Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gaskē apspēlē Verdasko Nicas fināla drāmā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gaskē apspēlē Verdasko Nicas fināla drāmā
Rišārs Gaskē
Foto: AP/Scanpix

Nicas ATP ''World Tour 250'' turnīra finālmačā trīs setu drāmā uzvaru izcīnīja francūzis Rišārs Gaskē, kurš ar 6:3, 5:7, 7:6(5) pieveica Spānijas otro numuru Fernando Verdasko. Gaskē pirmais tituls trīs gadu laikā un sestais summā.

Nicas turnīrs šosezon ATP tūres kalendārā nomainīja Kicbīles (Austrija) turnīru. Līdz ar to Francijai sezonas laikā visaugstākajā līmenī ir pieci turnīri (vēl arī Meca, Parīze, Liona un Marseļa). Nica ATP tūrē atgriežas pēc 15 gadu pārtraukuma. Par turnīra čempiona titulu sacentās ar otro numuru spānis Fernando Verdasko un mājinieks Rišārs Gaskē. Abiem bija iespēja izcīnīt sesto titulu vienspēlēs. Savstarpējos mačos 5-5.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti dominēja geimos pie savas serves, bet seta lūzums negaidīti notika sestajā geimā, kad Verdasko pēkšņi zaudēja savu servi, un Gaskē izvirzījās vadībā ar 4:2. Pāris geimus vēlāk Rišārs bija priekšā ar 5:2 un 40:0, servējot Verdasko. Spānis atspēlēja četras setbumbas. Francūzis gan vēl bija vadībā ar breiku un pašam vēl jāservē. Gaskē izdevās noturēt savu servi, kas nozīmēja pirmā seta beigas – 6:3.

Otrajā setā vadībās grožus savās rokās ņēma Verdasko, kurš pie breika tika piektajā geimā (3:2), taču Gaskē uzreiz atspēlējās. Francūzis turpināja iesākto un devītajā geimā ar fantastisku aizsardzību un teicamu uzbrukumu tika pie divām breikbumbām. Pirmo Verdasko atspēlēja, taču otro nespēja, kļūdoties ne pārāk sarežģītā sitienā, izejot pie tīkla – Gaskē priekšā ar 5:4 un pašam jāservē. Šajā brīdī francūzis netika galā ar spriedzi un savu geimu zaudēja uz nulles, ļaujot Fernando izlīdzināt rezultātu – 5:5. Verdasko pēc tam viegli ''paņēma'' 11. geimu, uz ko Gaskē atbildēja ar vēlreiz ''sausā'' zaudētu savas serves geimu. Neticami, bet jāspēlē trešais sets, jo otrajā ar 7:5 uzvarēja Verdasko.

Trešo setu ar kārtējo breiku un 3:0 atrāvienu sāka Verdasko. Gaskē pārtraukumos starp geimiem tika sniegta mediķa palīdzība (kreisā kāja). Sestajā geimā, esot vadībā ar 4:1, Verdasko neizmantoja trīs breikbumbas, ko spānim vēlāk nācās nožēlot. Nākamajā geimā ļoti negaidīti Gaskē uzvarēja pirmajās trīs izspēlēs pie Verdasko serves, kas palīdzēja tika pie breika. Mačā bija noticis kārtējais pavērsiens – 4:3 arvien priekšā Verdasko. Drāma turpinājās. Verdasko nākamajā geimā uzvarēja gan cīņā ar Gaskē, gan franču faniem, tiekot pie vēl viena breika – 5:3 un jāservē par uzvaru mačā!

Kas to būtu domājis, ka Fernando netiks galā ar šo uzdevumu. Gaskē atspēlējās. Atkal! 5:4... Šis fināls bija pelnījis trešā seta taibreiku, un tas tika sagaidīts. Taibreiks ritēja punkts punktā un ilgi nevienam neizdevās iegūt vairāk par viena punkta pārsvaru. Pirmais līdz mačbumbai aizspēlējās Gaskē, kurš ieguva 6:5 pārsvaru. Jāservē Verdasko. Pirmā serve autā, pēc otrās sekoja ilgstoša izspēle, kas noslēdzās ar Verdasko kļūdu. Gaskē triumfēja ar 6:3, 5:7, 7:6(5).

23 gadus vecais Gaskē izcīnījis karjeras sesto vienspēļu titulu un pirmo kopš 2007. gada septembra, kad viņš palika nepārspēts Mumbajā (Indija). Panākums Nicā Gaskē devis 250 ranga punktus un 72 150 eiro prēmiju, savukārt Verdasko tiks 150 punkti un 37 900 eiro.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +2 [+] [-]

, 2010-05-22 18:06, pirms 14 gadiem
Gaskē ir formā nebrīnīšos ja viņs padupsēs Mureju tā kārtīgi!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-22 18:08, pirms 14 gadiem
Čaļiem tāda laba slodzīte pirms "French Open"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-22 18:13, pirms 14 gadiem
Nosaukums rakstam,gan sirdi plosošs

  +2 [+] [-]

, 2010-05-22 18:26, pirms 14 gadiem
Verdasco iet kā pa kalniem, tad vinš uzvar top spēlētājus, a tagad, kad mača uzvara ir soļa attālumā, kaut kas traucē un spēle beigusies. Bet tāpat Verdasco ir top10 speletajs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-22 19:53, pirms 14 gadiem
Ko tas Verdasco shajaa turniiraa bija pazaudeejis... Peec paaris dienaam jau jaakapaa RG,bet shis vel te kaut kaadas 3 setu draamas paspeej uzburt.