Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Radvanska atspēlē divas mačbumbas un tiksies ar Klijstersu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvanska atspēlē divas mačbumbas un tiksies ar Klijstersu
Agņeška Radvanska
Foto: AFP/Scanpix

Atšķirībā no vīriešu vienspēļu turnīra, „Australian Open” dāmu sacensībās pirmdien ceturtdaļfinālu sasniedza visas favorītes, ieskaitot titula galveno pretendenti Kimu Klijstersu, kur divos setos spēja tikt galā ar krievieti Jekaterinu Makarovu – 7:6(3), 6:2. Klijstersa tālāk spēlēs ar polieti Agņešku Radvansku, kura mačā pret Šuaju Penu atspēlēja divas mačbumbas.

Mača pirmajā setā Klijstersa izsēja sākumā iegūtu breika pārsvaru un neizmantoja vēl vairākas iespējas tikt pie dubultbreika. Divas iespējas beļģietei bija arī pie rezultāta 5:4, kad Makarovai izdevās atspēlēt divas setbumbas. Lieta nonāca līdz taibreikam, tajā gan viss bija „vienos vārtos”, un Klijstersa uzvarēja gan pārliecinoši ar 6:3. Otrais sets Klijstersai „atnāca” daudz vieglāk, jo Makarova kļūdījās vairāk, ko nevar teikt par Kimu. Šoreiz apliecinājās senā patiesība par to, ka uzvar tas, kas kļūdās mazāk. Klijstersai otrajā setā 6:2.

Beļģietes pretiniece ceturtdaļfinālā būs labākā Polijas tenisiste Agņeška Radvanska, kura izglābās spēlē pret ķīnieti Šuaju Penu, uzvarot ar 7:5, 3:6, 7:5. Trešajā setā pie 5:4 Pena servēja par uzvaru spēlē un pat tika līdz divām mačbumbām, taču nevienu no tām nespēja realizēt. Radvanska labi spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un atspēlējās, pēcāk novedot spēli līdz uzvarošām beigām.

Dienas vieglāko uzvaru guva pēdējos divus „Grand Slam” (Vimbldona un „US Open”) finālus sasniegusī Vera Zvonarjova. Krieviete ar 6:4, 6:1 sagrāva šī turnīra pārsteigumu Ivetu Benešovu no Čehijas. Zvonarjovas ceļā uz pusfinālu būs čehiete Petra Kvitova. Ar 3:6 zaudējusi pirmo setu pret Flaviju Pennetu, Kvitova mača turpinājumā spēja nostabilizēt spēli pie serves, uzbrukt precīzāk, kā arī samazināt nepiespiesto kļūdu skaitu, kas ļāva 2. un 3. setā būt pārākai ar 6:3, 6:3.

Vēl divus ceturtdaļfināla pārus veidos tenisistes, kuras vietu labāko astoņniekā nodrošināja vakar. Ranga līdere Karolīna Vozņacki tiksies ar „Grand Slam” ilgāko spēli aizvadījušo Frančesku Skjavoni, bet Ķīnas pirmā rakete Na Lī spēkosies ar Vācijas pārstāvi Andrea Petkoviču. Rītdienas programmā tieši šīs divas spēles.

Astotdaļfinālu spēles

SpēleRezultāts
(2) Vera Zvonareva – Iveta Benesova6:4 6:1
(3) Kim Clijsters – Ekaterina Makarova7:6(3) 6:2
(12) Agnieszka Radwanska – Shuai Peng7:5 3:6 7:5
(25) Petra Kvitova – (22) Flavia Pennetta3:6 6:3 6:3

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Caroline Wozniacki – (6) Francesca Schiavone
(2) Vera Zvonareva – (25) Petra Kvitova
(3) Kim Clijsters – (12) Agnieszka Radwanska
(9) Na Li – (30) Andrea Petkovic

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

     [+] [-]

, 2011-01-24 18:09, pirms 13 gadiem
Českai jāņem
Na Li savos 29 gados tikpat nestabila kā jaunā Petkoviča, tā kā vienkārši skatāmies.