Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs atspēlē piecas mačbumbas un iekļūst ceturtdaļfinālā (precizēts)

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs atspēlē piecas mačbumbas un iekļūst ceturtdaļfinālā (precizēts)
Novaks Džokovičs
Foto: AP

Vācijas pilsētas Halles ATP tenisa turnīrā „Gerry Weber Open” šodien noskaidroti visi ceturtdaļfinālisti. Ne bez pārdzīvojumiem labāko astotniekā iekļuva ATP ranga ceturtais numurs un šī turnīra galvenais favorīts Novaks Džokovičs - spēlē pret francūzi Florēnu Serru serbs atspēlēja piecas mačbumbas un uzvarēja ar 5:7, 7:5, 6:1.

Pirmos ceturtdaļfinālus Hallē noskaidroja jau vakar, kad mājinieku līdzjutējus iepriecināja Tomijs Hāss, Filips Kolšraibers, Miša Zverevs un Bendžamins Bekers. Mājinieku sekmes turpinājās arī šodien, kad kā piektais ceturtdaļfinālā iekļuva Andreass Beks (divos setos apspēlēja slovāku Lukašu Lačko). Turpinājumā līksme vāciešiem gan beidzās – Filips Petšners trīs setos zaudēja beļģim Oliveram Rohusam, bet Nikolass Kīfers savainojuma dēļ nepabeidza spēli pret austrieti Jurgenu Melceru (pirmo setu austrietis uzvarēja ar 6:1).

Ļoti saistoša iznāca spēle starp turnīra galveno favorītu Novaku Džokoviču un Francijas sportistu Florēnu Serru. Pirms mača gan intrigu neviens negaidīja, jo Džokovičs pērn salīdzinoši labi spēlēja uz zāliena laukumiem. Šodien pirmajā setā viss liecināja par to, ka uzvarētāju būs jānoskaidro taibreikā, tomēr 12. geimā serbs zaudēja pie savas serves, kapitulējot arī setā – 5:7. Arī otrajā setā Serra tika priekšā ar breiku, nokļūstot ļoti tuvu uzvarai - 5:2. Džokovičam tomēr izdevās izglābties - pirmās trīs mačbumbas viņas aizstāvēja jau pie savas serves, bet tad pa vienai arī pie Serras un vēlreiz savas serves. Neizmantotās iespējas francūzi salauza. Viņš zaudēja vēl nākamos četrus geimus pēc kārtas, un no 7:5 5:2 rezultāts kļuva 7:5, 5:7, 2:0. Lai arī cīņa trešajā setā nebija mazāk sīva, tomēr rezultāts bija jau izteikti par labu Džokovičam 6:1. "Es biju pārāk pasīvs", pēc spēles atzina serbu sportists. "Spēla uz zāliena man vēl krietni jāuzlabo, lai kaut ko sasniegtu Vimbldonā".

Rīt turnīrā notiks ceturtdaļfinālu cīņas, bet jau tagad ir skaidrs, ka finālā spēlēs vismaz viens Vācijas tenisists.

”Gerry Weber Open”

2. kārtas rezultāti
(2) N. Djokovic – F. Serra 5:7, 7:5, 6:1
T. Haas – (4) J.W.Tsonga 6:3, 7:6(3)
M. Zverev – (5) T. Berdych 3:6, 6:2, 7:6(8)
P. Kohlschreiber – (6) D. Tursunov 6:4, 7:6(6)
(7) J. Melzer – N. Kiefer 6:1 (Kīfers izstājās)
B. Becker – (8) R. Schuettler 6:4, 2:6, 6:4
A. Beck – L. Lacko 7:5, 7:6(5)
O. Rochus – P. Petzschner 5:7, 7:5, 6:2

Ceturtdaļfinālu pāri
(2) N. Djokovic – (7) J. Melzer
T. Haas – M. Zverev
P. Kohlschreiber – A. Beck
B. Becker – O. Rochus

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +3 [+] [-]

, 2009-06-11 21:22, pirms 15 gadiem
labrīt!
nole atspēlēja 5 mačbumbas
tā lūk,veicas!

     [+] [-]

, 2009-06-12 12:11, pirms 15 gadiem
kas pie velna ir B. Becker?

     [+] [-]

, 2009-06-12 14:45, pirms 15 gadiem
batijs rakstīja: kas pie velna ir B. Becker?
Bendžamins (vai Benjamins) Bekers - no Vācijas, spēlētājs, par kuru arī kādreiz runāja kā lietaskoku, varbūt arī tāpēc, uzvārds tāds, un ja vēl ar priekšvārda burtu B. Bekers... Jā, Borisam B. gan pogas neizgrieza