Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bostades turnīra pusfinālā divi mājinieki

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Bostades turnīra pusfinālā divi mājinieki
Andreass Vinsiguera
Foto: Scanpix Sweden

ATP tenisa tūrē šonedēļ tiek aizvadīti divi turnīri – Zviedrijas pilsētā Bostādē un Vācijas pilsētā Štutgartē. Abos no tiem pārsteigumu nav trūcis, turklāt diezgan labi sekmējies mājinieku sportistiem – tā Zviedrijā finālā spēlēs viens mājinieks.

”Catella Swedish Open”

Zviedrijas pilsētas Bostades ATP Tour 250 sērijas tenisa turnīrā cīņā par vienspēļu titulu devās 28 tenisisti, jo ar pirmajiem četriem numuriem izliktie sportisti (Fernando Verdasko, Robins Soderlings, Tomijs Robredo un Jurgens Melcers) pirmajā kārtā bija brīvi. Visi četri galvenie favorīti šodien cīnījās arī ceturtdaļfinālā, taču līdz pusfinālam tika tikai divi.

Savainojuma dēļ labāko četriniekā nespēja iekļūt ar pirmo numuru izliktais Fernando Verdasko. Jau spēles pašā sākumā viņš savainoja kājas muskuli, un otrā seta vidū, atrodoties iedzinējos ar 1:6, 1:3, nolēma spēli neturpināt. Tas vietu pusfinālā deva argentīnietim Huanam Monako. Argentīnieša pretinieks būs pērnā gada turnīra čempions Tomijs Robredo (Spānija), kurš šodien ļoti viegli tika galā ar Teimurazu Gabašvili – 6:4, 6:0. Abiem pusfinālistiem šī būs piektā savstarpējā spēle – līdz šim katram izdevies gūt pa diviem panākumiem.

Tikmēr otrais pusfināls būs īsts saldais ēdiens mājiniekiem – tajā spēlēs divi zviedri. Ja Robina Soderlinga iekļūšana labāko vidū ir tikai loģiska (šodien divos setos pārspēts Nikolass Almagro), tad Andreasa Vinsigueras spēlēšana pusfinālā ir liels pārsteigums. ATP rangā 28 gadus vecais sportists ieņem vien 460. pozīciju, taču šodien turnīrā guva trešo uzvaru pēc kārtas – 2:6, 6:4, 6:3 pret Jurgenu Melceru. Taisnības labad jāsaka, ka pirms desmit gadiem Vinsiguera divas reizes spēlējis šī turnīra finālā (1999. un 200. gadā), bet 2001. gadā rangā bijis pat 33. Abiem zviedriem tā būs pirmā savstarpējā spēle, bet par cīņas favorītu lielu šaubu nav.

Ceturtdaļfinālu rezultāti
Huans Monako – (1) Fernando Verdasko 6:1, 3:1 (Verdasko izstājās)
(2) Robins Soderlings – (5) Nikolass Almagro 7:5, 6:3
(3) Tomijs Robredo – Teimurazs Gabašvili 6:4, 6:0
Andreass Vinsiguera – (4) Jurgens Melcers 2:6, 6:4, 6:3

”Mercedes Cup”

Arī Štutgarte notiekošais „Mercedes Cup” turnīrs ir no ATP Tour 250 sērijas, tomēr te pilnīgi visiem sportistiem cīņas sākās no pirmās kārtas. Līdz ceturtdaļfinālam gan bija aizkļuvuši tikai divi no izsētajiem sportistiem – divas kārtas par smagu bija izrādījušās ar 1. numuru izliktajam Žilam Simonam, ar 3. numuru izliktajam čeham Tomasam Berdiham, kā arī mājiniekam Filipam Kolšraiberam, kurš bija izlikts ar 5. numuru.

Šodien pusfinālā nespēja iekļūt arī ar 2. numuru izliktais Krievijas pārstāvis Nikolajs Davidenko, kuram trijos setos nācās atzīt itālieša Fabio Fonini pārākumu. Pusfinālā pret Fonini cīnīsies šī brīža labākais Rumānijas pārstāvis Viktors Hanesku, kurš turnīrā ir izlikts ar 4. numuru. Abi pārējie pusfinālisti pagaidām nav noteikti nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ.

Ceturtdaļfinālu rezultāti
Fabio Fonini – (2) Nikolajs Davidenko 6:1, 3:6, 7:5
(4) Viktors Hanesku – Aleksandrs Sidorenko 7:6(2), 6:4
Nikolass Kīfers – Lukašs Kubots (Spēle vēl notiks)
Miša Zverevs – Žeremī Šardī (Spēle vēl notiks)

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com