Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers pirms māla sezonas nespēlēs divus mēnešus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pirms māla sezonas nespēlēs divus mēnešus
Rodžers Federers
Foto: Professional Sport/Scanpix

ATP ranga otrais numurs Rodžers Federers pirms starta Dubaijas turnīrā atklājis, ka martā ņems aptuveni divus mēnešus ilgu pauzi. Tā saistīta ar nepieciešamību vairāk laika pavadīt ar ģimeni.

Sākot ar šo sezonu, Federers ir tiesīgs izlaist tik daudz turnīru, cik vien vēlas. Tā rezultātā šogad leģendāro šveicieti neredzēs lielā Maiami turnīra fani, tāpat viņš nepiedalīsies Montekarlo "māsterī". Rodžers marta vidū nospēlēs Indianvelsas "Masters 1000" turnīru, bet nākamais turnīrs viņam pēc tam būs tikai maija sākumā Madridē.

"Pēdējie divi gadi bijuši sarežģīti, runājot par treniņu grafikiem. Sevišķi smagi tas bija pērn, olimpiskajā gadā. Šis gads būs pavisam citādāks. Ģimene ir ļoti svarīga, vēlos tai veltīt kvalitatīvu laiku," pirms starta Dubaijas "ATP World Tour 500" turnīrā medijiem paziņoja Federers.

Pēc Indianvelsas turnīra (4.-17. marts) Federers dosies brīvdienās ar ģimeni un mājās Šveicē uz māla trenēsies 4-6 nedēļas. Turnīru apritē šveicietis gatavojas atgriezties maija sākumā Spānijā.

"Mans vairs nav 22 gadu, kad sezonā jānospēlē 25-30 turnīri. Vairs nevaru spēlēt tādā režīmā. Bez tam ticu, ka būšu sagatavojies tiem turnīriem, kuriem esmu pieteicies," norādīja Federers.

Šveicietis pagājušajā gadā Vimbldonā izcīnīja savu 17. "Grand Slam" titulu. Pārējos trijos "major" turnīros uzvarēja citi "lielā četrinieka" pārstāvji – Novaks Džokovičs, Rafaels Nadals un Endijs Marejs.

"Viņiem tagad ir karjeras labākie gadi, bet man jābūt prātīgam attiecībā uz kalendāru. Tas ir izaicinājums, jo jādomā par ģimeni un jāpieņem pareizi lēmumi. Nevienam no viņiem nav tādu uztraukumu, man jādomā par vairākām lietām," piebilda Federers.

Federers arī atzina, ka negrasās beigt karjeru, spēlēšot vēl vismaz divus gadus. Tapāt Federers tic, ka viņam ir pa spēkam vēlreiz nokļūt ranga pirmajā vietā.

Dubaijas turnīra pirmo maču Federers aizvadīs jau pirmdienas vakarā, kad sacentīsies ar "wild card" saņēmušo tunisieti Maleku Džaziri. Federers pagājušā gadā Dubaijas finālā uzveica Endiju Mareju.

Izmantotie resursi:
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-24 22:19, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: gaidu kādu uzvariņu par Noli
shie tak abi federers ar noli dzer kopaa! nole twiteri rakstija tikko!

     [+] [-]

, 2013-02-24 22:33, pirms 11 gadiem
Žēl, ka tā, bet varbūt tiešām būs labi sagatavojies.