Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmos ATP titulus izcīna Anduhars un Svītings

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmos ATP titulus izcīna Anduhars un Svītings
Pablo Anduhars
Foto: AP/Scanpix

Kā sarunājuši, svētdien karjeras pirmos titulus ATP līmenī izcīnīja spānis Pablo Anduhars un amerikānis Raiens Svītings, uzvarot 250. sērijas turnīros, attiecīgi Kasablankā un Hjūstonā.

Kasablankā uzvar Anduhars

Marokā pagājušajā nedēļā netrūka labu māla speciālistu. Galveno favorītu pulkā bija turnīra pirmais numurs Alberts Montanjess un Žils Simons. Francūzis zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Montanjess pusfinālā piekāpās savam tautietim Pablo Anduharam. Viņš finālā tikās ar itālieti Potito Starači. Anduharam šis bija pirmais fināls ATP līmenī, bet Staračem jau ceturtais. Abi lūkoja izcīnīt pirmo titulu, par spēles favorītu bija izraudzīts Starače. Interesanti, ka itālietis Anduharu bija uzvarējis visās piecās savstarpējās spēlēs un visās uz māla seguma. Šoreiz pārāks tomēr bija Anduhars, uzvarot ar negaidīti lielu pārsvaru – 6:1, 6:2. Ranga 69. numuram, 25 gadus vecajam spānim tātad pirmais tituls ATP līmenī vienspēlēs. Par uzvaru Kasablankā viņš prēmijā saņems 72 600 eiro, bet Starače, kuram pēc vakardienas 0/4 finālos, tiks pie 38 200 eiro.

Arī Svītingam pirmais tituls

Negaidīts iznākums tika fiksēts arī Hjūstonā. Tur par titulu sacentās vietējais censonis Raiens Svītings (ATP 93.) un japānis Kei Nišikori (61.). Tāpat kā Staračes gadījumā Kasablankā, Nišikori pirms fināla bija perfekta savstarpējo spēļu bilance pret Svītingu, uzvarot visus četrus mačus. Šodien tika zaudēts – Svītings uzvarēja ar 6:4, 7:6(3). Amerikānim varēja būt arī krietni vien vieglāka uzvara, ja vien viņš otrā seta sākumā iegūto breiku nebūtu uzreiz atdevis. Tiesa, varēja sanākt arī spēlēt trīs setus, jo japānim bija divas setbumbas, abas gan pie pretinieka serves. Svītings savā pirmajā finālā uzreiz ticis pie titula. Prēmijā amerikānim pienāksies 80 650 dolāru, bet Nišikori par 2. vietu saņems 42 500. Hjūstonā pagājušajā nedēļā spēlēja arī tādi Top 50 spēlētāji kā Mārdijs Fišs, Sems Kverijs, Giljermo Garsija Lopess un Džons Isners.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home