Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vekiča uzvar Garsiju, Riske neizmanto mačbumbas pret Pliškovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vekiča uzvar Garsiju, Riske neizmanto mačbumbas pret Pliškovu
Donna Vekiča
Foto: EPA/Scanpix

Donna Vekiča Tokijas "Premier 700" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:4 pieveica Karolīnu Garsiju, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju pret Francijas tenisisti un atkārtojot savu karjeras lielāko uzvaru. Citā mačā Karolīna Pliškova pārdzīvoja divas mačbumbas pret izšķērdīgo Elisonu Riski.

Karolīna Garsija Horvātijas tenisisti bija uzveikusi pēdējos trīs mačos, visos gadījumos uzvarot izšķirošajā setā, līdz kuram divreiz tika pēc zaudējuma 1. setā. Šodien Garsijai atspēlēties neizdevās, padodoties ar trešo mačbumbu. Francijas tenisiste 2. setā, servējot pie 4:5 un 15:40 trīs reizes pēc kārtas neatvairāmi uzbrukuma ar sitieniem gar sānu līnijām un ieguva geimpunktu 5:5 izlīdzinājumu panākšanai, taču no tā brīža trīs reizes pēc kārtas izsita autā.

Savstarpējos mačos tagad neizšķirts 3-3. Donna Vekiča šogad trešo reizi uzvarēja Top 10 spēlētāju. Pirmās divas uzvaras viņai bija pret Slounu Stīvensu Vimbldonā un šonedēļ Tokijā. Amerikāniete Vimbldonas mača laikā rangā bija 4. vietā, kas ir Garsijas šobrīd ieņemtā pozīcija. Vekiča tādējādi atkārtojusi savu karjeras lielāko uzvaru.

Kārtējo reizi uzvaru izlaida Elisona Riske, kura ar divām mačbumbām zaudēja Karolīnai Pliškovai – 1:6, 7:6(5), 6:7(4). Amerikānietei abas mačbumbas bija 3. setā pie rezultāta 6:5, 40:15 ar savu servi. Elisona četras reizes pēc kārtas nospēlēja neprecīzi – divi sitieni tīklā, no kuriem otrais bija ilgā izspēlē, kurā viņai bija iespēja maču uzvarēt izgājienā pie tīkla, taču Pliškova ar aizsardzību tika atpakaļ izspēlē. Riske pie "vienādi" ieservēja dubultkļūdu un pēc tam breikbumbas izspēlē bumbiņu raidīja pāri gala līnijai.

Riskei šogad ir 0-4 bilance 3. seta taibreikos. Viņai arī pieder vienā spēlē neizmantoto mačbumbu rekords. Riske jūnijā Hertogenbošas ceturtdaļfinālā ar septiņām mačbumbām zaudēja Koko Vandevei.

"Toray Pan Pacific Open", WTA "Premier 700" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Donna Vekic – (2) Caroline Garcia6:3 6:4
(3) Naomi Osaka – (8) Barbora Strycova6:3 6:4
(4) Karolina Pliskova – Alison Riske6:1 6:7(5) 7:6(4)
Camila Giorgi – Victoria Azarenka5:3