Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals saglabā ranga pirmo vietu, Džokovičam atkal nav nopietna pretinieka

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals saglabā ranga pirmo vietu, Džokovičam atkal nav nopietna pretinieka
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties uzvarai Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā pret Marinu Čiliču (6:1, 6:3), "French Open" ATP ranga līdera godā sagaidīs spānis Rafaels Nadals. Tikmēr šogad bez zaudējumiem joprojām turpina spēlēt Novaks Džokovičs, kuram ilgāk par pussetu pretestību nespēja izrādīt Robins Soderlings.

Nadals nosargā pirmo vietu rangā

Šonedēļ par jauno ranga līderi varēja kļūt Novaks Džokovičs. Lai tas notiktu, viņam bija jāuzvar Romas turnīrā un jācer, ka Rafaels Nadals zaudēs ātrāk par pusfinālu. Tas nav noticis. Nadals šodien spēlēja pirmais un viegli tika galā ar horvātu Marinu Čiliču – 6:1, 6:3. Pirmajā setā Čiličs nopietnai cīņai nebija noskaņojies, bet otrajā salūza pēc murgaina septītā geima. Nadals pusfinālā tiksies ar Rišāru Gaskē. Francūzis vakardienas uzvarai pret Rodžeru Federeru pievienoja arī panākumu pret Tomašu Berdihu – 4:6, 6:2, 6:4. Spēli labāk sāka čehs, taču pēc pirmā seta darbojās ļoti vāji, pieļaujot kļūdu pēc kļūdas.

Otro pusfināla pāri veidos Novaks Džokovičs un Endijs Marejs. Skots šodien aizvadīja savdabīgu maču pret Vācijas pirmo numuru Florianu Maijeru, uzvarot ar 1:6, 6:1, 6:1. Pirmajā setā vācietis spēlēja ļoti labi, taču jāatzīmē arī Mareja ne pārāk nopietnā attieksme pret to, kas notika kortā. Atdevis pirmo setu, Endijs savācās un nākamajos divos setos spēja nospēlēt tā, kā viņš to prot vislabāk.

Džokovičs tikās ar Zviedrijas pirmo numuru Robinu Soderlingu. Zviedrs sāka graujoši un pirmajā geimā tika pie "sausā" breika, taču to uzreiz atdeva atpakaļ, 7. geimā Robins neizmantoja divas iespējas, bet pēc tam salūza un padevās. Džokovičs pirmajā setā uzvarēja ar 6:3, bet otrajā tika pie vēl vieglāka panākuma – 6:0. Džokovičam 35. uzvara 35 mačos šogad. Nole uzvarējis piecas no astoņām spēlēm pret Mareju, pēdējā no tām gūta trīs setos šogad Melburnā.

Dāmu pusfinālā Vozņacki pret Šarapovu

Arī dāmu turnīrā šodien iztika bez pārsteigumiem. Diena sākās ar Ķīnas pirmās raketes Na Lī vieglu uzvaru pret ungārieti Gretu Arnu, kura pēc vakardienas ilgās spēles (vairāk nekā trīs stundas pret Jeļenu Vesņinu) bija pārgurusi un nopietnu pretestību nespēja izrādīt – 6:3, 6:1. Lī pretiniece pusfinālā būs Samanta Stosura, kura, labi servējot, nedeva cerības mājinieku favorītei Frančeskai Skjavonei – 6:2, 6:4.

Otro pusfināla pāri veidos ranga līdere Karolīna Vozņacki un Marija Šarapova. Dāniete trīs setos ar 6:3, 1:6, 6:3 spēja pieveikt sev neērto Jeļenu Jankoviču, kurai labāku spēli traucēja parādīt vakar gūtais muguras savainojums. Savukārt Šarapova tālāk tika ne bez veiksmes palīdzības. Mačā pret Viktoriju Azarenku Maša ar 4:6 zaudēja pirmo setu, bet otrā seta sākumā baltkrieviete guva labās rokas savainojumu, kārtējo reizi izstājoties. Azarenka šogad savainojumu dēļ nav pabeigusi jau divas spēles, bet pērn tādas bija pat sešas.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-14 00:15, pirms 13 gadiem
Jā, Džoko vienkārši zvērs! Rītvakar būs labs pusfināls!
Autors varēja arī "izspiest" kaut ko par Gulbi. Nu, piemēram, ka viņš saņēmis Nicas turnīra wild card.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-14 01:23, pirms 13 gadiem
Domaju, Dzoko daudzas aptaujas tiks atzits par gada sportistu. Kaut gads nav ne pusee. Gada beigas bus lideris rangaa.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-14 08:52, pirms 13 gadiem
Džokovičs turpina uzvarēt, iespaidīgi, malacis!
Par sievietēm, vai raksta autoram tiešām jāataisno spēlētēju zaudējumi, viena sagurusi, otrai savainojums ( jā Azarenka izstājās dēļ savainojuma, bet Jankovičai nu gan nebija nekāda muguras savainojuma)!
Žēl ka Azarenkai kārtējais savainojums, cerams līdz FO atveseļosies! Šarapovai atkal noveicās!
Veiksmi Vozņacki un Džokovičam pusfinālos!

     [+] [-]

, 2011-05-14 09:11, pirms 13 gadiem
Amizanti uzrakstīts, varēju izsmieties par savdabīgā Mureja mača un salūzušā Soderlinga spēles atreferējumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-14 22:14, pirms 13 gadiem
Šitais ir Rafaela turnīrs.