Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Eiropas izlasei pirms Leivera kausa pēdējās dienas divu punktu pārsvars

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas izlasei pirms Leivera kausa pēdējās dienas divu punktu pārsvars
Rodžers Federers. Foto: Reuters/Scanpix

Ženēvā notiekošā Leivera kausa otrajā dienā izspēlētie astoņi punkti tika sadalīti uz pusēm, kā rezultātā divkārtējā čempione Eiropa pirms trešās dienas saglabāja divu punktu pārsvaru pār pasaules izlasi – 7:5.

"Laver Cup 2019" Ženēvā

Komandu sastāvi

EiropaValsts#PasauleValsts#
Rafaels NadalsSpānija2Džons IsnersASV20
Rodžers FederersŠveice3Milošs RaoničsKanāda24
Dominiks TīmsAustrija5Niks KiriossAustrālija27
Aleksandrs ZverevsVācija6Teilors FricsASV30
Stefans CicipsGrieķija7Deniss ŠapovalovsKanāda33
Fabio FoņīniItālija11Džeks SoksASV210

Rezultāti

SpēleRezultātsMačs
Dominiks Tīms – Denis Šapovalovs6:4 5:7 13:111:0
Fabio Foņīni – Džeks Soks1:6 6:7(3)1:1
Stefans Cicips – Teilors Frics6:2 1:6 10:72:1
Federers/Zverevs – Soks/Šapovalovs6:3 7:53:1
Aleksandrs Zverevs – Džons Isners7:6(2) 4:6 1:103:3
Rodžers Federers – Niks Kirioss6:7(5) 7:5 10:75:3
Rafaels Nadals – Milošs Raoničs6:3 7:6(1)7:3
Cicips/Nadals – Kirioss/Soks4:6 6:3 6:107:5

Formāts: Eiropas un pasaules komandu duelis notiek no piektdienas līdz svētdienai ar četrām spēlēm katru dienu – trim vienspēlēm un vienu dubultspēli. Piektdien par uzvaru pienākas viens punkts, sestdien divi, bet svētdien trīs. Kausa iegūšanai nepieciešami 13 punkti. Ja pēc 12. spēles ir neizšķirts 12:12, uzvarētāju noskaidro dubultspēlē ar supertaibreiku.

Otrās dienas spēles

Aleksandrs Zverevs situāciju kontrolēja līdz 2. seta devītajam geimam, kad Džons Isners ieguva savas pirmās breikbumbas (4:5 un 15:40). Amerikānis pirmās breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "backhand" uzbrukumu, bumbiņu raidot pāri gala līnijai, bet pēc tam ļoti veiksmīgi atsita Zvereva servi, ka bumbiņa piezemējās tuvu tīklam, un Zverevs pārāk spēcīgi uzsita pa diagonāli.

Pasīvi spēlējušais Zverevs slinkoja arī drīz spēlētajā supertaibreikā, kur agresīvais Isners viņu nežēloja, graujoši uzbrūkot ar "forehand". Zverevs vienīgo punktu dabūja pie 0:7, kad pretuzbrukumā izcēlās ar "backhand" apvedošo sitienu pa kreiso līniju. Pasaules komanda panāca izlīdzinājumu 3:3, bet drīz atkal nokļuva iedzinējos, kad Eiropai divu punktu pārsvaru atjaunoja viens no turnīra dibinātājiem.

Rodžers Federers 1. setā divreiz izsēja pārsvaru pret Niku Kiriosu – viņš bija vadībā ar breiku (3:1), bet taibreikā nespēja sodīt Kiriosu par viņa kļūdām, kad Austrālijas tenisists palīdzēja Federeram iegūt 4:0 pārsvaru. Šveicietim trijās no nākamajām četrām izspēlēm kļūdas, bet vēlāk pie 5:6 neizdevās atspēlēt setbumbu, kad Kirioss Federera otrās serves izspēlē izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu.

Eiropas izlasei pozitīvs pavērsiens notika 11. geimā, kad Kirioss ar spēcīgu servēšanu atspēlējās no 0:40, bet pēc tam pieļāva divas "forehand" kļūdas pēc kārtas. Federers pie 6:5 komfortabli izservēja setu un drīz dominēja supertaibreikā, kur pēc 9:5 pārsvara iegūšanas vajadzēja trīs mačbumbas, lai pieliktu punktu. Pirmā iztērēta ar savu servi, kad sitiens autā. Kirioss vēl vienu atvairīja ar spēcīgu pirmo servi, bet nākamā punkta izspēlē izsita labajā autā.

Vakara sesijā divreiz spēlēja Rafaels Nadals, kurš uzvarēja vienā spēlē. Spānis atspēlēja astoņas no deviņām breikbumbām, astoto reizi 10 mačos pieveicot Milošu Raoniču, kurš 2. setā nenosargāja breika pārsvaru, bet vēlāk kopā ar Stefanu Cicipu zaudēja dubultspēlē, kur ASV komanda izmantoja savu trumpi – dubultspēļu speciālistu Džeku Soku, kurš Leivera kausā uzvarējis sešas no astoņām dubultspēlēm.

Sestdien punktus dalot uz pusēm, pirmo divu "Laver Cup" čempionei Eiropai pirms turnīra pēdējās dienas Ženēvā saglabājies divu punktu pārsvars. Lai nosargātu titulu, mājiniekiem tādējādi nepieciešamas divas uzvaras no četrām spēlēm.

Pēdējās dienas programma no pirmajām divām atšķirsies ar to, ka vispirms notiks dubultspēle, bet pēc tam trīs vienspēles. Eiropas komandā Federers un Nadals spēlēs gan kopā dubultspēlē (pret Isneru un Soku), gan vēlāk arī vienspēlēs pret attiecīgi Isneru un Kiriosu, bet noslēdzošajā cīņā plānots Zvereva un Raoniča duelis.

     [+] [-]

, 2019-09-21 19:17, pirms 5 gadiem
Atļaušos teikt ka pasaules izlasē nav nevienas zvaigznes, ne tikai šogad, bet vispār tur tādas nav un jau sen! Ok Del Potro varētu uz šo statusu pretendēt, bet nu traumas viņa karjeru spēcīgi sabojāja.

Tukšs sastāvs!

     [+] [-]

, 2019-09-22 08:00, pirms 5 gadiem
" ... ASV komanda izmantoja savu trumpi "

Nevis ASV, bet Pasaules izlase !!!