Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tomass Johansons pamet profesionālo tenisu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tomass Johansons pamet profesionālo tenisu
Tomass Johansons
Foto: AP

Par profesionālā tenisista karjera beigām paziņojis Zviedrijas tenisists Tomass Johansons. 34 gadus vecais zviedrs karjeras pēdējo spēli aizvadīja šī gada martā, bet par savu karjeras augstāko sasniegumu var uzskatīt „Australian Open” vienspēļu titula iegūšanu 2002. gadā.

Johansona aiziešana no profesionālā tenisa var likties negaidīta tenisa līdzjutējiem, tomēr pats sportists atzīst, ka par to domājis jau labu laiku: „Pēc ilgas domāšanas un visa apsvēršanas esmu pieņēmis lēmumu beigt profesionāļa karjeru līdz ar šo mirkli. Pērnā gada rudenī man atkal vajadzēja pārciest pēdas operāciju, bet pagājušā mēnesī manā ģimenē piedzima otrais bērns. Man būs jaunas rūpes”.

Zviedra labākā vieta ATP vienspēļu rangā bijusi septītā (2002. gada vasarā), bet kopumā karjerā Johansons uzvarējis deviņus ATP vienspēļu turnīrus un vienu dubultspēļu turnīru. Viņa nozīmīgākais panākums karjerā noteikti bija 2002. gada janvārī, kad „Australian Open” finālā zviedrs ar 3:6, 6:4, 6:4, 7:6(4) pieveica Maratu Safinu. „Atskatoties un tenisā pavadītajiem gadiem, varu sacīt, ka esmu apmierināts ar to, ko sasniedzu. Junioru gados sapņoju par to, kā varētu uzspēlēt centrālajos kortos, lielu tribīņu priekšā, un tas ir īstenojies ne vienu reizi vien. Ne tikai Melburnā, man ir daudz lielisku atmiņu. Noteikti pirmais ATP tituls 1997. gadā Kopenhāgenā, kā arī divi dzimtenē uzvarētie turnīri Stokholmā (2000. gadā viņš pārspēja Jevgēņiju Kafeļņikovu, bet 2004. gadā Andrē Agasi-aut.)”, piebilda zviedrs. Tāpat 2008. gadā Pekinā Johansons izcīnīja sudraba medaļu dubultspēļu turnīrā kopā ar Simonu Aspelinu.

Kopumā ATP tūrē viņš uzvarēja 357 mačus, bet zaudēja 296 spēlēs. Šonedēļ ATP rangā viņš ieņēma 188. vietu, bet pēdējo ATP tūres maču aizvadīja Maiami „Masters Series” turnīra kvalifikācijā, trijos setos (6:4, 3:6, 4:6) zaudējot itālieti Flavio Čipolam. „Lai arī karjeras laikā man nav izdevies izvairīties no savainojumu likstām, tomēr biju ļoti apmierināts, ka pēcāk izdevies atgriezties tūrē ar jaunu sparu un būt konkurētspējīgam. Tagad šis dzīves posms ir noslēdzies un sāksies jauns, varēšu laika veltīt savai lieliskajai ģimenei, sievai Giselai un bērniem Lukasam un Selīnai. Tomēr es joprojām mīlu tenisu, tāpēc savas zināšanas noteikti centīšos nodot Zviedrijas tenisa jaunajai paaudzei”, sacīja Johansons.

Atgādinām, ka pērn profesionālā tenisista gaitas pabeidza cita zviedru leģenda – Jonass Bjorkmans, bet šogad „French Open” laikā sevi kā Zviedrijas tenisa pēcteci pieteica Robins Soderlings.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com