Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Alkarass oficiāli kļuvis par ATP ranga līderi, Štrombaham jauns rekords

Agris Suveizda

Alkarass oficiāli kļuvis par ATP ranga līderi, Štrombaham jauns rekords
Karloss Alkarass. Foto: Zumapress,com/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jaunajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpies par trim pozīcijām un ieņem 365.vietu, kamēr līdera godā nonācis spānis Karloss Alkarass.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs tikmēr pakāpies par četrām vietām un šonedēļ ieņem 404. pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Savukārt Kārlis Ozoliņš pakāpies par 12 vietām un ieņem dalītu 1228. pozīciju, bet Mārtiņš Rocēns pakāpies par piecām vietām uz augšu un atrodas dalītā 1879. pozīcijā.

Tikmēr ranga pirmā numura godu zaudējis serbs Novaks Džokovičs, kurš atkāpies uz trešo pozīciju, ļaujot sevi apsteigt jaunajai planētas pirmajai raketei spānim Karlosam Alkarasam un krievam Daņiilam Medvedevam. Ceturto pozīciju joprojām ieņem norvēģis Kaspers Rūds, bet piektajā vietā atrodas grieķis Stefans Cicips.

Dānis Holgers Rūne pakāpies no septītās uz sesto vietu, apsteidzot krievu Andreju Rubļovu, kamēr Janiks Siners no Itālijas joprojām ieņem astoto vietu, devītais ir Teilors Frics no ASV, bet labāko desmitnieku, tāpat kā iepriekšējā rangā, noslēdz kanādietis Fēliks Ožē-Aljasims.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis pakāpies par 32 vietām un tagad ieņem 221. pozīciju, Štrombahs (710.) atguvis trīs vietas, par vienu vietu augstāk ir Ozoliņš (1222.), bet Rocēns zaudējis vienu pozīciju un tagad atrodas 1579. vietā.

Izmantotie resursi:
LETA