Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Parīzes finālā Dementjeva pret Safarovu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Parīzes finālā Dementjeva pret Safarovu
Lusija Safarova
Foto: AFP/Scanpix

Noskaidrotas abu šīs nedēļas WTA tenisa turnīru finālistes. Par nozīmīgo Parīzes turnīra balvu spēkosies Jeļena Dementjeva un Lusija Safarova, bet Taizemes pilsētas Patajas turnīra finālā tiksies krieviete Vera Zvonarjova un mājiniece Tamarine Tanasugarna.

”18th OPEN GDF SUEZ”

Parīzē notiekošais WTA „Premier” turnīrs šogad iepriecinājis ar vairākām interesantām spēlēm un negaidītiem pavērsieniem. Tomēr tas nebija liedzis līdz pusfinālam tikt abām galvenajām favorītēm – krievietei Jeļenai Dementjevai un itālietei Flavijai Pennetai. Kā pirmā no viņām pusfināla cīņā devās Penneta, kuras sāncense bija čehiete Lusija Safarova. Čehiete Parīzes finālā jau bija spēlējusi 2007. gadā un to darīs arī šogad, jo prata uzvarēt triju setu spēlē. Pirmajā setā Penneta izmantoja savu iespēju seta vidū, taču pazaudēja iniciatīvu otrā seta sākumā, kad sportistes vairākas reizes pēc kārtas uzvarēja pie pretinieces serves. Uzvarējusi otro setu, Safarova bija pārliecinoša arī trešajā, izmantojot pretinieces kļūdas devītajā geimā un uzvarot ar 4:6, 6:3, 6:4.

Safarovas pretiniece finālā būs galvenā favorīte Dementjeva, kura Parīzes turnīra finālā spēlēja arī pērn. Krievietes ceļš uz finālu gan bija ļoti grūts. Jau vakar ceturtdaļfinālā tikai trijos setos viņai izdevās uzvarēt vācieti Andreu Petkoviču, bet šodien krietnas galvassāpes viņai sagādāja 18 gadus vecā amerikāniete Melānija Udāna. Šajā turnīrā ASV sportiste bija spēlējuši ļoti labi, tāpēc nav jābrīnās, ka arī pirmajā setā pret Dementjevu viņa uzvarēja ar 6:4 (krieviete gan bija priekšā ar 3:1). Mača turpinājumā gan viss tika nolikts pa plauktiņiem – 6:3, 6:3 Dementjevas labā. Rītdienas finālā favorīte būs krieviete, kura arī uzvarējusi vienīgo savstarpējo maču.

”PTT Pattaya Open”

Tikmēr Taizemē notiekošajā turnīrā finālu sasniegusi pērnā gada čempione un galvenā favorīte Vera Zvonarjova (Krievija). Līdz pat turnīra pusfinālam viņa nebija zaudējusi ne seta, tomēr šodien vienā setā zaudēja Jaroslavai Švedovai (Kazahstāna) – 6:2, 4:6, 6:3. Tikmēr viņas pretiniece finālā, mājiniece Tamarine Tanasugarna šo turnīru aizvadījusi ļoti pārliecinoši, vienīgo setu zaudējot pret vācieti Sabīni Lisicki (bija izlikta ar 2. numuru). Arī šīs dienas pusfinālā tika sakauta Kazahstānas bulgāriete Sesila Karatantčeva – 6:2, 6:0. Interesanti, ka vienīgajā savstarpējā cīņā trijos setos uzvarējusi 32 gadus vecā Tanasugarna.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com