Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tsonga nav pārliecināts par spēlēšanu "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga nav pārliecināts par spēlēšanu "US Open"
Žo-Vilfrīdam Tsongam pēdējais turnīrs (Vimbldona) beidzās savainojuma dēļ
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas vīriešu tenisa pirmā numura Žo-Vilfrīda Tsongas 26. jūnijā Vimbldonā piedzīvotais zaudējums pret Ernestu Gulbi par pēdējo var palikt ilgu laiku – ranga astotais numurs nezina, kad atgriezīsies sacensībās. Iespējams, ceļgala savainojuma dēļ nāksies izlaist gada pēdējo "Grand Slam" turnīru – "US Open".

Tsongam konstatēts kreisās ceļgala cīpslas plīsums. Pats tenisists sarunā ar Francijas medijiem norādījis, ka tas noticis pārslodzes rezultātā. Atlabšanas ilgums nav skaidrs – var būt pusotrs mēnesis, bet tikpat labi arī seši mēneši. Tādā gadījumā viņam nāktos izlaist "US Open".

Mēdz teikt, ka katrā ļaunumā var saskatīt arī labumu. Tsongam savainojums nozīmē iespēju atvilkt elpu: "Trauma man dod iespēju paņemt nelielu atvaļinājumu. Tāda man nav bijis jau labu laiku."

"US Open" ir vienīgais no "Grand Slam" turnīriem, kur 28 gadus vecais Tsonga nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu (2011. gads). Pērn viņš pārsteidzoši 2. kārtā zaudēja māla seguma cienītājam Martinam Kližanam.

Runājot par pārslodzi, aptuveni mēnesi ilgu atpūtu paņēmis Spānijas pirmais numurs Davids Ferers, kurš šajā laikā parasti spēlēja Zviedrijā. Šogad titulu viņš tādējādi neaizstāvēs.

Izmantotie resursi:
Ladépêche.fr : Actualités Toulouse,...