Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs kvalificējas finālturnīram, Federers var netikt

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs kvalificējas finālturnīram, Federers var netikt
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Britu tenisa līderis Endijs Marejs kļuvis par trešo tenisistu, kurš kvalificējies sezonas finālturnīram "ATP World Tour Finals", kas no 4. līdz 11. novembrim notiks Londonā.

Jau 10. jūnijā dalību sacensībām "O2" arēnā Londonā nodrošināja šogad izcilus rezultātus sasniegušais Rafaels Nadals. 19. augustā viņam pievienojās reitinga pirmais numurs Novaks Džokovičs, kurš finālturnīrā spēlēs jau septīto reizi.

Ņujorkā noslēdzoties gada pēdējam "Grand Slam" turnīram, kļuvis zināms, ka "ATP World Tour Finals" piedalīsies arī Endijs Marejs. Viņš šogad turnīros Londonā nav zaudējis, sasniedzot 12-0 bilanci, kas sevī ietver uzvaru "Queens Club" turnīrā un Vimbldonā.

"Savu skatītāju priekšā šogad "Queens" un Vimbldonas turnīros spēlējis labu tenisu, tāpēc ceru, ka man tādu pašu sniegumu izdosies parādīt arī novembrī "O2" arēnā. Atlikušajā sezonas daļā tieši šis turnīrs kalpos par galveno motivāciju. "O2" atmosfēra vienmēr ir īpaša, uzvarēt tur būtu lielisks sezonas noslēgums," sacīja Marejs, kurš sezonas noslēguma turnīrā piedalīsies sesto gadu pēc kārtas.

Marejs šajās sacensībās trīs reizes ticis līdz pusfinālam, pēdējo reizi tas bija pērn, kad viņš piekāpās Rodžeram Federeram. Seškārtējais čempions Federers pašreiz nevar būt drošs par spēlēšanu turnīrā, kurā bijis katru gadu kopš 2002. gada, jo sezonas ieskaitē atrodas tikai 7. vietā.

Londonā spēlēs astoņi labākie, līdz novembrim vēl ir daudz laika un turnīru, lai savāktu nepieciešamos punktus. Federeram nākamais turnīrs būs tikai oktobra sākumā Šanhajas "Masters 1000", bet tuvākajiem konkurentiem – Stanislasam Vavrinkam un Rišāram Gaskē – pirms tam iespēja tikt pie punktiem 250. sērijas turnīros attiecīgi Malaizijā un Taizemē, kā arī pēc tam 500. sērijas sacensībās Pekinā.

"Race To London" 10. septembrī

VTenisistsValstsPunkti
1.Rafaels NadalsSpānija11010
2.Novaks DžokovičsSerbija7970
3.Endijs MarejsLielbritānija5790
4.Davids FerersSpānija4900
5.Tomāšs BerdihsČehija3405
6.Huans Martins Del PotroArgentīna3365
7.Rodžers FedrersŠveice3055
8.Stanislass VavrinkaŠveice2925
9.Rišārs GaskēFrancija2765
10.Žo-Vilfrīds TsongaFrancija2455
29.Ernests GulbisLatvija1072
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-10 23:56, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Vavrinka būs garām, bet Gaskē ne
Nu nez, abi pavilka latiņu uz augšu. Atceros vēl nesen parasto ATP rangu ar ~2300 punktiem, Vavrinkam tagad ir pāri 3000.
Liekas, ka gada beigās Rodžeram daudz punktu jāizstāv. Laist luni nevar itnemaz.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-11 11:49, pirms 11 gadiem
nicks rakstīja: Nu nez, abi pavilka latiņu uz augšu. Atceros vēl nesen parasto ATP rangu ar ~2300 punktiem, Vavrinkam tagad ir pāri 3000.
Liekas, ka gada beigās Rodžeram daudz punktu jāizstāv. Laist luni nevar itnemaz.
Lai tiktu gada nosleguma turnira, nav jaaizstav punkti.nem vera tikai to ko tu esi sogad nopelnijis.

     [+] [-]

, 2013-09-11 16:08, pirms 11 gadiem
edzaskadka rakstīja: Lai tiktu gada nosleguma turnira, nav jaaizstav punkti.nem vera tikai to ko tu esi sogad nopelnijis.
Tiesa, skatījos parasto topu un aizdomājos. Vieglāk no tā nepaliek.

     [+] [-]

, 2013-09-12 12:12, pirms 11 gadiem
edzaskadka rakstīja: Lai tiktu gada nosleguma turnira, nav jaaizstav punkti.nem vera tikai to ko tu esi sogad nopelnijis.
Jā, es jau arī te pāris dienas atpakaļ to biju "aizmirsusi" un činkstēju, ka Delpo varbūt neaizstāvēs savus punktus rudenī vinnētajos turnīros un netiks gala turnīrā.Valdis paskaidroja Lai gan , kā jau arī nicks teica par Fed., tāpat man jāsaka tas pats attiecībā uz Potro - vieglāk nepaliek.Redzot šo tabulu...Viss atkarīgs , kā tālāk "uzvedīsies" Huans Martins(arī Fed., protams) un , cik veiksmīgi spēlēs Gaskē.K;adreiz pēc veiksmīgi aizvadītiem turnīriem, seko kritums, daudz spēka atdots (to domāju par Gaskē, arī Vavrinku).Un kā tur Tsongam ar to traumu?Ja viņš atsāk spēlēt un sezonu turpina veiksmīgi, arī vēl daudz kas var mainīties.