Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers Hallē nespēlēs, Džokovičam pirmā uzvara

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Federers Hallē nespēlēs, Džokovičam pirmā uzvara
Novaks Džokovičs
Foto: AFP

„Emocionāli joprojām esmu svētdienas notikumos. Ir grūti to atzīt, taču nespēšu parādīt savu labāko spēli, tāpēc tiksimies turnīrā nākamgad”, vēstīts Rodžera Federera paziņojumā, kurā viņš atsauc dalību no Halles turnīru. Galvenā favorīta lomā Hallē tagad būs Novaks Džokovičs, kurš šodien pārvarēja pirmo kārtu.

Atgādinām, ka svētdien Rodžers Federers pirmo reizi karjerā uzvarēja „French Open”tenisa turnīrā un tagad viņa kontā ir visu četru „Grand Slam” turnīru trofejas, bet kopā jau 14. Šajā rādītājā Federers ir panācis ASV tenisistu Pītu Samprasu. Gatavojoties Vimbldonai Federers teju ik gadu startē Halles turnīrā Vācijā, kurā viņš triumfējis jau piecas reizes, tomēr šogad šveicietis tomēr no turnīra atteicās: „Emocionāli neesmu gatavs jaunam turnīram, ja domās vēl kavējos Parīzē. Labāk ir jāatpūšas un jākoncentrējas Vimbldonai”, vēstīts Federera paziņojumā.

Līdz ar galvenā favorīta nespēlēšanu iespējas triumfēt Hallē pavērušās citiem sportistiem. Viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru noteikti būs serbs Novaks Džokovičs, kurš šodien sekmīgi debitēja turnīrā - ar 7:5, 6:2 viņš pārspēja itālieti Simoni Bolelli. Ar identisku rezultātu šodien uzvarēja arī ar 4. numuru izliktais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga – viņa kontā uzvara pār tautieti Fabrisu Santoro.

Krietni neveiksmīgāk turnīrs iesākās ar 3. numuru izliktajam spānim Fernando Verdasko. Viņš trijos setos piekāpās mājiniekam Filipam Petšneram, kaut arī trešajā setā bija vadībā ar 3:1. Interesanti, ka pirmo kārtu pārvarēja astoņi no deviņiem mājinieku tenisistiem. Rīt turnīrā izspēlēs pēdējo 1. kārtas maču, kurā tiksies Izraēlas sportists Harels Levijs un slovāks Lukašs Lačko, kurš ieņems Federera vietu, kā arī pirmie četri otrās kārtas mači.

”Gerry Weber Open”

1. kārtas rezultāti
(2) N. Djokovic – S. Bolelli 7:5, 6:2
P. Petzschner – (3) F. Verdasco 3:6, 7:6(5), 6:4
(4) J.W.Tsonga – F. Santoro 7:5, 6:2
(5) T. Berdych – J. Hernych 6:4, 7:5
(6) D. Tursunov – I. Kunitsyn 7:5, 6:4
(7) J. Melzer – A. Clement 1:6, 6:3, 6:2
(8) R. Schuettler – M. Gicquel 6:3, 6:4
A. Beck – C. Rochus 6:3, 6:1
P. Kohlschreiber – B. Phau 6:4, 6:2
M. Zverev – J. Sirianni 6:2, 6:4
O. Rochus - F. Vicente 6:0, 6:0
N. Kiefer – V. Trocki 6:2, 6:1
B. Becker – V. Hanescu 6:4, 6:4
F. Serra – D. Sela 1:6, 6:4, 6:2
T. Haas – S. Koubek 6:2, 6:2
L. Lacko – H. Levy (spēle notiks rīt)

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -2 [+] [-]

, 2009-06-09 21:37, pirms 15 gadiem
Džoko vairāk vajag sagatavoties Vimbldonai, tāpēc jāspēlē cik spēka!
Bet Rodžers var atpūsties, jo viņš to ir godam nopelnījis