Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Musters otro reizi pametīs profesionālo tenisu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Musters otro reizi pametīs profesionālo tenisu
Tomass Musters
Foto: AP/Scanpix

Austrijas tenisa veterāns, 43 gadus vecais Tomass Musters paziņojis, ka šī gada beigās viņš vēlreiz aizies no profesionālā tenisa. Atgādināsim, ka starp profesionāļiem viņš atgriezās pērnā gada jūnija beigās, izvēloties izmēģināt savas spējas šajā līmenī. Lieli panākumi gan izpalika.

Pērnā gada jūnija beigās tenisa pasauli pāršalca ziņa, ka kādreizējais ATP ranga līderis, austrietis Tomass Musters atgriežas sacensībās pēc 11 gadu pauzes. Tolaik 42 gadus vecais sportists savu lēmumu pamatoja ar vēlmi pārbaudīt, ko viņš spēj sasniegt šajā līmenī, parādot savu labāko sniegumu.

Tomēr ne pirmajā turnīrā (Vācijas pilsētas Braunšvaigas „Challenger”), ne turpmākajās sacensībās Mustera rezultāti nebija ievērības cienīgi. Lai arī vairāki turnīru organizatori viņam piešķīra wildcard dalībai pamatturnīros (vai kvalifikācijās), tomēr uzvarēt viņš spējis tikai divos mačos no 23 spēlēm (pērnā gada beigās pret slovēni Borutu Puču, bet pagājušajā nedēļā pret argentīnieti Leonardo Maijeru). Rangā Musters sasniedzis 847.pozīciju.

„Tu nevari to darīt mūžīgi. Es gribēju spēlēt tenisu sacensību režīmā un patiesi izbaudīju to. Šī gada laikā es patiešām progresēju, tomēr vecums nenāk viens. Teorētiski varētu spēlēt vēl, tomēr man ir citas lietas, par kurām satraukties”, šodien paziņojis austrietis, kurš karjeras laikā uzvarējis 44 ATP vienspēļu turnīros, tostarp arī „French Open” 1995.gadā.

„„Erste Bank Open” turnīrs Vīnē (oktobra beigās) būs pēdējās ATP līmeņa sacensības manā karjerā. Varbūt vēl uzspēlēšu kādā „Challenger” turnīrā nākamajā gadā, taču arī par to nevaru būt drošs”, piebildis tenisists, kurš pirmo reizi Vīnes turnīrā spēlēja pirms 27 gadiem. Šajā turnīrā trīs reizes sasniegts fināls, bet čempiona tituls nav izcīnīts ne reizi.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...