Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas čempions Marejs - Lielbritānijas gada sportists

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas čempions Marejs - Lielbritānijas gada sportists
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Svētdienas vakarā Līdsā notikušajā jubilejas 60. "BBC Sports Personality of the Year" pasākumā, kurā ik gadu tiek kronēts Lielbritānijas gada labākais sportists, pie galvenās balvas tika Vimbldonas čempions Endijs Marejs.

Endijs Marejs 7. julijā kļuva par pirmo Vimbldonas vīriešu vienspēļu turnīrā uzvarējušo britu pārstāvi 77 gadu laikā. Marejs tobrīd kļuva par galveno pretendu uz gada sportista balvu. Marejs uz balvas pasniegšanas ceremoniju neieradās, paliekot Maiami, kur pēc muguras operācijas turpina gatavošanos jaunajai sezonai.

Balvai tika nominēti 10 atlēti, pārējie deviņi bez Mareja bija: Bens Einslijs (burāšana), Ians Bells (krikets), Hanna Kokrofta (paralimispkā vieglatlētika), Mo Farahs (vieglatlētika), Kriss Frūms (riteņbraukšana), Lī Hālfpenijs (regbijs), AP Makojs (jāšanas sports), Kristīne Ohurugu (vieglatlētika) un Džastins Rouzs (golfs). Marejs uzvarēja ļoti pārliecinoši, iegūstot 56% balsu. Vimbldonas čempions savāca 401 470 balsu, bet 2. vietu ieguvušajam Hālfpenijam bija tikai 65 913.

Pērn par uzvarētāju kļuva "Tour de France" un olimpiskais čempions braucienā ar atsevišķu startu Bredlijs Viginss. Savukārt Marejs ir pirmais balvu ieguvušais tenisists kopš 1997. gada, kad par labāko tika atzīts Gregs Rusedskis. Kanādā dzimušais Rusedskis togad tika līdz Vimbldonas ceturtdaļfinālam un Vimbldonas finālam, kā arī sasniedza ranga rekordu (4. vieta). No tenisa šo balvu vēl ieguvušas Anna Džounsa (1969) un Virdžīnija Veida (1977), abas minētajos gados uzvarēja Vimbldonā.

Mareja pēdējo divu gadu panākumi, ieskaitot uzvaras "US Open" pērn un Vimbldonā šogad Anglijā nav veicinājusi lielāko popularitāti tenisa spēlētāju vidū. Pēdējo 12 mēnešu laikā ar tenisu vismaz vienreiz nedēļā nodarbojušies par 39 000 cilvēku (16+ vecuma grupa) mazāk nekā pirms gada. No lielajiem sporta veidiem kāpums konstatēts peldēšanai, vieglatlētikai, riteņbraukšanai un boksam.

"BBC Sports Personality of the Year" pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsAtlētsSporta veids
2013.Endijs MarejsTeniss
2012.Bredlijs ViginssRiteņbraukšana
2011.Marks KavendišsRiteņbraukšana
2010.AP MakojsJāšanas sports
2009.Raiens GigssFutbols
2008.Kriss HojsTreka riteņbraukšana
2007.Džo KalzageBokss
2006.Zara FilipsaJāšanas sports
2005.Endrjū FlintofsKrikets
2004.Kellija HolmsaVieglatlētika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-16 09:20, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: TIkai pie mums par gada sportistu var nosaukt Bertuku vai Nitišu
Izcīni tu Eiropas rallijkrosa čempiontitulu 17 gados un tad kaut ko d.... Ambālis
Bet ok, tu jau vēl čurā biksēs gan jau, tāpēc tev piedodams

  +1 [+] [-]

, 2013-12-16 11:30, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: TIkai pie mums par gada sportistu var nosaukt Bertuku vai Nitišu
Tā var tikai pie mums, tik tiešām Uz ielas 99.9 procentu viņus pat nepazītu.Tā ir viena no aptuveni 100 klasēm kopā auto motosportā, kur piedalās padsmit sportistu. Novadnieki turklāt balso kā traki.
Par Mareju daudziem te varētu būt skaidrs, bet Argentīnā gada sportists ir Martins Huans del Potro nevis Lionels Mesi teiksim, tāpat Kanādā Milošs Rēničs nevis kāds hokejists. Ne Potro, ne Rēničs šogad nevinnēja Grand Slam,, viņi nav arī pirmie reitingā, toties tas sporta veidā, kas ir viens no populārākiem un grūtākajiem pasaulē. Ja Latvijā populārākie nav Gulbis vai Ozoļiņš, tad tā ir reāla realitātes falsifikācija.

     [+] [-]

, 2013-12-16 12:54, pirms 11 gadiem
Ernesta un tenisa fani, lūdzu balsojiet.Tikko muļķīgi pārskatījos un uzrakstīju, ka Nitišs ir priekšā, bet patiesībā līderis patreiz ir Ernests.Bet balsot vajag, cik vien atļauj.