Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmajā dienā uzvarētājus vēl nenoskaidro

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmajā dienā uzvarētājus vēl nenoskaidro
Simone Bolelli
Foto: AP

ARAG pasaules komandu čempionātā tenisā šodien aizvadīta pirmā spēļu diena. Sešas izspēlētās vienspēles nevienai no komandām uzvaru vēl negarantēja – krievi un itālieši, kā arī zviedri un francūži izcīnīja pa vienai uzvarai, bet ASV-Francijas un Argentīnas-Itālijas dueļos aizvadīta tikai viena spēle.

ARAG pasaules komandu čempionāts tenisā šogad norisinās jau 31. reizi. Vācijas pilsētā Diseldorfā par uzvarētāju godu cīnās astoņas komandas, kuras sākotnēji iedalītas divās grupās. Sarkanajā grupā šogad spēlē Francija, Vācija, ASV un Zviedrija, bet zilajā – Argentīna, Krievija, Itālija un Serbija. Grupā komandas aizvada viena apļa cīņas (divas vienspēle un dubultspēle), bet abu grupu uzvarētāji sestdien aizvada finālspēli. Kopumā turnīram šogad ir krietni mazāka nozīme, jo vairākas valstis atsūtījušas ne to spēcīgāko sastāvu. Tā, piemēram, Krievijas komandā šodien laukumā izgāja ATP ranga otrā tūkstoša pārstāvis Staņislavs Vovks.

Kopumā šodien aizvadīja pirmās sešas vienspēles. Krievijas un Itālijas komandu duelī pēc tām ir līdzsvars – vispirms Jevgēņijs Koroļovs ar 6:4, 6:4 pārspēja Andreasu Seppi, bet pēc tam Simone Bolelli apspēlēja jau pieminēto Staņislavu Vovku – 7:6(1), 6:2. Citā zilās grupas spēlē pirmo uzvaru Argentīnai izcīnīja Huans Monako, divos setos pieveicot serbu Janko Tipsareviču.

Sarkanajā grupā divas spēles aizvadīja Francijas un Zviedrijas tenisisti. Pērnā gada čempioni šogad uz lieliem panākumiem nevar cerēt, jo līdzās Robinam Soderlingam spēlē rangā zemu esošais Andreass Vičiguera, tomēr arī viņam izdevās pakutināt nervus Žo Vilfrīdam Tsongam – zaudējums tikai trijos setos. Nedaudz vēlāk Soderlings panāca neizšķirtu zviedriem, trijos setos uzveicot Žilu Simonu. Otrajā grupas duelī ASV ir vadībā pret Vāciju 1:0 – Sems Kverijs arī trijos setos uzveica Raineru Šutleru.

Rīt Diseldorfā šos dueļus izspēlēs līdz galam – divās cīņās aizvadīs tikai dubultspēles, bet otrās divās vienu vienspēli un dubultspēli.

ARAG pasaules komandu čempionāts tenisā. Diseldorfa, Vācija

Sarkanā grupa
ASV – Vācija 1:0
Sems Kverijs – Rainers Šutlers 2:6, 6:4, 6:2

Zviedrija – Francija 1:1
Andreass Vinčiguera – Žo Vilfrīds Tsonga 6:4, 3:6, 4:6
Robins Soderlings – Žils Simons 4:6, 6:2, 6:0

Zilā grupa
Krievija – Itālija 1:1
Staņislavs Vovks – Simone Bolelli 6:7(1), 2:6
Jevgēņijs Koroļovs – Andreass Seppi 6:4, 6:4

Argentīna – Serbija 1:0
Huans Monako – Janko Tipsarevičs 6:4, 7:6(8)

Izmantotie resursi:
arag-world-team-cup.com