Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sevastova prognozējami zaudē Bārtijai balsojumā par WTA Izlaušanās balvu oktobrī

Ints Megnis
Ints Megnis

Sevastova prognozējami zaudē Bārtijai balsojumā par WTA Izlaušanās balvu oktobrī
Ešlija Bārtija. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien neieguva WTA oktobra mēneša izlaušanās balvu, kas prognozējami nonāca pie austrālietes Ešlijas Bārtijas.

Sevastova oktobrī Pekinā sasniedza savu karjerā pirmo "Premier Mandatory" kategorijas turnīra finālu un WTA rangā pacēlās uz 11. vietu, bet pēc tam vēl tika līdz pusfinālam "Premier" sērijas turnīrā Maskavā.

Tikmēr Bārtija triumfēja Ķīnas pilsētā Džuhajā notikušajā WTA sezonas otrajā finālturnīrā "WTA Elite Trophy", izcīnot trešo un karjeras nozīmīgāko titulu, jo līdz šim bija uzvarējusi tikai zemākās kategorijas "International" turnīros. Zīmīgi, ka Bārtija Džuhajā tikai pamatīgas rezultātu apstākļu sakritības dēļ spēja izkļūt no grupas, jo viņai bija labāka uzvarēto un zaudēto geimu attiecība, tikai par vienu geimu apsteidzot Arinu Sabaļenku. Bārtija Baltkrievijas tenisistei zaudēja ar 4:6, 4:6, pēc tam ar 6:3, 6:4 uzvarēja Karolīnu Garsiju, kura savukārt grupas pēdējā mačā ar 6:4, 6:4 pieveica Sabaļenku. Bārtijai derēja precīzi tāds rezultāts, viens geims vairāk vai mazāk pusfinālā ievestu Garsiju vai Sabaļenku.

Kā trešā kandidāte uz balvu bija Kiki Bertensa no Nīderlandes, kura kā pēdējā kvalificējās galvenajam WTA finālturnīram "WTA Finals", bet tajā sasniedza pusfinālu.

Izlaušanās balvas ieguvējus tradicionāli nosaka līdzjutēju balsojumā. Sevastova balsojumā palikusi trešā.

Izmantotie resursi:
October 2018 Breakthrough of the Month:...