Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ANO pieprasa pierādījumus par pazudušās Ķīnas tenisistes atrašanās vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ANO pieprasa pierādījumus par pazudušās Ķīnas tenisistes atrašanās vietu
Šuai Pena. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. ANO Cilvēktiesību birojs piektdien paziņojis, ka vēlas pierādījumus par pazudušās Ķīnas tenisistes Šuai Penas atrašanās vietu.

35 gadus vecā Pena ir pazudusi no publiskās telpas kopš paziņojuma par bijušā vicepremjera seksuālu uzmākšanos. ANO Cilvēktiesību birojs aicināja veikt caurspīdīgu visaptverošu izmeklēšanu saistībā ar šīm apsūdzībām.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281. vietu, pagājušajā otrdienā Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas Tautas republikas bijušais vicepremjers Gaoli Džans.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14. pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

"Tajā pēcpusdienā es nekam nepiekritu, es visu laiku raudāju," rakstīja tenisiste. "Pat tad, ja esmu ola, kas triecas pret akmeni, pat tad, ja esmu kode, kas lido liesmās, virzoties pati uz savu iznīcību, es tāpat pateikšu patiesību par mums," viņa klāstīja.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018. gadam bija Ķīnas Tautas republikas vicepremjers.

"Būtu svarīgi iegūt pierādījumus par viņas atrašanās vietu un labklājību, un mēs mudinām veikt pilnīgi caurspīdīgu izmeklēšanu par viņas apgalvojumiem par seksuālu uzbrukumu," žurnālistiem Ženēvā sacīja ANO augstās cilvēktiesību komisāres Mičelas Bačeletas preses pārstāve.

"Saskaņā ar pieejamo informāciju no Penas (..) nekas nav publiski dzirdēts, kopš viņa sociālajos medijos apgalvoja, ka viņai ir seksuāli uzbrukts," sacīja Bačeletas preses pārstāve, uzsverot, ka ir būtiski noskaidrot, kur viņa atrodas un kā viņai klājas.

"Mēs domājam, ka būtu svarīgi izmeklēt viņas apgalvojumus," uzsvēra Bačeletas preses pārstāve.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 15:56, pirms 2 gadiem
#FreePengShuai

  +1 [+] [-]

, 2021-11-19 16:36, pirms 2 gadiem
Ai, zināt, viņa nesa ziedus uz Mao pieminekli, saelpojās putekšņus, dabūja alerģiju un nomira. Mēs visi par to esam dikti bēdīgi.

     [+] [-]

, 2021-11-19 16:47, pirms 2 gadiem
Kāpēc viņa neatstāja valsti pirms publicēja to info? Ko viņa iedomājās - kas notiks, kad viņa to publicēs? Šis viss taču bija paredzami.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-19 17:58, pirms 2 gadiem
Kādam perversam tipińam sagribējās vińu iz… ?

     [+] [-]

, 2021-11-19 22:25, pirms 2 gadiem
Viņa ir tā pati Šuai Punga, ko Sevastova uzvarēja finālā 2013.gadā.