Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federācijas kauss: Vinči pārsteidzoši zaudē Lepčenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federācijas kauss: Vinči pārsteidzoši zaudē Lepčenko
Ajumi Morita devusi Japānai cerību
Foto: Reuters/Scanpix

Federācijas kausa Pasaules grupas mačos noslēgusies pirmā diena, kas spējusi sarūpēt dažus pārsteigumus. Pēc sestdienas cīņām izbraukumā neizšķirtu spējušas dabūt ASV un Japānas izlases, kas pārsteidza attiecīgi Itāliju un Krieviju.

ASV izlase uz Rimini devās māsām Viljamsām. Savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt arī Slouna Stīvensa un Kristina Makheila. Abas gados jaunās tenisistes itin labi spēlē uz itāliešu iecienītā māla seguma.

Tādējādi amerikāņu sastāvā bez dubultspēļu speciālistes Līzeles Hjūberes un pirms dažiem gadiem uzspīdējušās Melānijas Udānas bija divas Federācijas kausa debitantes – Džeimija Hemptone un Varvara Lepčenko.

Sezonu cerīgi sākusī Hemptone (pusfināls Oklendā un 3. kārta "Australian Open", pabiedējot Viktoriju Azarenku) pirmajā spēlē nespēja atrast veidu, kā izvairīties no sagrāves pret "French Open" finālisti Sāru Erani – 2:6, 1:6.

Otrajā spēlē Robertai Vinči bija jāapliecina favorītes statuss pret Lepčenko, taču viņai tas pārsteidzoši neizdevās. Itāliete gan maču sāka lieliski – pirmajā setā 6:2. Nākamajos divos Lepčenko bija pārāka ar 6:4, 7:5. Uzbekistānā dzimusī tenisiste trešajā setā izlaida 5:1 pārsvaru un maču izservēja tikai ar trešo reizi. Vinči spēles beigās kustību ietekmēja krampji, itāliete pēc zaudējuma neslēpa asaras.

Atgriežoties pie Lepčenko, viņai izdevusies otrā lielā uzvara uz māla pret šī seguma speciālisti no Itālijas. Pērn "French Open" 3. kārtā viņa trīs setos uzveica Frančesku Skjavoni. Nav izslēgts, ka svētdien Hemptones vietā spēlēs Udāna. Pastāv arī variants, ka maiņa būs nepieciešama Itālijai, jo Vinči beigās diez ko labi neizskatījās. Viņas vietā vajadzības gadījumā spēlēs Karina Knapa. Roberta vēlāk atklāja, ka ir apslimusi.

Krievijas komanda Maskavā pret Japānu ir liela favorīte, taču pēc pirmajām divām vienspēlēm nekas par to neliecina, jo sestdien Eiropas vienībai izdevās gūt tikai vienu no cerētajām divām uzvarām.

Marija Kiriļenko pamatīgi nomocījās pret 42 gadus veco Kimiko Dati-Krumu un uzvarēja drausmīgā mačā ar 7:6(3), 6:4. Pirmajā setā Japānas veterāne bija vadībā ar 4:2 un septītajā geimā neizmantoja četras breikbumbas. Savukārt Kiriļenko otrajā partijā pie 5:2 nespēja izservēt maču un to pašu gandrīz izdarīja arī pie 5:4.

Pēdējā geimā viņa atspēlējās no 0:40, bet punktu pielika tikai ar ceturto mačbumbu. Date-Kruma realizēja tikai trīs no 18 breikbumbām. Kiriļenko pirmajā spēlē pēc Patajas titula izcīnīšanas pieļāva 48(!) nepiespiestās kļūdas.

Otrajā vienspēlē Ajumi Morita ar 6:2, 6:2 sagrāva Jekaterinu Makarovu. Japānietes uzvara gluži par lielu pārsteigumu nav jāuzskata, tiesa, sagrāvi gan gaidīja retais. Moritai tā ir astotā uzvara pēc kārtas Federācijas kausa ietvaros. Tiesa, vairums no panākumiem gūts pret zema līmeņa pretiniecēm.

Čempiones čehietes Ostravā ar 2-0 ir vadībā pret Austrāliju. Pirmajā dienā divas nebūt ne vieglas uzvaras mājiniecēm guva Petra Kvitova un Lucija Šafaržova.

Komandas līdere Kvitova ar 7:6(2), 6:3 uzveica Jarmilu Gajdošovu, bet Šafaržova divos taibreikos pārspēja Samantu Stousuru – 8:6 un 7:4. Gan Kvitova, gan Šafaržova savos mačos pirmajā setā atspēlēja breika deficītu.

Dramatiski pirmā diena noslēdzās Serbijā, kur mājinieces ar lielu veiksmes devu panāca izlīdzinājumu pret Slovākiju – 1:1. Vispirms Daniela Hantuhova ar 7:5, 6:2 apspēlēja Bojanu Jovanovski, bet pēc tam Vesna Dolonca savā Federācijas kausa debijā ar 4:6, 4:5 uzveica Dominiku Cibulkovu.

Tieši tā – ar 4:6, 4:5. Slovākiete pie 5:3 otrajā setā servēja par uzvaru mačā, taču tad guva kājas savainojumu. Pēc medicīnas pārtraukuma viņa vairs neuzvarēja nevienu izspēli un izstājās. Savas serves geims zaudēts "sausā", pat nespējot pienācīgi servēt, nemaz nerunājot par skriešanu.

Pēc geima Dominikai bija vēl viena medpauze (šoreiz ārpus korta), taču labumu tā nedeva. Atgriezusies laukumā, viņa pirmajā izspēlē izsita bumbiņu autā un pēc tam saļima kortā. Mirkli vēlāk viņa izstājās, uzvaru atdodot Serbijai. Piebilstams, ka Cibulkova kortu pameta uz nestuvēm.

Serbijai pirmajā kārtā nevar palīdzēt abas valsts vadošās tenisistes – Ana Ivanoviča un Jeļena Jankoviča. Ana pēc "Australian Open" palika Melburnā, kur atsvaidzinājusi pleca savainojumu, savukārt Jeļenas savainojums nav konkrēti nosaukts. Jāpiebilst, ka Jankoviča likusi noprast, ka iespējams, vairs nespēlēs izlasē.

Federācijas kausa 1. kārtas rezultāti. Pasaules grupa I

Čehija – Austrālija 2:0

SpēleRezultāts
Petra Kvitova – Jarmila Gadjošova7:6(2) 6:3
Lucija Šafaržova – Samanta Stousura7:6(6) 7:6(4)

Itālija – ASV 1:1

SpēleRezultāts
Sāra Erani – Džeimija Hemptone6:2 6:1
Roberta Vinči – Varvara Lepčenko6:2 4:6 5:7

Krievija – Japāna 1:1

SpēleRezultāts
Marija Kiriļenko – Kimiko Date-Kruma7:6(3) 6:4
Jekaterina Makarova – Ajumi Morita2:6 2:6

Serbija – Slovākija 1:1

SpēleRezultāts
Bojana Jovanovski – Daniela Hantuhova5:7 2:6
Vesna Dolonca – Dominika Cibulkova4:6 4:5 (Cibulkova izstājās)

Pasaules grupa II

Argentīna – Zviedrija 2:0

SpēleRezultāts
Paula Ormaečeja – Juhanna Lāšone6:3 6:0
Florensija Molinero – Sofija Arvidsone6:3 2:6 6:1

Francija – Vācija 0:2

SpēleRezultāts
Paulīne Pormentjē – Sabīne Liziki5:7 5:7
Kristina Mladenoviča – Jūlija Gergesa3:6 6:7(5)

Spānija – Ukraina 2:0

SpēleRezultāts
Lurdesa Domingesa Lino – Eļina Svitoļina5:7 6:2 8:6
Silvija Solera-Espinosa – Ļesja Curenko7:5 6:4

Šveice – Beļģija 1:1

SpēleRezultāts
Stefānija Fegele – Janīna Vikmaijere1:6 6:4 6:8
Romina Oprandi – Kirstena Flipkensa6:3 6:3

  -1 [+] [-]

, 2013-02-09 22:42, pirms 11 gadiem
Vinči pārsteidzoši zaudē Lepčenko...

Kas gan tur pārsteidzošs??? Tas bija gaidāms.