Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Roterdamā uzvar Soderlings

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Roterdamā uzvar Soderlings
Robins Soderlings
Foto: Reuters/Scanpix

Roterdamas ATP ''World Tour 500'' turnīrs noslēdzies ar Robina Soderlinga uzvaru. Finālā zviedrs bija vadībā ar 6:4, 2:0, kad viņa pretinieks Mihails Južnijs savainojuma dēļ izstājās. Soderlingam šodien izcīnītais tituls ir piektais ATP līmenī vienspēlēs.

Roterdamā šonedēļ neredzējām nevienu no pērnā gada finālistiem (Endijs Marejs un Rafaels Nadals), taču laba līmeņa tenisa netrūka. Finālu sasniedza ne tie, kuriem vairums ekspertu atdeva priekšroku. Robins Soderlings sāka smagnēji pret Florēnu Serru, uzvarēja trīs setos un pēc tam daudz vieglāk tika galā ar Igoru Saislingu, Žuljēnu Beneto un vakar pusfinālā arī divos setos nolika pie vietas Nikolaju Davidenko.

Finālmačā Soderlingam tīkla otrajā pusē bija 2007. gada čempions Mihails Južnijs. Viņš pa ceļam uz finālu tika galā ar Andreju Golubevu, Marselu Ilhanu, Gaelu Monfīsu un pusfinālā turnīra pirmo raketi Novaku Džokoviču. Līdz šim abi šodienas titula pretendenti bija tikušies trīs reizes, no kurām divos mačos uzvarējis Soderlings, kurš šodien bukmeikeru vērtējumā bija izteikts favorīts.

Jau pirmajā geimā pie breika tika Južnijs, kurš gan iegūto pārsvaru uzreiz atdeva. Arī pirmā seta turpinājumā nedaudz pārliecinošāks bija Soderlings, kurš ātri tika pie vēl viena breika un bija vadībā ar 4:1. Tad Južnijs paņēma medicīnas pārtraukumu. Pēc tā krievs sāka spēlēt labāk. Rezultātam esot 5:3, Soderlingam ar savu servi bija iespēja pabeigt setu, taču viņš to nespēja, ļaujot Južnijam panākt 4:5.

Tomēr zviedram viss beidzās labi. Nākamajā geimā pie Južnija serves Soderlings ar labu uzbrukumu tika pie divām setbumbām un realizēja pirmo no tām. Ilga izspēle no gala līnijas beidzās ar Soderlinga sistās bumbiņas atsišanos pret tīklu un nokrišanu Južnija korta pusē. Pirmais sets Soderlingam – 6:4. Otrajā setā bija nospēlēti tikai divi geimi, kad Južnijs savainojuma dēļ atteicās no cīņas turpināšanas. Tātad uzvara mačā ar 6:4, 2:0 Soderlingam, kurš Roterdamā finālā spēlēja pirms diviem gadiem, kad piekāpās francūzim Mišelam Lodrā.

Soderlingam šodien izcīnītais tituls ir piektais vienspēlēs (četri no tiem izcīnīti tieši telpās). Par uzvaru Roterdamā Zviedrijas pirmais numurs nopelnījis 500 ranga punktus un 277 000 eiro prēmiju, bet Južnijs tiks pie 300 punktiem un 125 000 eiro prēmijas.

Dubultspēļu turnīrā pērn izcīnīto titulu aizstāvēja Daniels Nestors (Kanāda) un Nenads Zimonjičs (Serbija). Viņi šodien finālā pieveica zviedru Simonu Aspelinu un austrālieti Polu Henliju – 6:4, 4:6, 10:7.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -4 [+] [-]

, 2010-02-14 17:03, pirms 14 gadiem
nu kas var but labaks par šo...!!!

     [+] [-]

, 2010-02-14 19:20, pirms 14 gadiem
Haļava! labi malacis...

     [+] [-]

, 2010-02-14 21:09, pirms 14 gadiem
būtu tāpat vinnējis, lai gan Južnijs izskatījās visa turnīra garumā pārliecinoši labi.

     [+] [-]

, 2010-02-14 23:14, pirms 14 gadiem
Te visi kas skatījās labi saprot, ka fināls neizdevās. Tā rokas locītava tomēr Južno nomocīja, kura ja viņam lika noņemties no turnīra AO. Tikai nesaprotami kapēc tā netiek kārtīgi sadziedēta līdz galam.