Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Melburnā noskaidros pirmos pusfinālistus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnā noskaidros pirmos pusfinālistus
Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvēji dubultspēlē Rodžers Federers un Stanislass Vavrinka šoreiz būs tīkla pretējās pusēs
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika Melburnā sāksies „Australian Open” tenisa turnīra ceturtdaļfinālu izspēle, kas ļaus uzzināt pirmos pusfinālpārus dāmu un kungu vienspēļu sacensībās. Ar lielu intrigu tiek gaidīts gan Šveices duelis (Federers pret Vavrinku), gan serba Novaka Džokoviča cīņa pret čehu Tomasu Berdihu.

Na Li (Ķīna) – Andrea Petkoviča (Vācija)
Betsafe.com prognoze: 1.39-2.85
Visas otrdien paredzētās vienspēles tiks aizvadītas centrālajā „Rod Laver” arēnā. Kā pirmās divos naktī pēc Latvijas laika (jeb 11:00 pēc vietējā) kortā dosies ķīniete Na Li un vāciete Andrea Petkoviča. 27 gadus vecā Ķīnas tenisa līdere pērn tika līdz Melburnas pusfinālam un šogad noteikti šo panākumu vēlas atkārtot. Gada sākums viņai bijis lielisks – triumfs Sidnejā (finālā uzvarēta Kima Klijstersa), bet Melburnā četrās cīņās nav zaudēts ne seta (pēdējā mačā 6:3, 6:3 pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku). Tikmēr 23 gadus vecā Petkoviča (dzimusi Bosnijā, pārstāv Vāciju) tik tālu kādā no „Grand Slam” turnīriem tikusi pirmo reizi. Savu labāko spēli viņa aizvadīja 4.kārtā, kad ar 6:2, 6:3 apspēlēja kādreizējo šī turnīra čempioni Mariju Šarapovu, bet kārtu iepriekš vāciete praktiski bez cīņas bija tikusi garām Venusai Viljamsai. Abas tenisistes spēlē ļoti izteiktu uzbrukuma tenisu un pēdējos mačos, kā vienai, tā otrai veiksmīgu epizožu bijis vairāk nekā slikto, tāpēc jābūt interesantais cīņai. Bukmeikeru skatījumā favorīte ir rangā augstāk esošā Li (11. pret 33.), bet līdz šim abas tenisistes savā starpā nav tikušās.

Rodžers Federers (Šveice) – Stanislass Vavrinka (Šveice)
Betsafe.com prognoze: 1.28-3.47
Lai skatītos Šveices dueli, Latvijas un Eiropas tenisa faniem būs jābūt nomodā gana agri, jo mačs sāksies ap četriem rītā pēc mūsu laika. Četrkārtējais „Australian Open” čempions Federers šogad Melburnā kļuvis par vēl diviem rekordiem bagātāks – viņš ir šī turnīra uzvarām bagātākais sportists (jau 58), kā arī sasniedzis 27. „Grand Slam” līmeņa ceturtdaļfinālu pēc kārtas (atkārtots amerikāņa Džimija Konorsa sasniegums). Rekordi gan nav nākuši viegli, jo četrās turnīra spēlēs tenisa leģenda zaudējis trīs setus (divus Žilam Simonam, vienu Tomijam Robredo). Līdz šim Federers nav spējis nodemonstrēt augsta līmeņa sniegumu visa mača garumā, taču turpinājumā tā vairs nevarēs. Pret savu tautieti Stanislasu Vavrinku Federeram gan ir ļoti laba savstarpējo maču bilance – astoņas uzvaras deviņās spēlēs (vienīgais zaudējums 2009.gadā Montekarlo uz māla seguma). te gan jāsaka, ka Melburnā šogad spēlē pavisam cita līmeņa Vavrinka. Šveicietis pērn uzsāka sadarbību ar slaveno zviedru treneri Peteru Lundgrenu un tā nesusi augļus – šogad uzvarēts turnīrs Čennajā un nu arī četras uzvaras Melburnā. Turklāt kādas četras – nav zaudēts ne sets pat pret tādiem meistariem kā Gaels Monfiss un Endijs Rodiks. Bukmeikeru prognozēs favorīts, protams, ir Federers, taču arī Vavrinkam ir cerības, ja vien viņš nesadegs psiholoģiski, jau pirms spēles.

Karolīna Vozņacki (Dānija) – Frančeska Skjavone (Itālija)
Betsafe.com prognoze: 1.11-5.91
Pēc Šveices dueļa otro ceturtdaļfinālu izspēlēs dāmas – WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki un itāliete Frančeksa Skjavone. 20 gadus vecā dāniete cer tikt pie sava pirmā „Grand Slam” titula, tomēr pagaidām viņu nevar nosaukt par galveno pretendenti uz triumfu Melburnā. Sezonu dāniete sāka ar sakāvi Sidnejā pret Dominiku Cibulkovu, bet Melburnā pagaidām iekrājusi četras uzvaras un pirmo reizi karjerā tikusi šī turnīra ceturtdaļfinālā. Lai arī nav zaudēts ne seta, tomēr tikai uzvara pār amerikānieti Vanju Kingu bija izteikti pārliecinoša. Tas, ka dāniete ir apspēlējama, bija redzams arī 4.kārtā, kad pretī viņai stājās latviete Anastasija Sevastova (liepājniece bija vadībā pirmajā setā, tomēr pārsvaru nenoturēja). Lai gan Vozņacki nerāda to labāko sniegumu, tomēr ceturtdaļfinālā viņa būs izteikta favorīte. Un tas tikai tāpēc, ka pērnā gada „French Open” fināliste Frančeska Skjavone 4.kārtas mačā pret Svetlanu Kuzņecovu kortā pavadīja gandrīz piecas stundas. „Grand Slam” turnīru rekordmača trešajā setā itāliete bija pārāka ar 16:14, turklāt arī pirmajās divās spēlēs Melburnā viņa spēlēja trīs setu mačus. Diezin vai Skjavonei būs palicis daudz spēka. Līdz šim abas sportistes tikušās četras reizes, katrai pa divām uzvarām (abas pēdējās Vozņacki).

Novaks Džokovičs (Serbija) – Tomass Berdihs (Čehija)
Betsafe.com prognoze: 1.36-2.99
Ja pirmās trīs dienas spēles paredzētas viena pēc otras, tad otrais vīriešu vienspēļu ceturtdaļfināls sāksies 10:30 pēc Latvijas laika. Par vakara spēli Melburnā noteikti priecājas 2008.gada sacensību čempions, serbs Novaks džokovičs, kurš ne visai mīl spēlēt karstumā. Līdz šim serbam turnīrā veicies itin labi – viens sets gan zaudēts (horvātam Ivanam Dodigam), tomēr visas uzvaras pārliecinošas. Līdzīgi ir ar čehu Tomasu Berdihu. Pēc izteikti neveiksmīgas pērnā gada izskaņas Melburnā Berdihs spīd - tikai viens zaudēts sets (pret vācieti Filipu Kolšraiberu) un pēdējā mačā ar 6:4, 6:2, 6:3 sakauts spānis Fernando Verdasko. Džokoviča un Berdiha spēles stili ir itin atšķirīgi – serbs ceļu uz panākumiem lauž ar labu aizsardzības tenisu, kas ļauj izkombinēt līdz uzvarošam sitienam, kamēr Berdihs izmanto pirmo uzbrukuma iespēju ar spēcīgiem sitieniem. Tieši tādā veidā Berdiham izdevās sakaut Džokoviču pērn Vimbldonā, tomēr parējās četras cīņas noslēgušās ar serba uzvarām. Arī šajā ceturtdaļfinālā favorīts ir viņš, tomēr jācer, ka šajā cīņā intrigas labad tiks izspēlēti vismaz četri seti.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...
Tennis - ATP World Tour - Home
Home - Australian Open Tennis Championships...
Odds, Livebetting, Casino, Poker - Betsafe.com

Kuri tenisisti spēlēs vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā?

  • 77

  • 13

  • 19

  • 6


  +4 [+] [-]

, 2011-01-24 20:53, pirms 13 gadiem
Federers un Džokovicš
Slēpts komentārs: Daugava86
Slēpts komentārs: Daugava86

 +12 [+] [-]

, 2011-01-24 21:10, pirms 13 gadiem
Daugava86 rakstīja: Par Wawrinku un Berdihu,un skaistu tenisu! Vamos Rafa!
Pričom tur Rafa?

  +5 [+] [-]

, 2011-01-24 21:21, pirms 13 gadiem
Daugava86 rakstīja: Par Wawrinku un Berdihu,un skaistu tenisu! Vamos Rafa!
Kā teiktu našā rašā ''NU TI I LAŠARA''

     [+] [-]

, 2011-01-24 21:36, pirms 13 gadiem
Es zinu esmu palaidis kautko garam bet Nadals jau izkristis??
paldies ieprieks!!

  +5 [+] [-]

, 2011-01-24 21:40, pirms 13 gadiem
jonsons rakstīja: Es zinu esmu palaidis kautko garam bet Nadals jau izkristis??
paldies ieprieks!!
nee, shie ir tikai pirmie ceturtdaļfinaali..
Nadals-Ferers un Marejs-Dolgopolovs speelees 3dien

  +3 [+] [-]

, 2011-01-24 21:43, pirms 13 gadiem
jonsons rakstīja: Es zinu esmu palaidis kautko garam bet Nadals jau izkristis??
paldies ieprieks!!
Nadals spēlēs parīt ar Fereru.

Par jaunu čempionu

  +2 [+] [-]

, 2011-01-24 22:00, pirms 13 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nee, shie ir tikai pirmie ceturtdaļfinaali..
Nadals-Ferers un Marejs-Dolgopolovs speelees 3dien
paldies!!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-24 22:35, pirms 13 gadiem
Wavrinka - Džokovičs

otrajā pusfinālā Dolgopolovs - Nadals

Lai arī kā būtu... šis Grand Slam ceturtdaļfināls vīriem būs interesants.. arī sieviešu ceturtdaļfināli būs ļoti aizraujoši šajā Australian open

     [+] [-]

, 2011-01-24 23:32, pirms 13 gadiem
mani top machi
federers un wavrinka, bet sievietem woznacki-skiavone...
dzekiem gribetos spraigu 5 setu cinju, meitenem....ja italietei bus palicis vel spēks, tad bus interesanti...

     [+] [-]

, 2011-01-25 00:25, pirms 13 gadiem
Ja Bukmeikeri taisītu likmes basltoties tikai uz Sportacentrs aptauju par mača iznākumu tad likmes būtu aptuveni šādas:
Federers - Varvinka 1,3:4,28
Džokovičs - Berdihs 1,23:5,29
Tas ir ar nosacījumu, ka Bukmeikeri negrib neko nopelnīt

Respektīvi Sportacentrs lietotāji nepiekrīt bukmeikeru prognozēm par spēles rezultāta varbūtību.

     [+] [-]

, 2011-01-25 00:28, pirms 13 gadiem
Par Federeru

     [+] [-]

, 2011-01-25 06:04, pirms 13 gadiem
Kaut arī pret draugu,tautieti un komandas biedru nav viegli spēlēt,šoreiz Rodžers nedeva nekādas atlaides! Droša un pārliecinoša (skaista) uzvara!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja