Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šanhajas pusfinālos Nadals pret Lopezu un Davidenko pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šanhajas pusfinālos Nadals pret Lopezu un Davidenko pret Džokoviču
Felisiano Lopezs
Foto: AFP/Scanpix

Par Šanhajas ''Masters Series'' turnīra čempiona titulu turpina cīnīties četri tenisisti. Rīt pusfinālos tiksies divi spāņi – Rafaels Nadals un Felisiano Lopezs, kā arī krievs Nikolajs Davidenko un serbs Novaks Džokovičs.

Dienas pirmajā mačā kortā devās Nikolajs Davidenko un Radeks Štepaneks. Pirmajā setā krievs uzvarēja ar graujošu 6:1. Otrajā setā Davidenko bija problēmas ar pirmo servi, kā rezultātā Štepaneks tika pie breika iespējam un divreiz lauza pretinieka servi, savu zaudējot vienreiz. Rezultātā 6:4 panākums. Izšķirošajā trešajā setā gan atkal kortā dominēja Davidenko, uzvarot ar pirmā seta rezultātu – 6:1. Pateicoties šim panākumam, Davidenko iekļuva pusfinālā un spēra soli tuvāk ''Masters Cup'' turnīram.

Rīt pusfinālā Davidenko tiksies ar Novaku Džokoviču, kurš trīs setos apspēlēja Žilu Simonu. Pirmajos divos setos pa reizei pārāks bija katrs no tenisistiem, bet trešā seta pirmajos piecos geimos uzvarēja serves uzņēmējs. Džokovičs bija vadībā ar 3:2, tad paņēma tualetes pauzi, atgriezās kortā un vairs nezaudēja nevienu geimu, uzvarot mačā ar 6:3, 2:6, 6:2. Davidenko ar Džokoviču ir ticies trīs reizes, no kurām pēdējās divas kortu kā uzvarētājs pametis serbs. Abas uzvaras gūtas pirms gada Šanhajā ''Masters Cup'' turnīra ietvaros.

Par pārsteigumu šodien parūpējās spānis Felisiano Lopezs, kurš divos setos apspēlēja Robinu Soderlingu. Lopezs šosezon ATP tūrē bija sasniedzis tikai vienu ceturtdaļfinālu (Marseļā), bet šonedēļ Šanhajā spēlē negaidīti labi. Mača pirmā seta sestajā geimā Soderlings tika pie breika, bet pēc tam nespēja noturēt savu servi. Interesanti, ka pirmajos trīs geimos pie savas serves zviedrs nebija zaudējis nevienu izspēli. Pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, kurā ar 7:4 pārāks bija Lopezs. Spānis otrā seta sākumā tika pie breika un iegūto pārsvaru no rokām neizlaida, izcīnot mačā uzvaru ar 7:6(4), 6:3.

Lopezs par vietu finālā sacentīsies ar savu tautieti Rafaelu Nadalu. Līdz ar to izpaliks gaidītais Rafas revanša mēģinājums Soderlingam par zaudējumu šī gada ''French Open'' turnīrā. Nadalam spēle pret horvātu veterānu Ivanu Ļubičiču beidzās pēc diviem setiem, no kuriem vienu viņš zaudēja – 3:6, 6:3. Ļubičičs otrajā setā sastiepa augšstilba muskuli un trešā seta pirmajā geimā saprata, ka nav jēgas turpināt, jo nevar vairs spēlēt ar pilnu atdevi.

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Rafael Nadal – Ivan Ljubicic 3:6, 6:3 (Ļubičičs izstājās)
(2) Novak Djokovic – (8) Gilles Simon 6:3, 2:6, 6:2
(6) Nikolay Davidenko – (13) Radek Stepanek 6:1, 4:6, 6:4
Feliciano Lopez – (9) Robin Soderling 7:6(4), 6:3

Pusfinālu pāri
(1) Rafael Nadal – Feliciano Lopez
(2) Novak Djokovic – (6) Nikolay Davidenko

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -3 [+] [-]

, 2009-10-16 18:54, pirms 15 gadiem
Spēle starp Džoko un Simonu bija finālcienīga, ļoti interesanta un skaista abu izpildījumā. Žēl, ka tik skopa informācija par TĀDU SPĒLI!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-16 18:58, pirms 15 gadiem
Džoko un Simona spēle bija super, bet man tomēr ļoti, ļoti žēl Ļubičiča... Bāc, nu bija viņam iespēja sakaut Nadalu, bija! Un tad pēkšņi tik stulba trauma...

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 19:02, pirms 15 gadiem
petkins rakstīja: Džoko un Simona spēle bija super, bet man tomēr ļoti, ļoti žēl Ļubičiča... Bāc, nu bija viņam iespēja sakaut Nadalu, bija! Un tad pēkšņi tik stulba trauma...
Pilnīgi piekrītu, horvāts rādīja daudz kvalitatīvāku tenisu.

  -3 [+] [-]

, 2009-10-16 19:04, pirms 15 gadiem
Nezināmais mīnusiņu licēj, gaidu pamatojumu.Ja neesi redzējis, tad nemaisies!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-16 19:11, pirms 15 gadiem
Ļubičiča spēles vajadzētu demonstrēt jaunajiem tenisistiem/tenisistēm, lai mācās uzvedību laukumā.
Viņš ir super savaldīgs, mierīgs un pārliecinošs jebkurā spēles situācijā. Gandrīz nekad nelauž raketi, lieki nelecas ar tiesnesi, un tā tālāk.
Šobrīd savos 30 gados viņš ir stabils top 50 spēlētājs, turklāt - vēl negrasās beigt spēlēt.
Vienvārdsakot, īsts piemērs jebkuram tenisistam un sportistam vispār - pierādījums tam, ka, lieki "nelecoties" un "nezīmējoties", iespējams sasniegt ļoti daudz!
Lai viņam veicas!
Simply the Best rakstīja: Pilnīgi piekrītu, horvāts rādīja daudz kvalitatīvāku tenisu.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-16 20:43, pirms 15 gadiem
Ja godiigi Lopeza un Soderlinga speele man likaas kvalitatiivaaka nekaa Džoko - Simona.. Emocijas gan vairaak bija pie savu servju nevinneetaajiem.. Nolde vispaar aptracis ar savaam emocijaam..

Lielaakais prieks par Fe Lo..

  +1 [+] [-]

, 2009-10-16 21:37, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Ja godiigi Lopeza un Soderlinga speele man likaas kvalitatiivaaka nekaa Džoko - Simona.. Emocijas gan vairaak bija pie savu servju nevinneetaajiem.. Nolde vispaar aptracis ar savaam emocijaam..

Lielaakais prieks par Fe Lo..
Varbūt, bet ne tik aizraujoša un daudzveidīga ar skaistiem backhand slice, drop shot,volley kompleksā ar agresīviem un precīziem sitieniem stūros un pa līnijām, un īpašām gremdēm, protams,izņemot vienu...

  -2 [+] [-]

, 2009-10-16 21:56, pirms 15 gadiem
Давай Koļa, держись!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-16 22:06, pirms 15 gadiem
Simply the Best rakstīja: Varbūt, bet ne tik aizraujoša un daudzveidīga ar skaistiem backhand slice, drop shot,volley kompleksā ar agresīviem un precīziem sitieniem stūros un pa līnijām, un īpašām gremdēm, protams,izņemot vienu...
visiipashaakaa bija desmitkaartiigaa raketes gremde pret kortu..

     [+] [-]

, 2009-10-18 01:37, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: visiipashaakaa bija desmitkaartiigaa raketes gremde pret kortu..
Vislabaakaa atbilde!!!