Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina izstājas, Enina turpina

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina izstājas, Enina turpina
Dinara Safina sveic Mariju Kiriļenko
Foto: AFP/Scanpix

Noskaidrotas pirmās „Australian Open” sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālistes. To vidū būs kādreizējā WTA ranga čempione un šī turnīra 2004. gada čempione Žustīne Enina, bet nebūs WTA ranga vicelīderes Dinaras Safinas, kur izstājās no mača pret Mariju Kiriļenko savainojuma dēļ.

Šodien Melburnā noskaidroja pirmās četras tenisistes, kuras cīnīsies par vietu sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā. Kā pirmā labāko astotnieku sasniedza ķīniete Ži Ženga, kura divos setos tika galā ar šajā gadā vēl zaudējuma rūgtumu neizjutušo ukrainieti Aļonu Bondarenko (viņa uzvarēja turnīru Oklendā). Tieši Oklendā abas sportistes jau bija tikušās savā starpā, kad ar 7:5, 7:5 pārāka bija bijusi Aļona, bet šoreiz iznāca revanšs. Pirmajā setā Bondarenko bija vairākas iespējas noslēgt to savā labā, taču Ženga aizcīnījās līdz taibreikam, kurā uzvarēja. Otrajā setā iniciatīva jau bija ķīnietes pusē, kas savu iespēju garām nepalaida.

Nedaudz vēlāk kortā devās divas krievietes – Svetlana Kuzņecova un Nadja Petrova. Savstarpējās cīņās labāk bija klājies WTA ranga 3. vietas īpašniecei Kuzņecovai, tomēr šajā turnīrā par pārsteigumiem rūpējas Petrova – atcerēsimies kaut 3. kārtas uzvaru pār Kimu Klijstersu (6:0, 6:1). Pirmie divi seti šajā mačā aizritēja ar mainīgām sekmēm, bet izšķirošo Kuzņecova sāka ar breiku. Varēja likties, ka iniciatīva nu ir viņas pusē, bet tas bija pavisam maldīgs iespaids. Nākamos sešus geimus pēc kārtas uzvarēja Petrova un iekļuva labāko astotniekā. Tik tālu Austrālijā Nadja bija tikusi arī 2006. gadā.

Ar lielu interesi tika gaidīta spēle starp divām beļģietēm – kādreizējo WTA ranga līderi un šo sacensību 2004. gada čempioni Žustīni Eninu un strauji progresējošo Janīnu Vikmaijeri. abām tenisistēm turnīrā jau bija bijušas vairākas smagas spēles, kas atstāja sekas arī uz šīs dienas spēli. Maču krietni aktīvāk aizvadīja Vikmaijere, uzbrūkot pie katras iespējas, kamēr Enina centās spēlēt no aizsardzības un izmantot visas iespējas. Pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, kaut arī līdz tam varēja netikt, ja Vikmaijere izmantotu kādu no trijām setbumbām. Tas viņai atspēlējās, jo taibreikā izteikti labāka bija viņas sāncense. Otrajā setā Vikmaijere ātri ieguva vadību, kamēr Enina atslābinājās un šķita, ka atdod setu, lai tikai sataupītu spēkus izšķirošajam setam. Tā arī notika – jau pašā trešā seta sākumā Enina tika pie nepieciešamā

Visbeidzot pēdējā dienas spēle iznāca ar nelielu vilšanos skatītājiem. Pērnā gada fināliste un WTA ranga vicelīdere Dinara Safina labi iesāka spēli pret savu tautieti Mariju Kiriļenko, izvirzoties priekšā ar 4:2. Seta turpinājumā labāka bija Kiriļenko, panākot jau 5:4. Šajā brīdī pie Safinas serves viņai bija arī setbumba, bet tās izspēle nemaz nenotika – Dinara devās pie spēles tiesneša, lai paziņotu par izstāšanos no turnīra. Visticamāk to pašu muguras sāpju dēļ, kas viņu nomoka jau no pērnā gada izskaņas. Līdz ar to kļuva skaidri pirmie divi ceturtdaļfināla pāri -Kiriļenko tiksies ar Žengu, bet Petrova ar Eninu. Jāpiezīmē, ka tikai Petrova no šī četrinieka ir turnīrā izlikto vidū.

Rīt noskaidros pārējās turnīra ceturtdaļfināla dalībniece. Būs liels brīnums, ja to vidū nebūs kāda no māsām Viljamsām, bet abos pārējos pāros cīņas varētu būt interesantākas.

”Australian Open” sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Maria Kirilenko - (2) Dinara Safina5:4 (Safina izstājās)
(19) Nadia Petrova - (3) Svetlana Kuznetsova6:3 3:6 6:1
Jie Zheng - (31) Alona Bondarenko7:6(5) 6:4
Justine Henin - Yanina Wickmayer7:6(3) 1:6 6:3

Atlikušie 4. kārtas spēļu pāri

Spēle
(1) Serena Williams - (13) Samantha Stosur
(4) Caroline Wozniacki - (16) Na Li
(6) Venus Williams - (17) Francesca Schiavone
(7) Victoria Azarenka - (9) Vera Zvonareva

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +2 [+] [-]

, 2010-01-24 13:33, pirms 14 gadiem
ļoti jauki ';

  -1 [+] [-]

, 2010-01-24 13:41, pirms 14 gadiem
Leeeroy rakstīja: ļoti jauki
Is she the sister of AK47?

  -1 [+] [-]

, 2010-01-24 13:42, pirms 14 gadiem
Janīnai piezagās velniņš un čukstēja, ka 3. sets būs tikpat viegls kā 2. Jāsasauc tūlītēja komandas sapulce un jāizdzen nelabais laukā. Citādi skatāma spēle.

     [+] [-]

, 2010-01-24 14:28, pirms 14 gadiem
No vienas puses, prieks par Kiriļenko, kas tiek tik tālu - ne jau pirmo reizi Australian Open viņa spēlē labi un nokļūst tik tālu, bet Safinai vajadzētu nopietnāk padomāt par veselību. Ja mugura sačakarēta, tad vērts varbūt nedomāt tik daudz par reitingu, bet sadakterēt kārtīgi veselību - citādi pēdējā laikā žēl skatīties, ka viņai nākas izstāties tieši šo problēmu dēļ.