Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ļubičičs šokē Nadalu un iekļūst finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ļubičičs šokē Nadalu un iekļūst finālā
Ivans Ļubičičs
Foto: AFP/Scanpix

Pārsteigumu sēriju Indianvelsas ATP tenisa turnīrā turpinājis 31 gadu vecais Horvātijas tenisists Ivans Ļubičičs - pusfināla spēlē viņš trijos setos pārspēja pērnā gada turnīra čempionu Rafaelu Nadalu – 3:6, 6:4, 7:6(1). Horvātam šī ir otrā uzvara pār spāni septiņās tikšanās reizēs.

Indianvelsas ATP tenisa turnīrā laiks noskaidrot finālistus. Pirmajā pusfināla spēlē tikās pērnā gada čempions Rafaels Nadals un horvāts Ivans Ļubičičs. Nadala iekļūšana labāko četriniekā šķita tikai loģiska, kamēr Ļubičiča panākumus neviens īsti negaidīja. Favorīta statuss pārliecinoši bija atvēlēts Nadalam, kurš līdz šim bija uzvarējis piecās no sešām savstarpējām spēlēm.

Jau pašā spēles sākumā spānis pierādīja savu nopietnos nolūkus šajā spēlē – sākts ar breiku. arī seta turpinājumā iniciatīva piederēja Nadalam un setu viņš noslēdza ar vēl vienu horvāta serves uzvarēšanu. Otrajā setā spānim arī bija labs iespējas uzvarēt pie Ļubičiča serves, tomēr horvātam izdevās aizstāvēties. Seta 9. geimā iespējas lauzt čempiona servi radās arī horvātam un ar lielu Nadala palīdzību tas arī izdevās – 5:4 pēc spāņa dubultkļūdas. Setu 31 gadus vecais horvāts izservēja bez problēmām – 6:4.

Izšķirošo setu Ļubičičs iesāka ar vēl vienu breiku, taču Nadals to uzreiz atguva. Seta gaitā abi tenisisti prata uzvarēt savu servi, nedaudz pārliecinošāk tas iznāca Nadalam. Tieši tāpēc arī viņu varēja uzskatīt par favorītu taibreikā, taču iznāca pavisam savādāk. Spānis gan uzvarēja pirmo izspēli pie savas serves, taču nākamos septiņus punktus guva Ļubičičs, izcīnot vienu no karjeras skaistākajām uzvarām – 3:6, 6:4, 7:6(1). Spēles laikā (divas stundas un 35 minūtes) Horvātijas tenisists izpildīja 17 eisus.

Ļubičiča pretinieku finālā noskaidros zviedra Robina Soderlinga un amerikāņa Endija Rodika spēlē, bet Nadalam būs iespēja tikt pie Indianvelsas dubultspēļu turnīra titula (turnīrā viņš spēlē pārī ar tautieti Marku Lopesu).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +2 [+] [-]

, 2010-03-21 00:07, pirms 14 gadiem
Ļubičičs pret Soderlingu būtu ideāli.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-21 00:17, pirms 14 gadiem
Ivanam loti veiksmigs turnirs izsists gan Dzoko gan ari Nadals.
P.S Kaut ko busu palaidis garam kad izkrita Fedja?

  +3 [+] [-]

, 2010-03-21 01:42, pirms 14 gadiem
KriKsiS123 rakstīja: Ivanam loti veiksmigs turnirs izsists gan Dzoko gan ari Nadals.
P.S Kaut ko busu palaidis garam kad izkrita Fedja?
Bagdatis izsita viņu.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-21 13:57, pirms 14 gadiem
Tā kā pa ceļam jau vinnējis 2. un 3. raketi, pilnīgi noteikti būtu pelnījis uzvaru visā turnīrā!