Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Medvedevs ietriecas kamerā un zaudē Rubļovam, Cicipass izlaiž uzvaru pret Zverevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Medvedevs ietriecas kamerā un zaudē Rubļovam, Cicipass izlaiž uzvaru pret Zverevu
Daniils Medvedevs neilgi pēc sadursmes ar kameru. Foto: AFP/Scanpix

Ar pirmo numuru izsētais 2019. gada Sinsinati "Masters" čempions Daniils Medvedevs (ATP 2.) pirmajā pusfinālā krievu duelī ar 6:2, 3:6, 3:6 zaudēja valsts otrajam numuram Andrejam Rubļovam (ATP 7.), kuru pārliecinoši sakāva visās piecās iepriekšējās cīņās. Rubļovs finālā tiksies ar Vācijas pirmo numuru Aleksandru Zverevu (ATP 5.), kurš otrajā pusfinālā ar 6:4, 3:6, 7:6(4) apspēlēja Stefanosu Cicipasu (ATP 3.). Grieķis pēdējā setā nemācēja nosargāt divu breiku pārsvaru un arī neizservēja maču.

Daniils Medvedevs pagājušajā nedēļā uzvarēja Toronto "Masters" turnīrā, bet šonedēļ Sinsinati pirmajos trīs mačos kopā zaudēja tikai 12 geimos. Viņš šķietami tuvojās vēl vienam titulam, taču nespēja pārvarēt pusfināla barjeru, zaudējot iepriekš vienmēr pieveiktam pretiniekam.

Ieskaitot vienu "Challenger" maču, Medvedevs piecās cīņās pret Andreju Rubļovu bija uzvarējis visos 12 setos. Viņš arī sesto maču sāka pārliecinoši, taču 2. seta trešajā geimā notika Rubļovam pozitīvs pavērsiens, pēc kura Medvedevs nespēja nodemonstrēt savu labāko tenisu.

Medvedevs pie rezultāta 6:2 un 1:1, cīnoties aizsardzībā aiz gala līnijas, ieskrēja kamerā, kas izvietota spēlētājiem bīstamā vietā – pie tribīnes malas. Medvedevam kontakts ar kameru notika ar kreiso roku. Viņš dusmās iespēra kamerai un tienesim paziņoja, ka gandrīz salauza roku.

Trešais geims tika izspēlēts līdz galam, Medvedevs pēc tam pieprasīja medicīnas pārtraukumu, kura laikā viņam tika apskatīta kreisā plauksta. Ranga otrais numurs turpināja maču, taču bija acīmredzams, ka viņš nejūtas komfortabli.

2. setā vienīgais breiks notika astotajā geimā, līdz kuram breikbumbu nebija. Medvedevs 15 minūšu ilgā geimā pie 3:5 atvairīja četras breikbumbas (visas ar pirmo servi), bet ar piekto galā netika, kad pirmās serves izspēlē kļūdījās pie tīkla, nepaceļot bumbiņu. Rubļovs setu izservēja pēc divu breikbumbu atspēlēšanas.

Medvedevam 3. setā pēc piektā geima (3:2) bija medicīnas pārtraukums labajai rokai (masāža). Viņš zaudēja savā nākamajā serves geimā, kur daudz spēlēja bez pirmās serves un regulāri kļūdījās ar "forehand" sitieniem. Rubļovs ar "sauso" servēšanu panāca 5:3 un finišēja ar vēl vienu breiku.

Rubļovs otro reizi iekļuva "Masters" finālā. Viņai pirmais bija aprīlī Montekarlo, kur Andrejs ar 3:6, 3:6 kapitulēja Stefanosam Cicipasam. Grieķim vajadzēja būt viņa pretiniekam arī Sinsinati finālā, taču Cicipass izsēja lielu pārsvaru pret Aleksandru Zverevu. Viņš 3. setā bija vadībā ar diviem breikiem (4:1), vienu atdodot uzreiz, bet otro zaudējot, kad pie 5:4 neizservēja maču.

Zverevs tā tika pie trešās uzvaras deviņos mačos pret Cicipasu. Toties pret Rubļovu viņam daudz labākas sekmes, šajā sāncensībā dominējot ar perfektu 4-0 bilanci, turklāt ir uzvarējis arī visos setos (9-0). Arī Četrkārtējais "Masters" čempions Zverevs pirmoreiz spēlēs Sinsinati finālā, kura sākums plānots plkst. 23:30.