Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Indianvelsas finālā arī Rodiks

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Indianvelsas finālā arī Rodiks
Endijs Rodiks
Foto: Reuters/Scanpix

Par otro Indianvelsas ATP turnīra finālistu aizvadītajā naktī kļuvis mājinieks Endijs Rodiks, kurš triju setu spēlē prata uzveikt zviedru Robinu Soderlingu – 6:4, 3:6, 6:3. Fināla cīņa starp Rodiku un horvātu Ivanu Ļubičiču plānota šovakar ap 23:00.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka pirmais Indianvelsas ATP tenisa turnīra pusfināls noslēdzās ar lielu pārsteigumu – 31 gadu vecais horvāts Ivans Ļubičičs uzveica spāni, pērnā gada čempionu Rafaelu Nadalu. Arī otrais pusfināls noslēdzās ar bukmeikeru izliktā favorīta zaudējumu, tomēr šoreiz par pārsteigumu to nosaukt īsti nevar.

Mājinieks Endijs Rodiks Indianvelsas pusfinālā bija spēlējis jau trīs reizes, taču ne reizes nebija ticis finālā. Lai to izdarītu, pirmo reizi karjerā vajadzēja pieveikt zviedru Robinu Soderlingu, kurš iepriekšējā kārtā bija pārspējis skotu Endiju Mareju. Pirmajā setā Rodiks izmantoja vienīgo breika iespēju un uzvarēja setu ar 6:4. Otrā seta sākumā amerikānis tika vadībā ar 2:0, taču zviedrs paveica brīnumu un uzvarēja nākamos sešus no septiņiem geimiem – 6:3 viņa labā. Arī izšķirošajā setā Rodiks sāka ar 2:0 vadību, bet Soderlings atspēlējās. Tomēr sestajā geimā amerikānim vēlreiz izdevās lauzt zviedra servi un vēlāk noslēgt maču savā labā.

„Šis ir viens no Ziemeļamerikas turnīriem, kurā nekad neesmu uzvarējis, un to ļoti vēlos izdarīt. šodien bija ļoti svarīgi labi pieņemt pretinieka servi. Nav bieži tādas situācijas, ka man vajadzīgi divi serves breiki, lai uzvarētu setu”, pēc mača stāstīja Rodiks. Lai gan viņš ir uzvarējis septiņas no desmit spēlēm pret Ļubičiču, tomēr finālu viņš gaida ar piesardzību. „Viņa serve ir lieliska visu nedēļu, tomēr iespējas uzvarēt būs mums abiem”.

Jāpiemin, ka aizvadītajā naktī noslēdzās arī vīru dubultspēļu turnīrs, kurā par čempioniem negaidīti kļuva spāņi Rafaels Nadals un Marks Lopess, kuri ar 7:6(10), 6:3 uzveica ranga līderus Danielu Nestoru un Nenadu Zimoņiču. Tādējādi Nadals bez titula Indianvelsā nepalika arī šogad.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-21 12:37, pirms 14 gadiem
Purciks rakstīja: Ātrāk ierakstīt rakstu varat?
totalizatorā uzliki?

     [+] [-]

, 2010-03-21 17:54, pirms 14 gadiem
Labais