Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Eštorilā abus finālistus vēl nenoskaidro

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Eštorilā abus finālistus vēl nenoskaidro
Alberts Montanjess
Foto: AFP

"Estoril Open" ATP tenisa turnīrā šodien neizdevās noskaidrot abus finālistus. Lietus dēļ pusfinālu spēles iekavējās, un Nikolaja Davidenko un Džeimsa Bleika mačs netika pabeigts. Tikmēr finālu jau sasniedzis spānis Alberts Montanjess.

Portugālē šonedēļ valdīja lielais teniss – Eštorilā paralēli norisinājās gan WTA, gan ATP tenisa turnīrs. Ja WTA turnīrs šodien jau noslēdzās ar Janinas Vikmaijeres uzvaru, tad vīri tikai šodien izspēlēja pusfinālus. Līdz tiem bija tikuši četri dažādu tautību tenisisti – krievs Nikolajs Davidenko, amerikānis Džeimss Bleiks, spānis Alberts Montanjess un čīlietis Pols Kapdevils. Vislielākais pārsteigums šķietami bija Kapdevila atrašanās šajā kompānijā, jo ATP rangā viņš šobrīd ieņem vien 91. vietu. Viņa lielākais panākums šajā turnīrā bija Davida Nalbandjana apspēlēšana pirmajā kārtā, taču atcerēsimies, ka argentīnietis spēlēja ar savainojumu un tagad nespēlēs ilgāku laika operācijas dēļ. Tikmēr Montanjess vakar trijos setos uzveica turnīra galveno favorītu Žilu Simonu, kuram šogad nav izdevies apliecināt ATP ranga desmitnieka spēlētāja cienīgu sniegumu.

Pusfinālu izspēli šodien krietni apgrūtināja lietus, kas sākās neilgi pēc sieviešu turnīra fināla. Tādējādi abas spēles nenotika centrālajā kortā, bet gan uz paralēliem kortiem. Centrālais mačs, protams, bija starp Nikolaju Davidenko un Džeimsu Bleiku. Uz māla seguma par neapšaubāmu favorītu tika uzskatīts Davidenko, taču viņa bilance pret Bleiku bija gaužām bēdīga – seši zaudējumi tikpat spēlēs. Kā vienīgais mierinājums un cerība Davidenko faniem bija tas, ka neviena spēle uz māla seguma gan nebija aizvadīta. Spēles sākums Krievijas sportistam neizdevās, un pirms kārtējās lietus pauzes Bleiks ieguva vadību 3:1. Spēlei atsākoties, Bleiks uzvarēja vēl vienu geimu, bet pēc tam pamanījās zaudēt četrus geimus pēc kārtas, dodot Krievijas tenisistam iespēju setu noslēgt savā labā, taču Davidenko to neprata paveikt – 5:5. Mirkli vēlāk abi tenisisti vēlreiz apmainījās ar zaudētiem geimiem pie savas serves, kas nozīmēja, ka jāspēlē taibreiks. Tajā Krievijas tenisists bija izteikti pārāks, uzvarot ar 7:3.

Otrajā setā turpinājās līdzīga spēkošanās, bet vadību atkal uzņēmās Bleiks. Līdz galam maču gan neizdevās izspēlēt, jo Portugālē sāka krēslot, bet mākslīgā apgaismojuma kortā nebija. Mačs tika pārtraukts pie rezultāta 4:2 Bleika labā, bet tiks pabeigts rīt.

Otrs finālists gan jau zināms – Alberts Montanjess. Viņam lietus nekaitēja un čīlieti Polu Kapdevilu izdevās uzvarēt divos setos – 6:3, 6:4. Jāpiezīmē gan, ka otrajā setā Montanjess atradās iedzinējos ar 2:4, tomēr prata uzvarēt četrus geimus pēc kārtas. Rīt spānim būs iespēja tikt pie karjeras otrā ATP titula. Pret Bleiku Montanjess karjeras laikā vēl nav spēlējis, bet Davideko zaudējis reizi - pirms sešiem gadiem Barselonā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-05-09 22:36, pirms 15 gadiem
Kapdevils personīgi man ir jauns vārds.

     [+] [-]

, 2009-05-09 22:49, pirms 15 gadiem
Ceru, ka Bleiks nesalūzīs pēc šī pārtraukuma. Gribu vēl vienu setu redzēt