Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Del Potro atspēlē mačbumbu, Tipsarevičs zaudē Tursunovam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro atspēlē mačbumbu, Tipsarevičs zaudē Tursunovam
Huans Martins Del Potro
Foto: AP/Scanpix

Ar negaidītiem rezultātiem un favorītu nepārliecinošu sniegumu turpinās Marseļas "ATP World Tour 250" turnīrs. Tas ceturtdien zaudēja Serbijas otro numuru Janko Tipsareviču, kurš kapitulēja Dmitrijam Tursunovam. Tikmēr pērnā gada čempions Huans Martins Del Potro izglābās spēlē pret mājinieku Mikelu Lodrā.

Del Potro pagājušajā gadā Marseļā ieradās pēc Rodžeram Federeram zaudēta Roterdamas fināla un uzvarēja Francijā. Šogad gandrīz sanāca pretēja situācija. Proti, uz Franciju argentīnietis atbraucis ar Roterdamas titulu, bet Marseļā gandrīz zaudēja jau pirmajā mačā.

No 1. kārtas Del Potro bija brīvs, bet otrajā sacentās ar Mikelu Lodrā. Starp citu, pagājušā gada finālā Del Potro uzveica tieši Lodrā (6:4, 6:4). Turnīrā 2010. gadā uzvarējušais francūzis spējis gūt tikai vienu uzvaru līdzšinējos piecos mačos pret Del Potro. Tas notika pagājušās sezonas izskaņā, kad viņam izdevās uzvarēt Parīzē (6:4, 6:3).

Tāpat kā daudzi favorīti, Del Potro tajā turnīrā īpaši necentās uzvarēt, vairāk domājot par sezonas finālu Londonā. Šodien Del Potro garastāvoklis bija diezgan līdzīgs, bet Lodrā neizmantoja ļoti labas iespējas uzvarēt.

Lodrā pirmajā setā uzvarēja ar 6:3, bet otrajā partijā aizvadīja drausmīgu taibreiku. Tas tika sākts ar minibreiku, taču pēc tam vairākas nepiespiestās kļūdas (ieskaitot divas dubultkļūdas), kā rezultātā Del Potro spēja maču ievest trešajā setā – 7:6(4).

Lodrā visā mačā realizēja tikai 1/10 breikbumbām, trešajā setā šajā rādītājā bija 0/5. Pēdējā breikbumba desmitajā geimā bija mačbumbas vērtībā. Del Potro kritiskajā brīdī izdevās ieservēt "eisu" un panākt izlīdzinājumu – 5:5. Nākamajā geimā Lodrā bija geimpunkts, taču francūzis pamanījās geimu zaudēt, vairākas reizes zaudējot izspēles pie tīkla. Del Potro ar apvedošo sitienu ieguva breiku un pēc tam viegli izservēja maču – 3:6, 7:6(4), 7:5.

Arī nākamais Del Potro pretinieks būs francūzis – par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar Marseļas 2007. gada čempionu Žilu Simonu. Del Potro 3-2 bilance pret Simonu, taču neviena no spēlēm nav bijusi viegla.

Kārtējo zaudējumu piedzīvojis Janko Tipsarevičs. Viņš ar 6:7(4), 2:6 piekāpās kvalifikāciju pārvarējušajam Dmitrijam Tursunovam. Krievijas tenisists Marseļā aizvadīja jau piekto spēli, kamēr Tipsarevičam tikai pirmā spēle (Top 4 izliktais). Janko jau trešais zaudējums pēc kārtas – Melburnā 4. kārtā izstāšanās pret Nikolasu Almagro, bet pirms divām nedēļām Monpeljē tika zaudēts Lodrā. Serbijas otrais numurs Tipsarevičs pirms gada Marseļā tika līdz pusfinālam.

Ranga 119. vietā esošais Tursunovs (30) pēdējos divos turnīros Monpeljē un Roterdamā neizgāja kvalifikāciju. Pagājušajā gadā viņam vasarā bija pat pieci zaudējumi pēc kārtas, bet rudenī bijušais ranga 20. numurs Tursunovs Tokijā sasniedza ceturtdaļfinālu (arī no kvalifikācijas), kas bija viņa sezonas labākais rezultāts ATP tūrē. Marseļā Tursunovs savulaik bijis pusfinālā, tik tālu tiekot pirms diviem gadiem.

"Open 13", "ATP World Tour 250" turnīrs Marseļā

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Tomas Berdych – (7) Jerzy Janowicz
(2) Juan Martin Del Potro – (6) Gilles Simon
(3) Jo-Wilfried Tsonga – Bernard Tomic
Gilles Muller – Dmitry Tursunov

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Tomas Berdych – Ernests Gulbis6:4 6:7(10) 6:4
(2) Juan Martin Del Potro – Michael Llodra3:6 7:6(4) 7:5
(3) Jo-Wilfried Tsonga – Nikolay Davydenko7:6(1) 6:3
Dmitry Tursunov – (4) Janko Tipsarevic7:6(4) 6:2
(6) Gilles Simon – Roberto Bautista Agut6:3 6:1
(7) Jerzy Janowicz – Julien Benneteau7:6(0) 6:3
Bernard Tomic – Somdev Devvarman6:3 7:5
Gilles Muller – Marcel Granollers7:6(2) 7:6(1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja