Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ķīna publicē, iespējams, pazudušās tenisistes vēstuli, WTA vadītājs apšauba epasta īstumu

Agris Suveizda

Ķīna publicē, iespējams, pazudušās tenisistes vēstuli, WTA vadītājs apšauba epasta īstumu
Šuai Pena. Foto: Reuters/Scanpix

Bijusī tenisa dubultspēļu ranga līdere Šuai Pena 2. novembrī Ķīnas sociālo tīklu vietnē Weibo publicēja šokējošu ierakstu, apgalvojot, ka tika piespiesta stāties seksuālās attiecībās ar bijušo Ķīnas vicepremjeru Čžanu Gaoli.

Ieraksts nu ir dzēsts, bet pati Pena kopš ieraksta publicēšanas sabiedrībā vairs nav manīta, virknē tenisistu radot bažas par viņas veselību un atrašanās vietu. Šīs bažas vakar centās kliedēt Ķīnas valsts medijs CGTN, publicējot it kā Penas rakstītu elektroniskā pasta vēstuli, kas adresēta sieviešu tenisa organizācijas WTA vadītājam Stīvam Saimonam.

"Sveicieni visiem no Šuai Penas. Neseno ziņu, kas tika publicētas WTA oficiālajā mājaslapā, saturs netika saskaņots vai apstiprināts pie manis, un tas tika publicēts bez manas atļaujas. Šajā ierakstā publicētie jaunumi, ieskaitot apsūdzību par seksuālu vardarbību, nav patiesi. Es neesmu pazudusi, un es atrodos drošībā. Es tikai atpūšos mājās, un viss ir kārtībā. Paldies vēlreiz par izrādītajām rūpēm. Ja WTA publicēs vēl kādas ziņas par mani, lūgums tās apstiprināt pie manis un publicēt ar manu atļauju. Kā tenisiste vēlos pateikties visiem par rūpēm un ceru palīdzēt popularizēt Ķīnas tenisu, ja man nākotnē būs tāda iespēja. Ceru, ka Ķīnas teniss kļūs labāks un labāks. Vēlreiz paldies jums visiem par rūpēm," teikts CGTN publicētajā epasta ekrānšāviņā, kurā turklāt redzams kursors, kas daudziem licis apšaubīt šīs vēstules īstumu.

WTA izpilddirektors Stīvs Saimons drīzumā atbildēja ar savu paziņojumu: "Ķīnas valsts medija izplatītais paziņojums tikai vēl vairāk pastiprina manas bažas par Šuai Penas drošību un atrašanās vietu. Ir grūti noticēt, ka Šuai Pena īstenībā rakstīja šo epastu vai to, kas tiek viņai piedēvēts. Viņa izrādīja neticamu drosmi, runājot par apsūdzībām seksuālā uzbrukumā pret vienu no bijušajām Ķīnas valdības augstākajām amatpersonām. WTA un pārējai pasaulei ir nepieciešams neatkarīgs un apstiprināms pierādījums, ka viņa ir drošībā. Vairākkārt esmu centies ar viņu sazināties dažādu komunikācijas formu veidā, taču bez rezultāta. Ir jāļauj Šuai Penai runāt brīvi, bez piespiešanas vai iebiedēšanas. Viņas izteiktā apsūdzība par seksuālu uzbrukumu ir jāciena un jāizmeklē atklāti un bez cenzūras. Sieviešu balsis ir jāsadzird un jāciena, nevis jācenzē un jādiktē."

35 gadus vecā Šuai Pena dubultspēlēs ir triumfējusi gan Vimbldonā (2013. gadā), gan "French Open" (2014.), bet 2017. gadā sasniedza Austrālijas finālu un "US Open" pusfinālu. Vienspēlēs ķīniete 2011. gadā tika Austrālijas un Vimbldonas ceturtajā kārtā un "French Open" trešo kārtu, savukārt 2015. gadā tika "US Open" pusfinālā un Vimbldonas ceturtajā kārtā. Dubultspēlēs Pena ir bijusi ranga līdere, bet vienspēlēs augstāko vietu sasniedza 2011. gada augustā, ieņemot 14. pozīciju. Pena nav spēlējusi kopš 2020. gada marta.

Izmantotie resursi:
https://www.wtatennis.com/news/2356...

     [+] [-]

, 2021-11-18 15:19, pirms 2 gadiem
Penai jābēg no Ķīnas, jo dzīves tur vairs nebūs. Saimons malacis.

     [+] [-]

, 2021-11-19 01:45, pirms 2 gadiem
Ķīnā varas pārstāvji nedrīkst tikt kritizēti. Komunisma diktatūra.

     [+] [-]

, 2021-11-19 08:39, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Penai jābēg no Ķīnas, jo dzīves tur vairs nebūs. Saimons malacis.
Labākajā gadījumā viņa ir mājas arestā,ar atņemtiem dokumentiem,bloķētiem kontiem ķīnas bankās. Sliktākajā varbūt pat nav dzīva