Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pironkova pārspēj Kvitovu un pirmo reizi iekļūst WTA finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pironkova pārspēj Kvitovu un pirmo reizi iekļūst WTA finālā
Cvetana Pironkova
Foto: AP/Scanpix

Bulgārijas pirmā rakete Cvetana Pironkova šodien Sidnejas WTA "Premier" turnīra pusfinālā pārsteidza Petru Kvitovu, čehieti divos setos sakaujot ar rezultātu 6:4, 6:3 un iekļūstot karjeras pirmajā WTA vienspēļu turnīra finālā.

Petra Kvitova bija uzvarējusi visas četras iepriekšējās spēles (ieskaitot kvalifikācijas un vienu cīņu Hopmana kausā) pret Cvetanu Pironkovu un bija favorīte arī šodienas mačā, taču to aizvadīja pagalam nesakarīgi, zaudējot ar rezultātu 4:6, 3:6.

2010. gada Vimbldonas pusfinālistei Pironkovai uzvara atnāca diezgan vieglā mačā, jo Kvitova ļoti palīdzēja, pieļaujot 31 nepiespiesto kļūdu. Bulgārijas pirmajai raketei labi izdevās realizēt vienkāršo spēles plānu – turēt bumbiņu kortā un gaidīt dāvanas no Kvitovas. Petra maču pabeidza ar "sausā" zaudētu serves geimu. Čehiete mačbumbas izspēlē palūdza video atkārtojumu bumbiņai, kas skāra līniju.

Pironkova šodien pirmo reizi iekļuva WTA vienspēļu sacensību finālā. Iepriekš viņa bija zaudējusi visus septiņus pusfinālus. Pironkovas pretiniece piektdienas finālā būs Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere, kura ar 6:4, 6:2 apspēlēja Medisonu Kīsu. Amerikānietei tas bija tikai otrais pusfināls karjerā. Pirmo viņa pagājušā gada rudenī zaudēja Osakā zaudēja Samantai Stousurai.

Abas finālistes līdz šim tikušās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm. 2011. gadā Nasau ITF turnīrā ar 6:3, 7:5 pārāka bija Kerbere, bet 2012. gadā WTA turnīrā Dohā Pironkova guva revanšu, zaudējot tikai piecus geimus (6:4, 6:1).

"APIA International Sydney". WTA "Premier" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Tsvetana Pironkova – (2) Petra Kvitova6:4 6:3
(5) Angelique Kerber – Madison Keys6:4 6:2

"Hobart International". WTA "International" sērijas turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Samantha Stosur – (8) Bojana Jovanovski6:3 6:2
Garbine Muguruza – (2) Kirsten Flipkens6:3 6:4
(7) Klara Zakopalova – Alison Riske6:4 7:5
Estrela Cabela Candeza – Monica Niculescu3:6 7:6(3) 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Samantha Stosur – (7) Klara Zakopalova
Garbine Muguruza – Estrela Cabela Candeza

     [+] [-]

, 2014-01-09 11:50, pirms 11 gadiem
Kāds var lūdzu paskaidrot, kas ir Niculescu stiprās puses? Cik spēles ir redzētas, nevar saprast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-09 12:03, pirms 11 gadiem
premium rakstīja: Kāds var lūdzu paskaidrot, kas ir Niculescu stiprās puses? Cik spēles ir redzētas, nevar saprast.
Viņai ir pamatīgākais nestandarta teniss, kas daudzām pretiniecēm ir sagādājis ne mazums problēmu. Nikulesku izmanto gan slaisu, gan dropšotus, sveces un var arī kārtīgi uzšaut pa bumbiņu, pie tīkla var izskriet negaidot utt. Bez tam viņa visu laiku miksē sitienus, neļaujot pretiniecēm tikt ritmā. Tiem, kas nav redzējuši, iesaku vismaz vienreiz paskatīties, nenožēlosiet! Tiesa, uz hard seguma labāk, uz māla viņa tā arī nav iemācījusies spēlēt. Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt tenisistes, kuras tā spēlē.