Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa sajūsmināta par atgriešanos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa sajūsmināta par atgriešanos
Kima Klijstersa sniedz autogrāfus Sinsinati
Foto: AFP

„Esmu trenējusies vairākus mēnešus un tagad degu nepacietībā, lai aizvadītu savu atgriešanās maču”, īsi pirms Sinsinati WTA „Premier” tenisa turnīra starta paziņojusi kādreizējā WTA ranga līdere, beļģiete Kima Klijstersa, kurai šajā turnīrā paredzēts mačs pret francūzieti Marionu Bartoli.

2007. gada maijā tolaik 24 gadus vecā Kima Klijstersa paziņoja par aiziešanu no profesionālā tenisa, lai pievērstos privātajai dzīvei. Tā paša gada vasarā viņa salaulājās ar amerikāņu basketbolistu Braienu Linču, bet nākamā gada sākumā viņu ģimenē piedzima meitiņa Džada. Par Klijstresas atgriešanos profesionāļu vidū nerunāja līdz pat šī martam, kad sportiste oficiāli paziņoja, ka atgriezīsies WTA tūrē. Viņai jau automātiski tika piešķirta wild card dalībai „US Open” – vienīgajā no „Grand Slam”turnīriem, kurā beļģietei izdevās uzvarēt.

Kopš tā laika Kima aizvadījusi daudz treniņu un nu Sinsinati turnīrā aizvadīs savu pirmo oficiālo maču kopš 2007. gada, kad Varšavas turnīrā ar 6:7(3), 3:6 piekāpās ukrainietei Jūlijai Vakuļenko. „Esmu noilgojusies pēc tenisa. Man bija nepieciešami treniņi, bet nu gribu spēlēt”, atzinusi beļģiete. Viņas mērķis turnīros Sinsinati, Toronto un Ņujorkā („US Open”) neesot sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus, bet gan saprast, cik daudz viņa šobrīd spēj un pie kā jāpiestrādā starpsezonā. „Protams, es visu laiku centos sevi uzturēt labā formā, taču ne tādā, ka spēlējot tenisu pirms tam. Tas, ka treniņos jūtos lieliski, vēl neko nenozīmē. Man jāpierod pie spēlēm gan fiziski, gan psiholoģiski.”

Pirmais tests Sinsinati turnīrā Klijstersai nesolās būt viegls – pretiniekos būs Stenfordas turnīra čempione, francūziete Mariona Bartoli. Interesanti, ka vienīgajā savstarpējā spēlē pirms sešiem gadiem Sandjego turnīrā Beļģijas tenisiste uzvarēja Bartoli ar 6:1, 6:1. Kopumā Sinsinati turnīrs solās būt ļoti spēcīgs – pašlaik dalībai tajā pieteikušās visas TOP 10 spēlētājas. Turnīra balvu fonds ir 2 miljoni ASV dolāru un tā pamatsacensību izspēle sāksies pirmdien.

Izmantotie resursi:
reuters.com
wtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-09 15:07, pirms 15 gadiem
Būs interesanti pavērot, kā Klijstersai veiksies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-09 15:40, pirms 15 gadiem
Malacis ka atgriezās, ceru, ka arī Enēna atgriezīsies.

     [+] [-]

, 2009-08-09 15:41, pirms 15 gadiem
Domāju, ka būs pa spēkam vēl kādu Grand slam izcīnīt.