Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Davidenko salauž Džokoviču

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Davidenko salauž Džokoviču
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP/Scanpix

Par Šanhajas ATP „Masters Series” sacensību pirmo finālistu kļuvis Krievijas vadošais tenisists Nikolajs Davidenko, kurš aizraujošā un saspringtā triju stundu un triju setu cīņā pieveica serbu Novaku Džokoviču – 4:6, 6:4, 7:6(1).

Pirmo Šanhajas ATP „Masters Series” tunīra finālistu šodien noteica serba Novaka Džokoviča un krieva Nikolaja Davidenko cīņā. Viņi abi šo turnīru bija uzsākuši no 2. kārtas un aizvadījuši visai līdzīgi. Pirmajās divās kārtās gan Džokovičs, gan Davidenko bija guvuši pārliecinošas uzvaras, bet vakar ceturtdaļfinālā abi uzvarēja tikai trīs setu cīņās – serbs emocionālā mačā apspēlēja Žilu Simonu, kamēr krievs lika kapitulēt Radekam Štepanekam. Līdz šim abi sāncenši savā starpā bija tikušies trīs reizes, turklāt visas pagājušajā gadā. Ja Deivisa kausa izcīņas mačā uzvarēja Davidenko (serbs maču toreiz nepabeidza), tad gada izskaņā, noslēguma turnīrā tieši Šanhajā Džokovičs divas reizes pieveica savu pretinieku – grupu turnīrā ar 7:6(3), 0:6, 7:5, bet finālā ar 6:1, 7:5. Arī šodienas mačā serbam tika atvēlēta stabila favorīta loma.

Maču ar servi uzsāka Džokovičs, pārliecinoši tiekot vadībā. Krievijas tenisistam ar savu servi gāja grūtāk, tomēr rezultāts tika izlīdzināts. Trešajā geimā Davidenko bija labas iespējas tikt pie pirmā breika, kad Džokovičs sapinās meistarībā izpildot čopu. Breikpunkta izspēlē krievs gan kļūdījās un vairāk iespēju šajā geimā viņam nebija. Nākamā iespēja lauzt pretinieka servi atkal bija Davidenko – piektajā geimā, izmantojot Džokoviča pasīvo spēli viņam pat bija divas iespējas tikt vadībā, tomēr arī tās tika izsētas vējā – 3:2 serba labā. Pie pretinieka serves Džokovičam tomēr arī bija iespējas aizķerties – gan ceturtajā, gan sestajā geimā viņš tika priekšā ar 30:0, tomēr Davidenko abas reizes uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu uz tablo. Nākamajos geimos notikumus vairāk vai mazāk diktēja servētāji, kas joprojām lika iztikt bez breikiem, tomēr visu izmainīja desmitais geims. Jau trešo reizi setā Davidenko nokļuva 0:30 pozīcijā pie savas serves, bet pēc vēl vienas kļūdas deva jau trīs setbumbas Džokovičam. Ja pirmās izspēlē kļūdījās serbs, tad nākamajā ceturto nepiespiesto kļūdu geimā pieļāva Krievijas tenisists, kas nozīmēja seta beigas – 6:4 Džokoviča labā.

Otro setu serbs iesāka krietni agresīvāk, kas ļāva vieglāk uzvarēt savu serves geimu. Seta ceturtajā geimā pēc vairākām Davidenko kļūdām, Džokovičs ieguva divas breikbumbas, taču tā vietā, lai uzņemtos iniciatīvu un iegūtu stabilāku pārsvaru, serbs gaidīja vēl vienu pretinieka kļūdu, kas nepienāca – 2:2. Nākamajā geimā Krievijas sportistam bija iespēja sodīt Džokoviču un panākt breiku, tomēr atkal tika pieļauta kļūda, ļaujot pretiniekam saglabāt vadību. Pēc tam, kad Davidenko pusotras minūtes laikā uzvarēja geimu pie savas serves, viņam izdevās vēlreiz saasināt situāciju pie serba serves. Džokoviča izgājieni pie tīkla nebija diez ko sekmīgi un Krievijas tenisists pirmo reizi mačā tika pie divām breikbumbām pēc kārtas. Šoreiz pietika jau ar pirmo, lai beidzot salauztu serba servi un tiktu priekšā. Nākamajā geimā Davidenko nostiprināja savu pārsvaru, bet pie Džokoviča serves ieguva jau divas setbumbas. Ar labām servēm serbs tās atspēlēja un vēl saglabāja iespējas aizķerties šajā setā (4:5), tomēr Davidenko šādas iespējas nedeva – setu viņš noslēdza ar vēl vienu sauso geimu, izpildot divus eisus pēc kārtas (6:4).

Izšķirošā seta sākumā abi tenisisti ļoti pārliecinoši nospēlēja pie savas serves, nedodot pretiniekam nekādas cerības sapņot par breiku. Viss varēja izvērsties citādāk sestajā geimā, kad Davidenko pieļāva vairākas kļūdas un nokļuva 0:40 pozīcijā pie savas serves. Ja pirmajā setā viņš no šādas situācijas neizkļuva sveikā, tad šajā brīdī gan – spēlējot pietiekami agresīvi, viņš piespieda serbu kļūdīties un panāca 3:3. Arī nākamais geims bija ļoti saspringts – divas reizes līdz breikbumbai tika arī Davidenko, taču Džokovičs veiksmīgi trāpīja bumbiņu uz līnijas, pēc tam pasakoties ar augstākiem spēkiem par šādu veiksmi. Arī nākamie geimi bija gana līdzīgi, tomēr šoreiz līdz iespējai uzvarēt pretinieka netika ne viens, ne otrs. Arī kritiskajam desmitajam geimam tenisisti šoreiz tika pāri un sets iznāca garāks nekā abi iepriekšējie. Loģisks un taisnīgs seta un mača atrisinājums bija taibreiks, līdz kuram spēle arī nonāca. Davidenko to uzreiz iesāka ar minibreiku, ko pēc tam nostiprināja ar divām skaisti uzvarētām izspēlēm pie savas serves – 3:0. Džokovičs atbildēja ar vēl vienu kļūdu (sitiens tīklā), bet tad Krievijas tenisists iesita fantastisku diagonālo bekhendu un jau 5:0. Tikai pēc tam ar labu spēli pie tīkla pirmo punktu guva serbs, tomēr, uzņemot Davidenko nākamo servi, Džokovičs sita tīklā – piecas mačbumbas Krievijas sportistam. Lai uzvarētu, viņam pietika ar pirmo – pēc vairāk nekā trīs sturndu cīņas viņš bija sasniedzis sacensību finālu (4:6, 6:4, 7:6(1)).

Davidenko pretinieks finālā būs kāds no spāņiem – Rafaels Nadals vai Felisiano Lopess, kuri savu maču uzsāks pavisam drīz. Izteikts favorīts gaidāmajā spēlē, protams, būs Nadals, kurš arī uzvarējis četras no piecām savstarpējām spēlēm pret tautieti.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 14:54, pirms 15 gadiem
Nu, malacis Niks! Neticēju, ka viņš uzvarēs, jo Džoko tiešām bija izteikts favorīts. Bet cīņa ļoti sīva.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 14:54, pirms 15 gadiem
Fantastiska speele!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-17 15:28, pirms 15 gadiem
Dzoko bija izlaadeejies pret Simonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-10-17 16:35, pirms 15 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Dzoko bija izlaadeejies pret Simonu
Šodien nogurums pēc vakardienas " pielika kāju priekšā."Žēl ne tikai tāpēc, ka rīt nebūs interesants fināls, bet arī par to, ka Davidenko var iekļūti Londonas astotniekā, kas nu galīgi nebūtu interesanti.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-17 16:42, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Šodien nogurums pēc vakardienas " pielika kāju priekšā."Žēl ne tikai tāpēc, ka rīt nebūs interesants fināls, bet arī par to, ka Davidenko var iekļūti Londonas astotniekā, kas nu galīgi nebūtu interesanti.
Uj Uj Uj - kaapeec taadi vaardi pret Koļu?
Viņš uz hard indoor raada ljoti skataamu tenisu, taapeec tieshi prieksh ka vinjsh tiks, nevis piemeeram Verdasko..
Un riitdien Nadalam gan jau buus pietiekami gruuti, zinot, ka Kolja nav vinja eertais pretinieks..

     [+] [-]

, 2009-10-17 17:06, pirms 15 gadiem
Tieshi jo interesantaak, ja vinsh speeleetu Londonaa nevis Verdasko.Shis ir tas speeleetaajs kuram ir lielaaks potenciaals uzvareet gan Nadalu,gan Dzokovichu gan jebkuru citu...nu labi,iznjemot Federeru,par ko arii prieks

  +2 [+] [-]

, 2009-10-17 19:22, pirms 15 gadiem
Hm, tā kā esmu Šanhajā pašlaik, tad bija iespēja redzēt spēli dzīwajā. Patiešām ļoti patika, pāris mirkļi bija sewišķi saspringti. Džokowičs ir spēcīgs spēlētājs, taču, diemžēl pieļāwa daudz kļūdu, kur Dawidenko ar ātrumu un izweicību pamanījās izmantot izdewību.
No wienas puses žēl, gribējās redzēt finālā Džokowiču ar Nadalu.
Nu, nekas, gan citreiz paweiksies

     [+] [-]

, 2009-10-17 19:37, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Uj Uj Uj - kaapeec taadi vaardi pret Koļu?
Viņš uz hard indoor raada ljoti skataamu tenisu, taapeec tieshi prieksh ka vinjsh tiks, nevis piemeeram Verdasko..
Un riitdien Nadalam gan jau buus pietiekami gruuti, zinot, ka Kolja nav vinja eertais pretinieks..
Tavs Koļa rīt būs tāds pats kā tevis noslavētais Feliciano Lopess šodien. Nadalam gan laime uzkritusi tieši uz galvas - spēlēt ar vienas dienas varoņiem - lai veicas arī rīt!Domāju, ka lielākā daļa gribēja redzēt pavisam citu finālu.Un krievs jau nu noteikti man nav tas, ko klātienē gribētu redzēt Londonā.Nu vismaz lai netiek pusfinālā!

     [+] [-]

, 2009-10-17 20:07, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tavs Koļa rīt būs tāds pats kā tevis noslavētais Feliciano Lopess šodien. Nadalam gan laime uzkritusi tieši uz galvas - spēlēt ar vienas dienas varoņiem - lai veicas arī rīt!Domāju, ka lielākā daļa gribēja redzēt pavisam citu finālu.Un krievs jau nu noteikti man nav tas, ko klātienē gribētu redzēt Londonā.Nu vismaz lai netiek pusfinālā!
Protams, ka finansiaali Shanhajai izdeviigaaks buutu Dzhokovicha un Nadala finaals, bet kopumaa NAdalam ar Noli jau nebuutu gruutaak kaa riit ar Kolju.. Tas ka vinjam veicaas jau neko neizshkjir..

Un kaapeec tad Davidenko nebuutu veelams LOndonai? Jo neizskataas saldi? Speelee vins ne sliktaak kaa Dzhokovichs - pashi redzeejaam..

     [+] [-]

, 2009-10-17 20:11, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Protams, ka finansiaali Shanhajai izdeviigaaks buutu Dzhokovicha un Nadala finaals, bet kopumaa NAdalam ar Noli jau nebuutu gruutaak kaa riit ar Kolju.. Tas ka vinjam veicaas jau neko neizshkjir..

Un kaapeec tad Davidenko nebuutu veelams LOndonai? Jo neizskataas saldi? Speelee vins ne sliktaak kaa Dzhokovichs - pashi redzeejaam..

     [+] [-]

, 2009-10-17 20:30, pirms 15 gadiem
Tieši tā, nav tā pievilcība kompleksā ar tenisa kvalitātēm (šarms).Tāpēc Koļas vietā es gan labāk gribētu redzēt Jo W.Tsongu , Žilu vai Soderlingu.Un ne tikai tāpēc, bet arī dēļ Davidenko "spēles"bieži tā aizdomīgi, tā sarunāti....

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 20:42, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tieši tā, nav tā pievilcība kompleksā ar tenisa kvalitātēm (šarms).Tāpēc Koļas vietā es gan labāk gribētu redzēt Jo W.Tsongu , Žilu vai Soderlingu.Un ne tikai tāpēc, bet arī dēļ Davidenko "spēles"bieži tā aizdomīgi, tā sarunāti....
Nu kas zina, varbuut rodiks tur nebuus deelj savas traumas.. Galvenais jau ir paraadiitais sniegums, un atceroties pagaajusho gadu - Kolja tieshaam speeleeja skaisti gada beigas un raadaas arii shogad.. Soderlings tur arii buutu pelniijis buut, Simonu es ar labpraat redzeetu, bet shis gads vinjam tomeer taads so so..

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 01:24, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tieši tā, nav tā pievilcība kompleksā ar tenisa kvalitātēm (šarms).Tāpēc Koļas vietā es gan labāk gribētu redzēt Jo W.Tsongu , Žilu vai Soderlingu.Un ne tikai tāpēc, bet arī dēļ Davidenko "spēles"bieži tā aizdomīgi, tā sarunāti....
Ko piemini kaut kaadu Zilu-sobriid 262. ATP rangaa???.Plus par Davidenko "sarunaatajaam speeleem" sen jau viss beidzies? Uz Lielo Finaalu netiek atsevisku fanu "ieredzeetie",bet gan tie,kas tai gadaa raadiijusi atbilstosu sniegumu! Briinums,ka tas kaadam jaaatgaadina!...

  -1 [+] [-]

, 2009-10-18 02:23, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tieši tā, nav tā pievilcība kompleksā ar tenisa kvalitātēm (šarms).Tāpēc Koļas vietā es gan labāk gribētu redzēt Jo W.Tsongu , Žilu vai Soderlingu.Un ne tikai tāpēc, bet arī dēļ Davidenko "spēles"bieži tā aizdomīgi, tā sarunāti....
jaa,laikam ar Noli nevareeja neko sarunaat,tad nu naacaas vien vinneeet sho taapat bet ja nopietni tad vnk smiekli sanaaca par to vienas dienas varoni....pat gruuti ko sheit komenteet.