Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Davidenko pieveic Nadalu Šanhajas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Davidenko pieveic Nadalu Šanhajas finālā
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP/Scanpix

Par Šanhajas ATP „Masters Series” čempionu šodien kļuva Krievijas tenisists Nikolajs Davidenko, kurš divu setu spēlē pieveica ATP ranga vicelīderi Rafaelu Nadalu – 7:6(3), 6:3. Krievijas sportistam šis ir 18. ATP turnīru tituls, bet trešais triumfs "Masters Series" turnīros.

Šanhajas ATP „Masters Series” finālā šodien tikās divi no sacensību favorītiem – ar 1. numuru izliktais spānis Rafaels Nadals un ar 6. numuru izliktais Krievijas tenisists Nikolajs Davidenko. Abi vietu finālā vakar nodrošināja pa dažādiem ceļiem. Ja Nadalam jau otro spēli pēc kārtas nevajadzēja cīnīties līdz galam, jo viņa pretinieks izstājās savainojuma dēļ (rezultāts pret Felisiano Lopesu bija 6:1, 3:0 Nadala labā), tad Davidenko vairāk nekā trīs setu cīniņā pieveica serbu Novaku Džokoviču. Lielāks nogurums pirms fināla noteikti bija krievam, taču bukmeikeru prognozēs Nadalam tik liela favorīta loma nemaz netika atvēlēta. Iespējams tāpēc, ka uz hard seguma Davidenko bija uzvarējis abas spēles pret Nadalu, turklāt nezaudējot ne setu.

Spēli ar servi iesāka Nadals. Lai arī garā izspēlē pārāks bija Davidenko, tomēr nākamajās četrās izspēlēs spānis bija izteikti pārāks. Krievijas tenisistam ar serves uzvarēšanu klājās grūtāk, tomēr rezultāts tika izlīdzināts. Uzreiz pēc tam nāca arī pirmais breiks - Davidenko piespieda Nadalu kļūdīties un ar lielisku spēli pie tīkla noorganizēja trīs breikbumbas. Pirmās divas spānis atspēlēja, bet ar trešo Davidenko parādīja, ka ir gatavs cīņai par uzvaru – 2:1. Nākamajos geimos visai pārliecinoši darbojās servētāji, tomēr kopumā jāsaka, ka Davidenko uzbrukums bija labāks nekā Nadala aizsardzība. Septītajā geimā Davidenko radās iespēja panākt vēl vienu breiku - spānis nonāca iedzinējos ar 15:40. Nostiprināt vadību viņam neizdevās – trīs uzbrukuma sitieni lidoja autā. Nākamajā geimā pie iespējām lauzt pretinieka servi beidzot tika arī spānis. Krieva spēlē parādījās arvien vairāk kļūdu, un tieši pēc vienas no tām rezultāts kļuva neizšķirts, bet vēl pēc mirkļa Nadals jau bija vadībā – 5:4. Krieva neveiksmes turpinājās arī nākamajā geimā, kad pēc kārtējās Davidenko kļūdas spānim jau bija setbumba. Ar izgājienu pie tīkla Krievijas tenisists to atspēlēja un vēlāk panāca arī 5:5. Kaut arī 12. geimā Nadals bija priekšā ar 30:0 pie pretinieka serves, seta uzvarētāja noteikšanu tenisisti atlika uz taibreiku. Līdzīgi kā vakar pret Džokoviču Davidenko to iesāka ar minibreiku, tomēr turpinājums vairs nebija tik vienkāršs kā vakar. Nadals panāca 2:2, taču vadībā tā arī netika ne reizi. Davidenko uzbrukuma precizitāte bija atgriezusies un ar lielisku bekhendu pa līniju viņš noslēdza setu savā labā – 7:6(3). Setu vislabāk raksturoja statistika – nepiespiesto kļūdu skaits 26-14 Davidenko labā, bet uzvarētie uzbruka sitieni 25-4 par labu viņam.

Otro setu ar sauso serves geimu iesāka Davidenko, apstiprinot, ka ir atguvis precizitāti. Bez breiku iespējām iztika arī nākamos trīs geimus, līdz Nadalam radās iespēja tikt vadībā. Pēc Davidenko sitiena tīklā spānis ieguva breikbumbu, kuru izsēja vējā, neuzņemot pretinieka servi. Vēl vienas iespējas šajā geimā spānim vairs nebija, un Davidenko saglabāja vadību – 3:2. Ko neiespēja Nadals, to nākamajā geimā ar uzviju paveica Davidenko. Pēc diviem labiem uzbrukumiem un Nadala kļūdas viņš panāca 40:0 vadību pie pretinieka serves, ko pārvērta uzvarētā geimā ar otro iespēju. Lai arī aizsardzības taktika spānim panākumus šodien nebija devusi, tomēr arī šādā kritiskā brīdī viņš to nemainīja. Un Davidenko šodien nebija tas, kurš kļūdījās. Septītajā geimā viņš nostiprināja savu pārsvaru, bet devītajā servēja, lai noslēgtu maču savā labā. Ar lielisku kombināciju Davidenko sarūpēja sev mačbumbu, ko izmantoja ar pirmo iespēju – Nadala sistā bumbiņa lidoja autā, ko apstiprināja arī hawk-eye - 7:6(3), 6:3. Līdz ar to Krievijas tenisists izcīnīja savu trešo „Masters Series” titulu, bet kopumā jau 18. ATP vienspēļu titulu. Nadalu viņš uzvarējis trijās no septiņām spēlēm, turklāt visās un hard seguma.

Par uzvaru Šanhajā Davidenko ieguva 1000 reitinga punktus un nozīmīgu 616 500 ASV dolāru prēmiju, kamēr Nadals saņems 600 reitinga punktus un 302 000 ASV dolāru prēmiju. Dubultspēļu turnīrā par Šanhajas čempioniem šorīt kļuva Francijas tenisisti Žuljens Beneto un Žo Vilfrīds Tsonga, kuri visai viegli apspēlēja poļu duetu Mariušu Firstenbergu un Marsinu Matkovski – 6:2, 6:4. Jaunnedēļ ATP tūrē notiks divi Tour 250 sērijas turnīri Stokholmā un Maskavā. Pirmajā no tiem startēs arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kuram pirmajā kārtā paredzēts mačs pret spāni Felisiano Lopesu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

1 2 41 komentārs

  +2 [+] [-]

, 2009-10-18 13:52, pirms 15 gadiem
oho

  +6 [+] [-]

, 2009-10-18 13:53, pirms 15 gadiem
Rafa speeleeja lieliski,bet Kolja veel labaak! Ljoti baudaams teniss abu sportistu izpildiijumaa! Prieks par abiem!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-18 13:53, pirms 15 gadiem
Nu kurs te vakar kaut ko niideeja par neinteresanto finaalu!? Gan interesants,gan VISaugstaakaas kvalitaates teniss (no abiem)

  +7 [+] [-]

, 2009-10-18 13:53, pirms 15 gadiem
Pelnīti!

     [+] [-]

, 2009-10-18 13:55, pirms 15 gadiem
korts rakstīja: Nu kurs te vakar kaut ko niideeja par neinteresanto finaalu!? Gan interesants,gan VISaugstaakaas kvalitaates teniss (no abiem)
gan jau paraadiisies..

  +3 [+] [-]

, 2009-10-18 13:56, pirms 15 gadiem
shadu Davidenko nevar apturet ja neesi lieliska forma - Nadals tadaa joprojam nav
iespejams, viena no Davidenko karjeras labakajam spelem
nu, un jo interesantak paliek gaidot Top 8 spekoshanos un Australiju

  +2 [+] [-]

, 2009-10-18 13:58, pirms 15 gadiem
Man spēle patika. Bija ko redzēt.

  +4 [+] [-]

, 2009-10-18 14:00, pirms 15 gadiem
Davidenko ir atguvis lielisku formu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-18 14:15, pirms 15 gadiem
korts rakstīja: Nu kurs te vakar kaut ko niideeja par neinteresanto finaalu!? Gan interesants,gan VISaugstaakaas kvalitaates teniss (no abiem)
Kura tad cita, ja ne neobjektīvā Džoko fane SiplyTheBest. Pazīstot viņu ir skaidrs, kāpēc bija tāda attieksme pret šo finālu. Nadālu ar par veiksmieku vien māk saukt, lai gan viņš ir labāks tenisists par Džoko. Nu nekas, vismaz beidzot smagi aplauzās meitene.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-18 14:26, pirms 15 gadiem
Davidenko šodien vienkārši izcils! Nevienā brīdī īsti pat neradās šaubas par mača iznākumu, jo Nadals punktus guva tikai uz Davidenko kļūdu rēķina, pats aktivizēdamies jau tikai 2.seta izskaņā. Un uzgrieztie no gaisa Davidenko izpildījumā vienkārši konfektes!

Saldais ēdiens pēc svētdienas brokastīm!

     [+] [-]

, 2009-10-18 14:48, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: katrs tachu fano par to kas vinjam tuvaaks un tur nav ko kadam parmest ka vins atbalsta sev tikamako sportistu vai komandu.. tas ir tikai normaali...
Vai tad es to pārmetu?! Nē! Es pārmetu to, ka viņa, fanojot par Džoko, pilnībā zaudē objektivitāti. Ir fani, kuri paliek objektīvi. viņa ne. Vai viņas niks vien jau nepasaka diezgan daudz par to visu?

  -3 [+] [-]

, 2009-10-18 15:03, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Kura tad cita, ja ne neobjektīvā Džoko fane SiplyTheBest. Pazīstot viņu ir skaidrs, kāpēc bija tāda attieksme pret šo finālu. Nadālu ar par veiksmieku vien māk saukt, lai gan viņš ir labāks tenisists par Džoko. Nu nekas, vismaz beidzot smagi aplauzās meitene.
Tu laikam domā, ka Šanhajā bija māla segums, ja vari apgalvot, ka Nadals ir labāks par Džoko uz hard??!!Jā, kopumā pagaidām tas tā ir.Bet cik ilgi viņš vēl izturēs to skraidīšanu?!Pret Davidenko man ir nepatika tāpēc, ka viņš visa gada garumā neko īpašu nerāda un bieži zaudē pavisam negaidīti(aizdomīgi).Bet, kad vajag tikt astotniekā, tad spēlē savā līmenī.Aizdomīgi joprojām...Varu atgādināt, ka lielajā astotniekā krievs iepriekšējā gadā tika līdz finālam, kurā zaudēja Džokam.Redzi nu, vakar šim bija liela motivācija, lai atdarītu pāridarījumu, vēl pie tam turpat, kur pērn - Šanhajā.Protams, palieku arī pie tā, ka fināls Rafa - Nole šodien būtu vēl saistošāks.Protams arī tad būtu vairāk kā skaidrs, kurš uzvarētu.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-18 15:06, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tu laikam domā, ka Šanhajā bija māla segums, ja vari apgalvot, ka Nadals ir labāks par Džoko uz hard??!!Jā, kopumā pagaidām tas tā ir.Bet cik ilgi viņš vēl izturēs to skraidīšanu?!Pret Davidenko man ir nepatika tāpēc, ka viņš visa gada garumā neko īpašu nerāda un bieži zaudē pavisam negaidīti(aizdomīgi).Bet, kad vajag tikt astotniekā, tad spēlē savā līmenī.Aizdomīgi joprojām...Varu atgādināt, ka lielajā astotniekā krievs iepriekšējā gadā tika līdz finālam, kurā zaudēja Džokam.Redzi nu, vakar šim bija liela motivācija, lai atdarītu pāridarījumu, vēl pie tam turpat, kur pērn - Šanhajā.Protams, palieku arī pie tā, ka fināls Rafa - Nole šodien būtu vēl saistošāks.Protams arī tad būtu vairāk kā skaidrs, kurš uzvarētu.
Jā, tas tā ir - Nadāls ir labāks uz visiem segumiem. Un man patīk, kā tu atkal meklē attaisnojumus Džoko zaudējumiem, vienmēr ir kāds ārējs faktors vai nogurums, bla, bla. It kā citiem spēlētājiem nekad nav nevienas problēmas. Un es te runāju par tavu neobjektivitāti un tu pabeidz savu sakāmo ar tādu teikumu... Ai, ai.

  -4 [+] [-]

, 2009-10-18 15:08, pirms 15 gadiem
murziks rakstīja: Davidenko ir atguvis lielisku formu...
Viņš neko nav atguvis, bet beidzot spēlēja tā kā to varētu vienmēr.Vienkārši diezgan bieži krievam/ukrainim ir izdevīgāk zaudēt...nekā uzvarēt.Protams, turot drošā attālumā lielo astotnieku gada beigās.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-18 15:09, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Viņš neko nav atguvis, bet beidzot spēlēja tā kā to varētu vienmēr.Vienkārši diezgan bieži krievam/ukrainim ir izdevīgāk zaudēt...nekā uzvarēt.Protams, turot drošā attālumā lielo astotnieku gada beigās.
kuri ir vinja negaidiitie zaudeejumi shajaa gadaa? Vinjam izdeviigie zaudeejumi?

  -4 [+] [-]

, 2009-10-18 15:11, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Jā, tas tā ir - Nadāls ir labāks uz visiem segumiem. Un man patīk, kā tu atkal meklē attaisnojumus Džoko zaudējumiem, vienmēr ir kāds ārējs faktors vai nogurums, bla, bla. It kā citiem spēlētājiem nekad nav nevienas problēmas. Un es te runāju par tavu neobjektivitāti un tu pabeidz savu sakāmo ar tādu teikumu... Ai, ai.
Tu laikam esi gandrīz vienīgais, kas uzskata Nadalu uz hard labāku par Džoko?!Nu vienkārši smieklīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-18 15:15, pirms 15 gadiem
Interesanti,gan-kurs?Man nemaz nav vairaak kaa skaidrs. Nevajag piesiet "maalu vai haardu",tajaa komentaaraa par segumu nav runa. Protams,ka Nadaals ir sobriid labaaks (skaties statistiku-sogad uzvareetie turniiri,rangs,utt). Nu nevajag tacu apgalvot,ka 1 cilveeka uzskati ir stipraaki par objektiiviem raadiitaajiem!Vai tad joprojaam uzskati,ka Nadaals ir taads pat maala speciaalists,kaa bija pirms gada un veel senaak? Tik daudz atrunu,lai tikai mazinaatu sodienas finaalspeeles efektu...

  +3 [+] [-]

, 2009-10-18 15:34, pirms 15 gadiem
Nikolais sodien bija pelnijis uzvaru, nezinu kur jus saskatijat labu speli, no Rafas puses? Ar bumbinas turesanu laukuma vien nepietiek. Domajam gaidams intresants pasakums Londona, lai gan nav vel zinams ta viss sastavs

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 15:35, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: kuri ir vinja negaidiitie zaudeejumi shajaa gadaa? Vinjam izdeviigie zaudeejumi?
Ja spēlē savā līmenī, tad nevajadzēja zaudēt ne Soderlingam US Open R16,ne Kverijam Ņūhavenā Q, ne Simonam Cincinati R16, nemaz nerunājot par zaudēm Bleikam, Melceram un Beneto...Jā, protams, jāatzīst, ka pēc tām šmucēm, Davidenko vairs tik ļoti neriskē...Bet "tīrs"viņš...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-18 15:36, pirms 15 gadiem
Pilnigi pievienojos Vilka teiktajam, Rafa sevi ljoti slikti paradija...
Cerams, ka Londona paradis augstvertigaku sniegumu!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 15:42, pirms 15 gadiem
Mixes rakstīja: Vai tad es to pārmetu?! Nē! Es pārmetu to, ka viņa, fanojot par Džoko, pilnībā zaudē objektivitāti. Ir fani, kuri paliek objektīvi. viņa ne. Vai viņas niks vien jau nepasaka diezgan daudz par to visu?
Tieši tā !!!!Simply the Best - noleFanforever!!! Un kas tur slikts?! Nu vismaz es jums dodu iespēju neslinkot, bet rakstīt.Tikai labāk būtu, ja to jūs darītu pēc spēļu noskatīšanās live nevis pēc cipariņu maiņas live score

  +4 [+] [-]

, 2009-10-18 15:48, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ja spēlē savā līmenī, tad nevajadzēja zaudēt ne Soderlingam US Open R16,ne Kverijam Ņūhavenā Q, ne Simonam Cincinati R16, nemaz nerunājot par zaudēm Bleikam, Melceram un Beneto...Jā, protams, jāatzīst, ka pēc tām šmucēm, Davidenko vairs tik ļoti neriskē...Bet "tīrs"viņš...
Nu piefiksee to, ka gada saakumaa vinjsh savainojuma deelj speeleeja maz (izlaida Australian Open).. Ar visu to ir vieta desmitniekaa un gandriiz biljete uz Londonu.. Davidenko nevienaa briidii nav paarcilveeks un TOP 3 speeleetaajs.. taapeec zaudeejumi Soderlingam, Kverijam un Simonam nav nekas iipashs..

Shim turniiram vins bija labi sagatavojies un shodien jauki prata tikt galaa ar Rafas pasiivo aizsardziibas speeli.. Aktiivi Nadals nospeeleeja varbuut tikai kaadus divus geimus, bet taas jau ir vinja probleemas..

Finaalaa tieshaam cerams buus jauki. Federers buus back, Rafa izskataas ticis uz kaajaam, Dzhoko arii saacis kaut ko dariit.. Marejam maaju spiediens buus jauks.. Pagaidaam bazhas par Potro un Rodiku, bet Koļa, Soderlings un varbuut veel kaads veidotu jauku gada final..

     [+] [-]

, 2009-10-18 15:56, pirms 15 gadiem
Piekrītu.Bet par krievu ukraini tomēr palieku savās domās.Jā, vēl gan gribētos arī franču labos zēnus.

     [+] [-]

, 2009-10-18 15:57, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ja spēlē savā līmenī, tad nevajadzēja zaudēt ne Soderlingam US Open R16,ne Kverijam Ņūhavenā Q, ne Simonam Cincinati R16, nemaz nerunājot par zaudēm Bleikam, Melceram un Beneto...Jā, protams, jāatzīst, ka pēc tām šmucēm, Davidenko vairs tik ļoti neriskē...Bet "tīrs"viņš...
Taa jau ir taa lielaakaa atskjiriiba starp shiibriizha top 4 un paareejiem kas ir top 10, varbuut pat top 20 - speeleet augstaa liimenii vinji maak visi,bet nav taas stabilitaates un noturiibas. Zaudeejumi pret tiem kam,teoreetiski, nebuutu jaazaudee un,itkaa, paarsteidzoshas uzvaras.Tapeec jau vinsh atrodaas taadaa vietaa kuraa vinsh ir un ne augstaak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-18 16:14, pirms 15 gadiem
korts rakstīja: Interesanti,gan-kurs?Man nemaz nav vairaak kaa skaidrs. Nevajag piesiet "maalu vai haardu",tajaa komentaaraa par segumu nav runa. Protams,ka Nadaals ir sobriid labaaks (skaties statistiku-sogad uzvareetie turniiri,rangs,utt). Nu nevajag tacu apgalvot,ka 1 cilveeka uzskati ir stipraaki par objektiiviem raadiitaajiem!Vai tad joprojaam uzskati,ka Nadaals ir taads pat maala speciaalists,kaa bija pirms gada un veel senaak? Tik daudz atrunu,lai tikai mazinaatu sodienas finaalspeeles efektu...
Ai, negribas gari rakstīt, paskaties šeit
atpworldtour.com: Tennis - ATP World Tour - Tennis Players –...
Tur vēl nav ielikta Šanhaja,kur tās uzvaras Rafam tādas nešādas, tāpat kā stabilas zaudes uz hard Pekinā Ciličam, US open Potro, Cincinati Nolem...

  -2 [+] [-]

, 2009-10-18 16:18, pirms 15 gadiem
Kortam ieteiktu skatīties spēles, nevis spriest tikai pēc simpātijām.Tikko es kaut ko ierunājos par Džoko, tā aiziet....cik citi pārāki!!! Nožēlojami.

     [+] [-]

, 2009-10-18 16:54, pirms 15 gadiem
labi rūkts, Jāni Cīruli ! "...Davidenko vairāk nekā trīs setu cīniņā pieveica serbu " ... kāds bija ceturtā seta rezultāts?

  +2 [+] [-]

, 2009-10-18 16:58, pirms 15 gadiem
james007 rakstīja: Davidenko izrēķinājās ar abiem ,vienkārši Džoko patrāpījās ceļā pirmais
Uzvaru trešā seta taibreikā saukt par izrēķināšanos? ...nu-nu...kaut taibreiku paņēma pārliecinoši.... bet spēle tomēr bija līdzīga

     [+] [-]

, 2009-10-18 17:13, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tu laikam esi gandrīz vienīgais, kas uzskata Nadalu uz hard labāku par Džoko?!Nu vienkārši smieklīgi!
Jā, acīmerdzot, esmu vienīgais. Pēc mīnusu skaita tavam komentāram arī tas labi ir redzams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-18 17:45, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Kortam ieteiktu skatīties spēles, nevis spriest tikai pēc simpātijām.Tikko es kaut ko ierunājos par Džoko, tā aiziet....cik citi pārāki!!! Nožēlojami.
Tiesaam,loti nozeelojami,ja man piedeevee savas simpaatijas aizskarsanu!Kaa tad tu taa nesaskati,ka ,konkreeti sodien spriezu tikai un vieniigi peec speeles,-loti interesantas un speeciigas (tiesi Kolas,kurs nebuut nav mana lielaakaa simpaatija,izpildiijumaa). Un nekaadaa gadiijumaa es neaizsvilstos,ja kaads par kaadu citu fano,bet luudzu!Tikai vajag buut mazliet objektiivam.
1 2 41 komentārs