Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs sasniedz finālu Parīzē, Nadals izstājas pirms pusfināla cīņas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs sasniedz finālu Parīzē, Nadals izstājas pirms pusfināla cīņas
Novaks Džokovičs un Grigors Dimitrovs Parīzes "Masters" pusfinālā. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules pirmo divu spēlētāju fināla Parīzes "Masters 1000" turnīrā nebūs, jo otrais numurs Rafaels Nadals neilgi pirms pusfināla sākuma paziņoja, ka mačā pret Denisu Šapovalovu (ATP 28.) nevarēs piedalīties, jo viņam iesildīšanās laikā radās problēmas ar vēderu. Novaks Džokovičs pirms tam dienas vienīgajā izspēlētajā pusfinālā ar 7:6(5), 6:4 pieveica Grigoru Dimitrovu (ATP 27.).

Džokoviča un Dimitrova dueļa 1. setā breikbumbu nebija, bet bulgārs palaida garām iespēju uzvarēt taibreikā, kad pēc serba dubultkļūdas tika priekšā ar 5:3. Viņš zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas, visām beidzoties ar viņa kļūdām. Divas no tām notika pēc Džokoviča pārākuma ļoti garās izspēlēs ar attiecīgi 32 un 35 sitieniem.

Bija nospēlētas 80 minūtes, kad tika sagaidītas mača pirmās breikbumbas. Dimitrovs 2. seta sestajā geimā nokļuva iedzinējos ar 2:3 un 15:40. Viņš spēja atvairīt tikai pirmo breikbumbu, ieservējot spēcīgu pirmo servi, bet otrās breikbumbas izspēlē aktīvi nospēlēja Džokovičs, palīdzot Grigoram trāpīt autā. Vairāk breikbumbu šajā cīņā nebija. Četrkārtējam Parīzes čempionam Džokovičam pēc šodienas panākuma ir 9-1 bilance pret Dimitrovu.

Tā kā pirmdien tiks dzēsti gan pagājušā gada Parīzes "Masters", gan "ATP Finals" punkti, Džokovičs zaudēs ranga līdera godu, palaižot garām Nadalu. Spānim pirms šodienas bija 1280 punktu pārsvars "Race to London" ieskaitē. Ja Nadals uzvarētu Parīzē, kas viņam šajā pilsētā "Masters" turnīrā nav izdevies (viens fināls 2007. gadā, ar 4:6, 0:6 zaudējot Davidam Nalbandjanam), viņš garantētu gada pabeigšanu 1. vietā.

Nadala nespēja ierasties uz pusfinālu kombinācijā ar Džokoviča tikšanu finālā atjaunojusi intrigu cīņā par sezonas beigu pasaules pirmā numura godu. Ja Džokovičs rīt uzvarēs "Masters" finālu debitantu Šapovalovu (Novakam perfekta 3-0 bilance), viņam pirms finālturnīra Londonā, kur Nadals tradicionāli spēlē vāji vai nepiedalās savainojumu dēļ, būs 640 punktu deficīts.