Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Štutgartē nepārspēts Montanjess

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Štutgartē nepārspēts Montanjess
Alberts Montanjess
Foto: Reuters/Scanpix

Štutgartes ATP "World Tour 250" turnīrs noslēdzies ar spāņa Alberta Montanjesa uzvaru. Finālā Montanjesa pretinieks Gaels Monfīss pēc pirmajā setā gūtā potītes savainojuma nebija spējīgs turpināt cīņu. Montanjesam piektais vienspēļu tituls.

Štutgartē šajā nedēļā dalībnieku sastāvs bija visnotaļ spēcīgs. Ieradies bija arī ranga 6. vietas īpašnieks Nikolajs Davidenko, kurš gan zaudēja jau pirmajā spēlē, piekāpjoties spānim Danielam Himeno Traveram. No ranga Top 20 pārstāvēti bija arī Jirgens Melcers un Gaels Monfīss. Melcers 3. kārtā zaudēja vēlākajam finālistam Montanjesam, savukārt Monfīss attaisnoja uz sevi liktās cerības un tika līdz finālam. Jāpiebilst, ka pērnā gada čempions Žeremī Šardī izlidoja jau pirmajā kārtā, piekāpjoties jau pieminētajam Traveram.

Monfīsam pirmais trauksmes zvans bija jau 1. geimā, kura uzvarēšanai pie savas serves francūzim bija nepieciešamas sešas minūtes. Seta turpinājumā Montanjesa pārākums bija visnotaļ ievērojams, un spānis divas reizes lauza Monfīsa servi, pirmo setu uzvarot ar 6:2. Kādā no epizodēm francūzis izmežģīja labo potīti, kas pauzē starp setiem tika apstrādāta.

Kā vēlāk izrādījās, gūtais savainojums bija gana nopietns. Monfīss, nomocījis trīs geimus, meta mieru, un Štutgartes tituls tika Montanjesam. Viņam uzvara ar 6:2, 1:2.

29 gadus vecajam Montanjesam šodien izdevies izcīnīt karjeras piekto vienspēļu titulu. Spānim šogad otrais panākums, maijā uzvarēts Eštorilā. Par uzvaru Štutgartē Montanjess ieguvis 250 ranga punktus un 72 150 eiro prēmiju, savukārt Monfīsam tiks 150 ranga punkti un 37 900 eiro.

"Mercedes Cup" pēdējo desmit gadu čempioni

GadsČempionsValsts
2010.Alberts MontanjessSpānija
2009.Žeremī ŠardīFrancija
2008.Huans Martins Del PotroArgentīna
2007.Rafaels NadalsSpānija
2006.Davids FerersSpānija
2005.Rafaels NadalsSpānija
2004.Giljermo KanjassArgentīna
2003.Giljermo KorijaArgentīna
2002.Mihails JužnijsKrievija
2001.Gustavo KuertēnsBrazīlija

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com: Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2010-07-18 18:27, pirms 14 gadiem
Nastjai samērā veiksmīga izloze Bad Gašteinā:
gastein-ladies.at