Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cinka tiek pie karjeras pirmā WTA titula

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Cinka tiek pie karjeras pirmā WTA titula
Melinda Cinka
Foto: AP

Ar Ungārijas tenisistes Melindas Cinkas uzvaru noslēdzies Kanādas pilsētas Kvebekas WTA vienspēļu turnīrs. Finālā viņa trijos setos pieveica čehieti Lusiju Safarovu 4:6, 6:3, 7:5, izcīnot savu pirmo WTA tūres titulu.

Šonedēļ WTA tūrē norisinājās divi turnīri – Ķīnas pilsētā Guangžu un Kanādā (Kvebekā). Sportacentrs.com jau informēja, ka Ķīnā pie uzvaras tika Izraēlas sportiste Šahara Pēra, kura bija izlikta ar 5. numuru. Paradoksāli, bet arī Kvebekā čempiones titulu izcīnīja ar 5. numuru izliktā tenisiste – ungāriete Melinda Cinka.

Līdz turnīra finālam Cinka nebija zaudējusi ne seta. Pieveicot arī tādas favorītes kā Nadju Petrovu un Aleksandru Vozņaku, kamēr viņas pretiniece, ar 4. numuru izliktā čehiete Lusija Safarova visas pretinieces bija uzvarējusi vēl pārliecinošāk un arī divos setos. Fināla favorītes loma tika atvēlēta čehietei, kura labāk arī uzsāka spēli, tomēr līdz galam viņa to nespēja apliecināt. Pēc zaudēta pirmā seta (4:6) Cinka spēja lauzt cīņas ritējumu un uzvarēja ne tikai otro setu (6:3), bet tika arī priekšā ar breiku trešajā. Iegūtais pārsvars ātri gan tika zaudēts, un čehiete atradās tikai geima attālumā no titula (5:4), tomēr Cinkai vēl atradās spēki, lai ne tikai panāktu neizšķirtu, bet arī uzvarētu maču – 7:5.

Teju 27 gadus vecajai ungārietei šis ir pirmais WTA vienspēļu tituls – līdz šim viņas kontā bija tikai (!!) 18 ITF vienspēļu tituli. Uzvara Kvebekā Cinkai garantēja 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmija, kamēr Safarovai pienākas 200 reitinga punkti un 19 000 ASV dolāru. Jaunnedēļ WTA tūrē arī norisināsies divi turnīri – Taškentā (Uzbekistāna) un Seulā (Koreja).

Izmantotie resursi:
wtatour.com