Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers izlaidīs Montekarlo turnīru, Džokovičs šoreiz spēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers izlaidīs Montekarlo turnīru, Džokovičs šoreiz spēlēs
Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

15. aprīlī Montekarlo startējošajā sezonas pirmajā māla "Masters 1000" turnīrā nepiedalīsies Rodžers Federers, toties piedalīsies ranga līderis Novaks Džokovičs, kurš turnīru pērn izlaida.

Montekarlo kopumā spēlēs 17 no Top 20 tenisistiem. Bez sezonas līdera Rodžera Federa nebūs arī Mārdija Fiša un Huana Martina Del Potro, kuri izmantojuši iespēju šajā turnīrā nespēlēt. Federers neaizstāvēs pirms gada par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnītos 180 punktus.

"Rolex Masters" turnīrs ir vienīgais no deviņiem "Masters 1000" sērijas turnīriem, kuros ranga vadošajiem tenisistiem nav obligāti jāpiedalās. Tas saistīts ar to, ka piecu nedēļu laikā notiek trīs māla māsteri - bez Montekarlo arī Madride un Roma.

Pagājušajā gadā Montekarlo nespēlēja Novaks Džokovičs. Viņš šogad spēles gan. Nolem labākais rezultāts ir fināla sasniegšana 2009. gadā (zaudēts Rafaelam Nadalam).

Visi vadošie tenisisti, piemēram Federers, pārdomāšanas gadījumā var palūgt "wild card". Montekarlo turnīrs būs karjeras pēdējās sacensības horvātam Ivanam Ļubičičam.

Latvijas pirmajam numuram Ernestam Gulbim zemā ranga dēļ būs jāspēlē kvalifikācijā. Šodien publicētajā pamatturnīra listē pēdējais ir ranga 55. vietā esošais itālietis Fabio Foņīni. Pērn Gulbis uzreiz tika pamatturnīrā, 2. kārtā zaudējot Milošam Raoničam.

Pagājušajā gadā Montekarlo uzvarēja Nadals, finālā ar 6:4, 7:5 pieveicot savu tautieti Davidu Fereru. Rafam septītā uzvara pēc kārtas šajā turnīrā.

Izmantotie resursi:
Monte-Carlo Rolex Masters - Tennis - Home

  -1 [+] [-]

, 2012-03-23 12:54, pirms 13 gadiem
žēl, ka Federers nespēlē. bija jau sācis vilkt klāt palēnām Džokovičam, a tagad šis atrausies atkal, par cik nav punkti jaaizstāv.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-23 15:02, pirms 13 gadiem
Nav tik traki. Ja arī viņš nespēlēs, tad zaudēs tikai 180 punktus, kamēr Nadals neko nevar iegūt, bet Džokovičs maz ticams, ka uzvarēs. Labi, ja tiks līdz finālam par ko dod 600 punktus, bet drīzāk ka izkritīs jau pusfinālā pret Fereru piemēram, tad dabūs tikai 360 punktus n nekur diži neatrausies.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-23 16:55, pirms 13 gadiem
Šaubos gan, ka mūsu Ernests tiks pāri kvalifikācijai

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 10:27, pirms 13 gadiem
Pirate35 viss atkarīgs no totalizatoru koefa. Ja būs liels pretiniekam tad zaudēs (jo vajag naudu) bet ja būs pretiniekam mazs tad tā pat zaudēs, jo pretinieks taču bija par spēcīgu!

Nopietni, tad viņam būtu labi spēlēt pret kādu spēcīgāku, tad vismaz ir kāda IESPĒJA ka viņš vinnēs, savādāk ar šitajiem luņiem viņam galīgi neiet!