Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Almagro Nicā izcīna desmito titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro Nicā izcīna desmito titulu
Nikolass Almagro
Foto: www.brasilopen.com.br

Ar Spānijas tenisista Nikolasa Almagro uzvaru noslēdzies Nicas ATP „World Tour 250” turnīrs. Finālā Spānijas trešais numurs trīs setos ar 6:7(5), 6:3, 6:3 apspēlēja Rumānijas labāko tenisistu Viktoru Hanesku. Almagro jubilejas – desmitais vienspēļu tituls.

Nicas turnīra titulu nebija ieradies aizstāvēt pērnā gada čempions Rišārs Gaskē. Francūzis mācījies no pagājušā gada kļūdas un nolēmis pietaupīt enerģiju mājas „Grand Slam” turnīram. Neskatoties uz to, ka šī ir nedēļa pirms „French Open”, Nicā bija visnotaļ spēcīgs dalībnieku sastāvs, ieskaitot trīs Top 10 pārstāvjus – Davidu Fereru, Tomašu Berdihu un Nikolasu Almagro (pašreiz rangā 12., bet izlozes laikā 10.)

Šajā Francijas pilsētiņā spēlēja arī Ernests Gulbis, kuru ceturtdaļfinālā apturēja Berdihs. Finālu sasniedza Almagro, kurš pusfinālā izsita Čehijas pirmo numuru, un negaidīti arī Rumānijas labākais tenisa spēles meistars Viktors Hanesku. Izteikts favorīta statuss spānim, kurš Hanesku bija apspēlējis visās trijās savstarpējās spēlēs.

Fināla pirmais sets aizritēja pēc sieviešu tenisa labākajām tradīcijām – breiku bija ļoti daudz, un katrs no tenisistiem savu servi nenoturēja trīs geimos. Vispirms vadībā ar breiku bija Hanesku, tad spānis, bet pie 6:5 rumānis neizservēja pirmo setu. Mirkli vēlāk notikušajā taibreikā gan Viktors savu otro iespēju novest setu līdz uzvarošām beigām prata izmantot un uzvarēja ar 7:5.

Otrajā setā Almagro uzbruka krietni vien precīzāk, uzvarot ar 6:3. Spāņa pārsvars varēja būt vēl lielāks, ja vien tiktu izmantotas vēl pāris iespējas, ko rumānis deva. Trešais sets sākās ar breiku, ko, izmantojot Almagro pārgalvīgo spēli, ieguva Hanesku. Nikolass gan operatīvi tika atpakaļ spēlē un arī trešajā setā uzvarēja ar 6:3.

25 gadus vecajam Almagro trešais tituls šogad (pirms tam Buenesoairesā un Košta du Saupē), bet kopumā karjerā jau desmitais panākums vienspēļu turnīros. Zīmīgi, ka visus desmit titulus Alamgro izcīnījis uz māla seguma. Par uzvaru Nicā Almagro iegūs 250 ranga punktus un 72 600 eiro prēmiju, bet Hanesku jāsamierinās ar 150 punktiem un 38 200 eiro.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja ar otro numuru izliktie Eriks Butoraks (ASV) un Žans-Žiljēns Rožērs (Nīderlandes Antiļas). Viņi finālā divos setos ar 6:3, 6:4 pieveica meksikāni Santiago Gonzalesu un spāni Davidu Marero.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home