Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferrero "saplosa" Kubotu un izcīna 13. titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferrero "saplosa" Kubotu un izcīna 13. titulu
Huans Karloss Ferrero
Foto: AFP

ATP ''Word Tour 250'' turnīrs Brazīlijas kūrortā Kosta Du Saupē noslēdzies ar Spānijas veterāna Huana Karlosa Ferrero uzvaru. Finālā Ferrero sakāva poli Lukašu Kubotu – 6:1, 6:0. Ferrero šodien izcīnītais tituls kļuva par 13. karjerā.

Dienvidamerikā pilnā sparā rit māla sezona. Pagājušajā nedēļā notika viens turnīrs. Tenisisti pulcējās Brazīlijas kūrortā Kosta Du Saupe. No pēdējo gadu čempioniem šī gada turnīrā piedalījās 2006. gada uzvarētājs – Čīles veterāns Nikolass Masu, kurš otrajā kārtā piekāpās Huanam Karlosam Ferrero. Spānijas vecmeistars šeit bija izlikts ar pirmo numuru. Turnīru sācis smagnēji, Ferrero turnīra gaitā uzņēma pamatīgu tempu un spēlēja arvien drošāk, sasniedzot finālu.

Otrs finālists bija polis Lukašs Kubots, kurš vairākās spēlēs, uzvarēja nebūdams favorīts – pieveikti gan Alberts Montanjess, gan Igors Andrejevs. Viņš lielākos panākumus guvis dubultspēlēs, taču pēdējā laikā regulāri parādās arī vienspēļu turnīru izšķirošajās fāzēs. Kubotam šis bija tikai otrais ATP tūres fināls. Pērn Belgradā zaudēts Novakam Džokovičam. Abiem tenisistiem šī bija pirmā tikšanās. Pārliecinošs favorīts pirms cīņas, protams, Ferrero.

Spēle sākās 26 grādu karstumā ar Kubota servi. Pirmajā geimā viņa izpildījumā divas dubultkļūdas un divas nepiespiestās kļūdas, un Ferrero uzreiz sāka ar ''sauso'' breiku, ko gan uzreiz atdeva, jo arī Ferrero savu servi nespēja noturēt – 1:1. Kubots nenoturēja savu servi arī otrajā mēģinājumā. Polim pirmā serve katastrofāla – 22% (pirmajos divos serves geimos), un atkal vadību pārņēma Ferrero. Kubots vēlāk ''atrada'' servi, taču lielas jēgas no tās nebija. Ferrero bija neapturams. Pirmais sets bija galā pēc pusstundas ar graujošu spāņa uzvaru – 6:1.

''Vienos vārtos'' aizritēja arī otrais sets. Kubots jau otrajā geimā atdeva pretiniekam breiku, lai gan geims bija jāvinnē – polim bija 40:0 pārsvars, kad viņš pie tīkla izsita autā smešu, bet pēc tam pavisam zaudēja koncentrēšanos. Kubota ļaunais murgs drīz vien bija galā. Ferrero svinēja graujošu uzvaru ar 6:1, 6:0.

Ferrero par uzvaru turnīrā nopelnījis 250 ranga punktus un 75 700 ASV dolāru prēmiju, bet Kubotam būs jāsamierinās ar 150 punktiem un gandrīz uz pusi mazāku summu – 39 780. Šodien izcīnot uzvaru, Ferrero ieguvis 13. vienspēļu titulu (pēdējais pērn Kasablankā) un pasniedzis sev lielisku dāvanu dzimšanas dienā – piektdien viņam palika 30.

Savukārt turnīra vēstures kontekstā jāmin, ka turpinās spāņu dominance – nu jau trīs gadus pēc kārtas tieši šīs valsts pārstāvis čempiona godā. Pērn bija Tomijs Robredo, bet pirms tam Nikolass Almagro. 2005. gadā šeit triumfējis arī Rafaels Nadals.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com