Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lincas turnīrā triumfē Vikmaijere

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lincas turnīrā triumfē Vikmaijere
Janīna Vikmaijere
Foto: AP/Scanpix

Ar Beļģijas tenisistes Janīnas Vikmaijeres uzvaru šodien noslēdzies Austrijas pilsētas Lincas WTA tenisa turnīrs. Finālā Vikmaijere itin pārliecinoši pārspēja savu vienaudzi, čehieti Petru Kvitovu – 6:3, 6:4. Beļģietes šis ir otrais WTA vienspēļu tituls.

WTA „International” sērijas turnīrs ”Generali Open Linz” šogad nebija pulcējis pārāk daudz zvaigžņu, tomēr cīņu spraigumu tas nemazināja. Abas galvenās favorītes (Flavija Penneta un Agneška Radvanska) paklupa pusfinālā, bet par galveno balvu šodien cīnījās divas 19 gadus vecas tenisistes – beļģiete Janīna Vikmaijere un čehiete Petra Kvitova. Abu kontā līdz šim jau bija pa vienam WTA titulam, bet savstarpējās spēlēs līdz šim labāk bija klājies beļģietei – divas uzvaras trijās spēlēs, turklāt arī pēdējā šī gada „US Open” 4. kārtā (4:6, 6:4, 7:5).

Tieši Vikmaijere krietni pārliecinošāk uzsāka maču, iegūstot 3:0 vadību. Kvitova ļoti ātri atspēlējās, turklāt pie 3:3 viņai bija divas breikbumbas. Neviena no tām netika izmantota, un čehiete salūza. Tika zaudēts ne tikai šis geims, bet arī nākamie trīs, kas Vikmaijrei deva 6:3, 1:0 vadību. Kvitovai otrā seta sākumā uz mirkli izdevās atgūt vadību (2:1 otrajā setā), taču beļģiete atkal iespēja breiku, pēc kura droši noveda maču līdz uzvarai – 6:3, 6:4.

Vikmeijerei, kura nākamajā otrdienā svinēs 20 gadu jubileju, šis bija otrais karjeras WTA tituls – pirmais iegūts šogad Eštorilā uz māla seguma. Par uzvaru turnīrā viņa ieguva 280 reitinga punktus, kā arī 37 000 ASV dolāru prēmiju, kas visticamāk ļaus uzlabot pašreizējo 24. vietu rangā. Kāpums noteikti būs arī Kvitovai, kura šonedēļ rangā bija 55. vietā. Par fināla sasniegšanu viņa ieguva 200 reitinga punktus un 19 000 ASV dolāru. Jaunnedēļ WTA tūrē notiks turnīri Luksemburgā un Maskavā, bet pēc tam jau būs klāt gada noslēguma turnīri Dohā un Bali.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-19 13:25, pirms 15 gadiem
Prieks par musu tenisisti! Veiksmi korta!

smash.lv - viss par tenisu! Teniss Latvija