Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kontaveita "WTA Finals" debijā viegli uzvar Krejčīkovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontaveita "WTA Finals" debijā viegli uzvar Krejčīkovu
Anete Kontaveita. Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas pēcpusdienā Gvadalaharā sākās "WTA Finals", kura ievadā Igaunijas spēcīgākā tenisiste Anete Kontaveita (WTA 8.) ar 6:3, 6:4 pārliecinoši apspēlēja čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 3.).

Abas tenisistes uz debijas finālturnīru ieradās atšķirīgā formā, kas Anetei Kontaveitai deva lielas favorītes statusu. Viņa izcīnīja 11. uzvaru pēc kārtas, kā arī 27. panākumu pēdējos 29 mačos, savukārt Barbora Krejčīkova piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Roland Garros" čempione bezcerīgā zaudējumā spēlēja pārsvarā neprecīzi un sakrāja 34 nepiespiestās kļūdas, kamēr Kontaveitai bija tikai 16. Igaunijas tenisa līdere aizvadīja dominējošu maču ar servi, pretiniecei nedodot nevienu breikbumbu.

Kontaveita abos setos tika pie agra breika un komfortabli nosargāja iegūto pārsvaru. 1. setā vienīgais breiks notika ceturtajā geimā, kas beidzās ar Krejčīkovas dubultkļūdu, bet 2. setā – jau pirmajā geimā. Krejčīkovai no 40:30 trīs kļūdas pēc kārtas – dubultkļūda un divi raidījumi tīklā.

Statistika

KontaveitaKrejčīkova
Eisi82
Dubultkļūdas35
1. serves precizitāte46%57%
1. serves punkti23/2722/29
2. serves punkti20/3211/22
Breikbumbas2/3-
Tīri uzvarētās izspēles1720
Nepiespiestās kļūdas1634
Visi punkti6149

Uzvarējusi četros no saviem sezonas pēdējiem septiņiem turnīriem, Kontaveita "WTA Finals" kvalifikācijā ieņēma 9. vietu, taču pie spēlēšanas finālturnīrā tika, jo uz Meksiku nolēma nedoties ranga līdere Ešlija Bārtija.

"WTA Finals" notiek pēc viena gada pārtraukuma, jo pērn finālturnīrs netika rīkots koronavīrusa pandēmijas dēļ. Arī šogad plānotajā vietā Šeņdžeņā tas nevarēja notikt, tāpēc tika atrasts rezerves variants citur.

Gvadalaharā notiekošā turnīra grupām doti Meksikas seno pilsētu nosaukumi. Vienspēlēs tie ir Teotivakana un Čičenica. Pirmajā dienā startēja Teotivakanas grupa, kurā vakara sesijā plkst. 3:30 pēc Latvijas laika sacentīsies Karolīna Pliškova un Garbinje Mugurusa.