Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmie Montekarlo pusfinālisti – Ferers un Nadals

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmie Montekarlo pusfinālisti – Ferers un Nadals
Davids Ferers
Foto: AFP/Scanpix

Montekarlo ''Masters 1000'' turnīrā noslēgušās pirmās divas ceturtdaļfināla spēles. Rīt cīņā par vietu finālā sacentīsies divi spāņi – Davids Ferers un Rafaels Nadals, kuri pieveica attiecīgi Filipu Kolšraiberu (Vācija) un Huanu Karlosu Ferrero (Spānija).

Ceturtdaļfinālu dienu atklāja Davida Ferera un Filipa Kolšraibera spēle. Mača sākums labāks izdevās vācietim, kurš izvirzījās vadībā ar 2:0, taču pēc tam zaudēja četrus geimus pēc kārtas – 4:2 Fereram. Kolšraibers spēja atspēlēties uz 4:4, pēc tam bija arī 5:5, bet seta izšķirošais pavērsiens notika 11. geimā, kurā Ferers tika pie vēl viena breika un drīz vien pabeidza pirmo setu – 7:5.

Arī otrā seta sākumā Kolšraibers bija priekšā ar 2:0, taču, tāpat kā pirmajā setā, uzreiz atdeva pārsvaru. Ferers pārliecinoši tuvojās mača noslēgumam, bija vadībā ar 5:4 un pašam jāservē, taču tad negaidīti spānis savu servi zaudēja ''sausā'', un Kolšraibers panāca izlīdzinājumu – 5:5. Lieta nonāca līdz taibreikam, kurā viss bija ''vienos vārtos'' – Davids uzvarēja ar graujošu 7:1 un pirmo reizi iekļuva Montekarlo turnīra pusfinālā.

Ferera pretinieks finālā būs viņa tautietis un pēdējos piecu gadu čempions Rafaels Nadals. Māla karalis tikās ar šogad labā formā esošo Huanu Karlosu Ferrero. Nadals jau pirmajā geimā tika pie breika, pēc tam noturēja savu servi – 2:0. Tad virs Montekarlo pacēlās putekļu vilnis, kas vairāk traucēja spēlēt Nadalam, kurš zaudēja trīs geimus pēc kārtas, un Ferrero pārņēma vadību – 3:2. Tad spēle uz ilgu laiku tika pārtraukta lietus dēļ.

Mačam atsākoties, Ferrero pirmajā setā spēja uzvarēt tikai vienā geimā, pie tam savu servi noturot uz nulles. Taču drīz vien sekoja Rafas otrais breiks, un uzvarētājs setā nebija ilgi jāgaida – Nadals triumfēja ar 6:4. Arī otro setu Nadals sāka ar breiku un, lai arī Ferrero bija diezgan labas iespējas nospēlēt cienīgi, lielais kļūdu skaits lielā vējā to neļāva izdarīt. Nadals uzvarēja ar graujošu 6:2. Nadals ar Fereru savā starpā spēlējuši 12 reizes, deviņas uzvaras Nadalam.

Atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles notiks jau pavisam drīz. Vispirms kortā dosies pērnā gada finālists Novaks Džokovičs un Davids Nalbandjans, bet pēc tam vēl vienā divu spāņu cīņā labāko centīsies noskaidrot Fernando Verdasko un Alberts Montanjess.

"Monte-Carlo Rolex Masters"

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Rafael Nadal – (9) Juan Carlos Ferrero6:4 6:2
(11) David Ferrer – Philipp Kohlschreiber7:5 7:6(1)
(1) Novak Djokovic – David Nalbandianšodien
(6) Fernando Verdasco – Albert Montanesšodien

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-16 19:10, pirms 14 gadiem
Uz prieksu Nadal, vajag jau ari vinet kadu turniru.

Smash.lv: Tenisa veikals - tenisa inventārs, tenisa...
';