Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Franču tenisists diskvalificēts par totalizatoru spēlēšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Franču tenisists diskvalificēts par totalizatoru spēlēšanu
Matjē Monkūrs

Francijas tenisists Matjē Monkūrs, kurš pašreiz ATP rangā ieņem 123.vietu, no 6.jūlija izcietīs piecu nedēļu diskvalifikāciju, kas viņam piespriesta par likmju veikšanu uz tenisa mačiem totalizatorā.

24 gadus vecais Monkūrs šodien ''French Open'' pirmajā kārtā pievieca Taizemes pārstāvi Lu Jen Sunu, kurš pēc zaudēta (2:6) pirmā seta izstājās. Kļuvis zināms, ka Monkūram jūlija sākumā nāksies izciest piecu nedēļu diskvalifikāciju par likmju likšanu uz tenisa spēlēm totalizatoros. Sākotnēji Monkūram bija piespriesta astoņu nedēļu diskvalifikācija, ko Sporta Arbitrāžas tiesa samazinājusi uz piecām nedēļām. Papildus tam tenisistam uzlikts 12 000 ASV dolāru naudas sods.

Francūzis ar šādu soda apmēru nav apmierināts: ''Tas ir liels sods - gan diskvalifikācija, gan naudas summa, no kuras man nāksies šķirties.'' Monkūrs atzinies, ka uz spēlēm nav licis vairāk par trim dolāriem un savu darbību rezultātā zaudējis 36 dolārus.

Sporta Arbitrāžas tiesa paziņojusi, ka Monkūrs 2005.gadā uz 36 dažādām spēlēm pavisam uzlicis 192 dolārus. Diskvalifikācijai jāsākas 6.jūlijā.

Pēdējais gadījums tenisā, kad kāds sportists bijis iesaistīts totalizotoru skandālā, bija pirms pāris gadiem ar krievu Nikolaju Davidenko, taču viņš tika attaisnots.

Izmantotie resursi:
Associated Press