Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

SOK prezidents Bahs sazinājies ar Ķīnas pazudušo tenisisti Penu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SOK prezidents Bahs sazinājies ar Ķīnas pazudušo tenisisti Penu
Šuai Pena. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham svētdien bijis pusstundu ilgs videozvans ar Ķīnas tenisisti Penu Šuai, kuras mīklainā prombūtne pēdējās dienās pamatīgi satraukusi sporta pasauli.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281.vietu, 2.novembrī Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas bijušais vicepremjers Džans Gaoli, un kopš paziņojuma tenisiste bija pazudusi.

Satraukumu par sportistes pazušanu pauda vairākas starptautiskās organizācijas, sporta zvaigznes un federācijas.

"Sarunas sākumā Pena pateicās SOK par rūpēm, ko tā izrādījusi. Viņa pauda, ka ir drošībā un ir vesela, uzturas savās mājās Pekinā. Tajā pat laikā viņa uzsvēra, lai tiktu ievērots viņas privātums," teikts SOK paziņojumā.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14.pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018.gadam bija Ķīnas vicepremjers.