Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zilas krāsas māla segumi jau Madrides ''Masters'' sērijas turnīrā

Zilas krāsas māla segumi jau Madrides ''Masters'' sērijas turnīrā
Zilā māla segums Madridē
Foto: perfect-tennis.co.uk

Jau pēc divām nedēļām notiekošajā Madrides ATP ''Masters'' sērijas turnīrā tenisisti varēs izmēģināt jaunizgudrotos māla segumus, kuri ir zilā, nevis, kā ierasts, sarkanā krasā. Savas domas par šo inovāciju izteikuši vairāki vadošie ATP tūres spēlētāji.

Pēc Madrides ''Masters'' turnīra uzreiz seko Romas ''Masters'' sērijas turnīrs, tāpēc krasā seguma maiņa vairākos spēlētājos izraisījusi neapmierinātību. Rafels Nadals: ''Sākoties Madrides turnīram, spēlētāji maksimāli koncentrējas un cenšas sasniegt savu optimālo formu, jo tieši Madrides un Romas turnīri aizsāk pēdējo sagatavošanās posmu pirms "French Open''. Tas tiešām traucēs, ja Madridē spēlēsim uz zilas krāsas kortiem, bet pēc pāris dienām Romā - jau uz sarkana māla seguma.''

Nedaudz sašutis par jaunajām izmaiņām bija arī Endijs Marejs, kurš Madridē triumfēja 2008. gadā. ''Seguma krāsai jau nav tik lielas nozīmes, vienkārši laiks, kad tiek ieviesti šie zilās krāsas māla segumi, ir nepiemērots,'' sacīja brits.

Vaicāts, kādas varētu būt atšķirības starp zila un sarkana māla segumiem, Marejs atbildēja: ''Tā kā nekad iepriekš neesmu spēlējis uz zilas krāsas māla seguma, tad man nav ne mazākās jausmas, kādas būs tā atšķirības no ierastajiem sarkanās krāsas segumiem, taču jebkurā gadījumā tā mums, tenisistiem, būs jauna pieredze.''

Savas domas par jaunizgudrojumu atklāja arī ranga līderis Novaks Džokovičs. ''Krāsu dažādība nav slikta ideja, taču skumji ir tas, ka šīs idejas autoriem neinteresē spēlētāju domas. Esmu apvaicājies vairākiem tenisistiem, un visi kā viens bija neapmierināti ar šīs idejas īstenošanu Madrides tenisa kortos. Protams, spēlēt uz zilas krāsas māla segumiem būs interesanti, taču turnīrā, kurš tiks aizvadīts divas nedēļas pirms otrā "Grand Slam'' turnīra sākuma, organizatori izdomā izmēģināt ko pilnīgi jaunu... Manuprāt, šis solis no ATP vadības puses ir neadekvāts,'' savas domas atklāja Džokovičs.

Video par zilā māla seguma uzstādīšanu Madrides tenisa centrā ''La Caja Mágica''

Izmantotie resursi:
eurosport.yahoo.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-23 18:06, pirms 12 gadiem
Labāk būtu domājuši kā padarīt atšķirību starp mālu, hard un zāli lielāku. Savādāk tādos turnīros kā AO un Miami segums ir gandrīz tik pat lēns kā māls. Tie kas paši ir spēlējuši uz hard (vai parketa) un uz māla sapratīs. Hard kortiem jākļūst krietni ātrākiem.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-23 18:22, pirms 12 gadiem
Vienkārši k r e t ī n i s k a ideja. Viens no debīlākajiem jauninājumiem, kādu esmu redzējis ne tikai tenisā, bet sportā vispār.

Marka1111 rakstīja: Labāk būtu domājuši kā padarīt atšķirību starp mālu, hard un zāli lielāku. Savādāk tādos turnīros kā AO un Miami segums ir gandrīz tik pat lēns kā māls. Tie kas paši ir spēlējuši uz hard (vai parketa) un uz māla sapratīs. Hard kortiem jākļūst krietni ātrākiem.
100% piekrītu. Ne ko pielikt, ne ko atņemt. Precīzi noraksturots tieši tas, kas man visvairāk nepatīk mūsdienu tenisā, - segumi ir kļuvuši pārāk vienveidīgi.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-23 18:47, pirms 12 gadiem
Kāpēc tieši zili?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 01:41, pirms 12 gadiem
nu veel kiinieshu valodaa vareeja pievienot video! Es veel saprastu angliski!