Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Igauniete Kanepi zaudē pirmajā kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Igauniete Kanepi zaudē pirmajā kārtā
Kaja Kanepi
Foto: AFP

Sāpīgu neveiksmi "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā cietusi Igaunijas tenisiste Kaja Kanepi. Ar 19. numuru izliktā sportiste ar 6:7(2), 6:3, 2:6 piekāpās Jaroslavai Švedovai no Kazahstānas. Līdz ar to Kanepi rangā zaudēs krietni daudz pozīciju.

Pērn Kanepi Parīzē sarūpēja patīkamu pārsteigumu saviem līdzjutējiem un aizkļuva līdz pat ceturtdaļfinālam. Vēlāk igauniete aizvadīja vēl vairākus sekmīgus turnīrus, kas šajā „French Open” viņai ļāva būt izliktai ar 19. numuru.

Izloze noteica, ka igaunietes pirmā pretiniece būs kāda no kvalifikācijas turnīra veiksminiecēm, bet papildizloze pretī deva kvalifikācijas pirmo numuru Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas. Vieglu cīņu igaunietei tas nesolīja, bet iznāca veļ ļaunāk – zaudējums pirmajā spēlē. Pirmo setu Kanepi zaudēja taibreikā, bet otrajā prata panākt izlīdzinājumu. Trešajā setā iniciatīva tomēr piederēja Švedovai, kura uzvarēja gana pārliecinoši un iekļuva otrajā kārtā.

Šis zaudējums igaunietei WTA rangā liks zaudēt gana daudz pozīciju – pērn Parīzē iegūti 500 punkti, bet šogad vien 5.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com