Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ņūportas ATP tituls amerikānim Fišam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ņūportas ATP tituls amerikānim Fišam
Mārdijs Fišs
Foto: AFP/Scanpix

Par ASV pilsētas Ņūportas ATP vienspēļu turnīra čempionu kļuvis mājinieks Mārdijs Fišs, kurš trijos setos tika galā ar beļģi Olivjē Rohusu – 5:7, 6:3, 6:4. 28 gadus vecajam amerikānim šis ir ceturtais ATP tituls karjerā.

Šīs nedēļas vienīgais ATP tenisa turnīrs, kas norisinās ASV pilsētā Ņūportā, tenisa fanus lutināja ar pārsteigumiem - vairāki favorīti zaudēja jau pirmajās kārtās, bet pie uzvarām tika rangā ļoti zemu esoši tenisisti. Finālistu vidū gan divi izliktie tenisisti – mājinieks Mārdijs Fišs un beļģis Olivjē Rohuss. Katram no tenisistiem savi plusi – Fišam serve un spēle pie tīkla, bet Rohusam spēja variēt ar tenisa elementiem, aizsardzības teniss un čopi. Līdz finālam nedaudz pārliecinošāk bija ticis beļģis, nezaudējot ne seta, kamēr fišs ceturtdaļfinālā tikai trijos setos bija ticis galā ar kanādieti Dančeviču. Abi sportisti līdzšinējās cīņās bija guvuši pa uzvarai, bet favorīta lomā šodien iejutās Fišs.

Spēles pirmais sets aizritēja visai raiti – tenisisti droši uzvarēja pie savas serves, neļaujot sāncensim pat iedomāties par breikiem. Loģisks seta atrisinājums šķita taibreiks, taču līdz tam nenonāca, jo Fišs pamanījās zaudēt savu servi 11. geimā. Rohuss bez problēmām izservēja setu, triumfējot tajā ar 7:5. Otrā seta sākumā Fišam izdevās ātrs breiks - 3:1, kas arī izšķīra šī seta likteni. Nākamajos geimos spēli kontrolēja servētāji un 6:3 galarezultātā.

Uzvarētāja noteikšanai bija jāspēlē trešais sets. Tajā ātri breiki izpalika – Fišs joprojām lieliski servēja, bet Rohuss dominēja nedaudz garākās izspēlēs. Par lūzuma punktu kļuva trešā seta devītais geims, kad Rohusam nesekmējās ar pirmo servi un Fišam radās uzbrukuma iespējas. Kopā amerikānim bija četras breikbumbas, no kurām realizēta tika pēdējā. 10. geimā Fišam gan neklājās viegli ar savas serves noturēšanu, nāčas atspēlēt pat divas breikbumbas, tomēr ar otro mačbumbu viņš triumfēja – 5:7, 6:3, 6:4.

28 gadus vecajam amerikānim šis ir pirmais ATP tituls zālāja seguma kortos, ber ceturtais kopumā. Par uzvaru turnīrā viņš saņems 250 reitinga punktus un 75 700 ASV dolāru prēmiju, kamēr Rohuss tiks pie 150 reitinga punktiem un 39 780 ASV dolāriem. Jaunnedēļ ATP tūrē divi turnīri – Bostadē (Zviedrija) un Štutgartē (Vācija).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-07-12 02:17, pirms 14 gadiem
Loģiski!!!