Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sācies Dubaijas ATP tenisa turnīrs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sācies Dubaijas ATP tenisa turnīrs
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Jau otro nedēļu pēc kārtas Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā valda lielais teniss. Ja pagājušajā nedēļā nozīmīgu turnīru aizvadīja dāmas, tad šonedēļ kārta vīriem – „ATP World Tour 500” sērijas turnīrs. Ar uzvarām šodien to iesāka divi no galvenajiem favorītiem – pērnā gada čempions, serbs Novaks Džokovičs, kā arī brits Endijs Marejs.

Par Dubaijas turnīra galveno balvu šogad bija nolēmuši cīnīties vairāki pirmā desmitnieka tenisisti, kuru vidū bija arī ATP ranga līderis Rodžers Federers. Diemžēl slimības dēļ Federeru Dubaijas kortos neredzēsim, bet favorītu godu centīsies aizstāvēt Novaks Džokovičs, Endijs Marejs, Nikolajs Davidenko un Marins Čiličs.

Tieši Džokovičs ir šī turnīra pērnā gada čempions, bet šogad arābu zemē viņš aizvada pirmo turnīru kā pasaules ranga vicelīderis. Lai ilgāk nosargātu šo pozīciju, serbam ir jāaizstāv tituls, tomēr, lai cik dīvaini tas neliktos, viņam līdz šim vēl nav izdevies aizstāvēt nevienu (!!!) titulu. Kopumā serba kontā ir 16 ATP vienspēļu titulu un, iespējams, tieši Dubaijas sacensības būs pirmās, kurās Džokovičs uzvarēs divus gadus pēc kārtas. Šodien pirmās kārtas spēlē viņš ar 6:4, 6:4 pieveica spāni Giljermo Garsiju Lopesu. Lai gan uzvara šķiet viegla, tomēr otrajā setā serbs gandrīz pamanījās izsēt 5:0 vadību. Otrajā kārtā viņa pretinieks būs tautietis Viktors Troickis.

Tāpat panākumu divos setos guva brits Endijs Marejs. Viņa mačs pret krievu Igoru Kuņicinu gan iznāca savdabīgs – īpaši tā sākums. Pēc nospēlētām 33 minūtēm rezultāts kļuva tikai 2:0 Mareja labā, kad skots realizēja devīto breikbumbu. Kopumā otrajā geimā tika aizvadītas 34 izspēles. Pēc tam skota pārsvars jau bija krietni izteiktāks un mačs noslēdzas ar 6:2, 6:3. Nākamais Mareja pretinieks tiks noskaidrots itālieša Andreasa Seppi un serba Janko Tipsareviča cīņā. Tāpat jāpiemin, ka pie panākuma pēc savainojuma sadziedēšanas vēl nav izdevies tikt francūzim Žilam Simonam – šodien zaudējums pret kiprieti Markosu Bagdati. Visas pārējās pirmās kārtas spēles Dubaijā aizvadīs rīt.

”Barclays Dubai Tennis Championships”

1. kārtas spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Novak Djokovic - Guillermo Garcia-Lopez6:4 6:4
(3) Andy Murray - Igor Kunitsyn6:2 6:3
Marcos Baghdatis - (8) Gilles Simon7:6(3) 6:4
Jurgen Melzer - Simone Bolelli6:1 7:5
Stefan Koubek - Feliciano Lopez7:6(4) 6:4
Ivan Ljubicic - Jan Hernych6:2 6:7(3) 6:4
Viktor Troicki - Rainer Schuettler6:3 6:4

Pārējās 1. kārtas spēles

Spēle
(4) Nikolay Davydenko - Florent Serra
(5) Jo-Wilfried Tsonga - Michael Llodra
(6) Marin Cilic - Arnaud Clement
(7) Mikhail Youzhny - Lukas Lacko
Tommy Robredo - Julien Benneteau
Andreas Seppi - Janko Tipsarevic
Mohammad Ghareeb - Bjorn Phau
Marco Chiudinelli - Somdev Devvarman
Michael Berrer - Sergiy Stakhovsky

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 21:55, pirms 14 gadiem
Šis turnīrs varētu būt interesants. Būs laikam jāpaseko līdzi.
Slēpts komentārs: Ontario

  +2 [+] [-]

, 2010-02-22 22:44, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Ko ta Gulbis nespeles šite? Reitings pa zemu? Vai nobijas vins? Sak labāk ar otrā ešalona tenisistiem Amerikā uzspēlēt...
Ņemot vērā, ka EG turnīrs beidzās sestdien ASV, tad būtu pavisam jocīgi, ja viņš dotos 10h lidojumā, lai nokļūtu Āzijā, kur jau pirmdien jāspēlē.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 23:20, pirms 14 gadiem
Ehhh, šodien kautkā nesanāca paskatīties spēles. Bet nekādu pārsteigumu skatos nav bijiis.
Ontario diezvai saprot kādi attālumi tur ir ka tik kautko melnu un neadekvātu ierakstīt te. Nedaudz kaut piedomātu pirms mestu kārtējo komentāru kuram nav loģikas.

Godīgi sakot Federera nespēlēšana šajā turnīrā, man mazina piesaisti skatīties.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-23 02:44, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Ko ta Gulbis nespeles šite? Reitings pa zemu? Vai nobijas vins? Sak labāk ar otrā ešalona tenisistiem Amerikā uzspēlēt...
Kā man nepatīk, ka komentē par sporta veidu, par kuru neko nesaprot...